Η αλήθεια για τη μελέτη ανάπλασης του Κέντρου

Αγαπητό kefalonia magazine.

Επειδή γράφονται ένθεν και ένθεν ανακρίβειες από τα διάφορα μέσα που πρόσκεινται σε υποψήφιους, με τελευταία την διένεξη αν θα πρέπει ή όχι να ευχαριστούν οι Μεγαρίτες τον Γιώργο Τσιλιμιδό και ότι ο τελευταίος «έκανε τη μελέτη για να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης της πλατείας και των γύρω δρόμων», ένα έργο για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή μας έχει «ζαλίσει» και σε λίγο θα βγει στον κόσμο του Αργοστολίου για να ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης, έχοντας ως σημαία το συγκεκριμένο έργο»και προκειμένου να μην τσακώνονται αδίκως, είπαμε να το ψάξουμε το θέμα.

Γ. Τσιλιμιδός

Αντιγράφουμε λοιπόν από την 360/27-12-2012 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Παραλαβή μελέτης έργου «ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων» Δ.Ε. Αργοστολίου» (ΑΔΑ: ΒΛ1ΡΩΕ5-2ΩΑ):

«Υποβάλλεται συνημμένα η υπ. αριθ. 42/12 μελέτη του ανωτέρω έργου με την Τεχνική Έκθεση και τα τεύχη που την συνοδεύουν.

Την μελέτη συνέταξε το Μελετητικό γραφείο Ι. Βεντουράκης – Α. Ηλιάδης – Α.Σκλαβενίτης – Ι. Ευθυμίου σύμφωνα με την από 8-9-00 Σύμβαση και την αριθ.244/00 απόφαση ανάθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Αργοστολίου καθώς και την αριθ. 300/12 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλλονιάς έγκρισης του 1ου Συγκριτικού Πίνακα.

Περιλαμβάνει την οριστική μελέτη αρχιτεκτονική, φυτοτεχνική, ηλεκτρομηχανολογική, αφορά κυρίως εργασίες ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων της πόλης του Αργοστολίου και αποτελείται από τέσσερις (4) ενότητες:

Α) Την Κεντρική πλατεία

Β) Την οδό Π. Βαλλιάνου

Γ) Την οδό 21η Μαΐου και

Δ) Την οδό Ριζοσπαστών».

Το 2000 λοιπόν ανατέθηκε η μελέτη και υπογράφηκε η σύμβαση για τη μελέτη βάση της οποίας έγινε και γίνεται η ανάπλαση της πλατείας και των γύρω δρόμων.

Μόνο που το 2000 Δήμαρχος ήτανε ούτε ο Παρίσης αλλά ούτε και ο Τσιλιμιδός αλλά …ο Μάκης Φόρτες, ο δε Τσιλιμιδός ήτανε τότε απλά …αντιδήμαρχος του Φόρτε!!!

Πάντως ακόμα και να έχει μερίδιο πολιτικής πατρότητας της μελέτης ο Τσιλιμιδός, η πλάκα είναι ότι ο Μιχαλάτος υπό τον οποίο σήμερα ο Τσιλιμιδός συμπαρατάσσεται απαρνούμενος τον επί 12 χρόνια δήμαρχό του Μ. Φόρτε ο οποίος και του παραχώρησε τη θέση του δημάρχου το 2006 …ψήφισε παρόν στην παραλαβή της μελέτης του έργου και στην παραπάνω απόφαση!!!

Που νάξερε ο Μιχαλάτος ότι μετά από 7 χρόνια ο Τσιλιμιδός θα ήταν υποψήφιός σύμβουλος του και θα διεκδικούσε την πατρότητα των έργων που σήμερα εκτελεί ο Παρίσης και τα οποία ο ίδιος …δεν τα έχει ψηφίσει !!!

Και μια «λεπτομέρεια»: Η μελέτη ανατέθηκε και έγινε επί Φόρτε αλλά όπως είναι γνωστό και έχει καταγγελθεί …άλλα αντί άλλων έγιναν, δηλαδή άλλα προβλέπονταν στη μελέτη Φόρτε και άλλα εκτελέστηκαν και το περασμένο καλοκαίρι οι επιθεωρητές κατά της διαφθοράς μεταξύ των άλλων που έλεγξαν τις δύο εβδομάδες που έκαναν «φύλλο και φτερό» τις υπηρεσίες του δήμου ήταν και το έργο της πλατείας!

Το αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου για το έργο της πλατείας, για να μην ξεχνιόμαστε…, αλλά και γι’άλλα έργα όπως το Γηροκομείο, το Λιμενικό Ταμείο, την ΚΕΔΗΚΕ και φυσικά τη ΔΕΥΑΚ αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερα το ενδιαφέρον για τον έλεγχο στη ΔΕΥΑΚ είναι ξεχωριστό αφού «εμπλέκεται» και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος ως πρόεδρος την περίοδο 2011 – 2012 και συνεργαζόμενος τότε με τον Παρίση.

(O τοπικός αναλυτής

-kefaloniamagazine)