Λίγα μπουρμπουρέλια επιλογής, εύπεπτα!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Για ενημέρωση νέων που δεν ψηφίζουν)


Οι Γάλλοι, ένας λαός βαθειά Δημοκρατικός και υψηλού πολιτισμικού επιπέδου, ξεχώρισαν εξ όλων των ηγετών κρατών της Ε.Ε. και βράβευσαν για τους στεναρούς πολιτικούς αγώνες του, ξέρετε ποιόν; Τοοον Πρωθυπουργό μας. Τον Αλέξη!

Και οι περισσότεροι Ελληνες τον έχουμε του «κλώτσου και του μπάτσου»! Πως είναι αρχιπαραμυθάς, κωλοτούμπας και ολίγον προδότης… Αυτός ο λαός μας αξίζει καλύτερης τύχης; Καλύτερου ανδρός;

  • Ξανακαίγεται η οριστική ονομασία τη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»! Πήρατε χαμπάρι τι παιδικά παιγνίδια παίζονται γύρω απ’ αυτό απ’ όλα τα ελληνικά κόμματα; Είναι όλα έτοιμα για την οριστική βάφτιση σε «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» + κάποια τσόντα, εκτός ολίγων. Υπάρχει -λένε- η προ ετών δεσμευσή μας, και πρέπει να τηρήσουμε το λόγο μας. Δηλαδή, τη VARDARSKA να την κάμουμε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ …για να έχει την ευχέρεια σύντομα ν’ αποχτήσει και πρωτεύουσα της τη Θεσσαλονίκη! Εδώ -φίλοι μου-, θα αντιληφφθείτε επί του ασφαλούς τι αξία έχει έκαστον κάθισμα στο Κοινοβούλιον (μας)…

Οπότε από το 2018 θα παίζεται στον κινηματογράφο η γνωστή ταινία: «Οι 300 του Λεωνίδα» και «Σχεδόν 300 άθλοι των Νεολλήνων. Δηλαδή άπαντες «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»!

  • Ο Ερντογάν κάτοχος ευδιακρίτων και ευμεγέθων ουμπάλων, τα ξανάφτιαξε και με τους Αμερικάνους. Γι’ αυτό και όλοι οι Τούρκοι τον λατρεύουν! Κι’ ας τον λένε -μερικοί-, δικτάτορα-Σουλτάνο! Εμείς -ως δημοκρατική χώρα, με τις φιλικές μας (δουλοπρεπείς) κινήσεις-, περιμένουμε να λυθεί το Κυπριακό, να μην ποτέ η Θράκη Τουρκοποιηθεί, να μην μας παραβιάζουν τα σύνορα στο Αιγαίο, να μην θελήσουν να πάρουν τα 18 νησιά του -Τουρκικά-, που κατέχουμε παράνομα οι Ελληνες, να μας ξυρίσουν τα δάνεια οι Ευρωπαίοι, να μην βγάλουν σύντομα Δημάρχους Μουσουλμάνους η Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγαλοπόλεις! Θα μου πείτε από νάχουν τύπου «Μπουτάρη» μετά των ευνοουμένων και υπονοουμένων, καλύτερα Ανατολίτες γνήσιους και με κόκκινο φέσι. (Μπουτάρη να χαρείς και τα …μπουτάκια σου και τα άλλα σου…)
  • Η «συμβίωση» προοδεύει. Σε λίγους μήνες θ’ αρχίσουν να ξεφουρνίζονται και τα πρώτα ΠΟΛΟπαιδα. Σύντομα θα μάθουν πως θα ξεχωρίζουν τον μπαμπά απ’ τη μαμά!

– Η κτηνοβασία καθυστερεί να εισβάλει στη χώρα μας.

– Τα διαζύγια όμως εφεξής θα παίρνονται «στο άψε-σβήσε». Σε 5 λεπτά, δυό υπογραφές σε συμβολαιογράφο και «δε σε ξέρω-δε με ξέρεις»!

  • Οταν κάποτε -με το καλό- φύγει ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛης, μη μου πείτε πως δεν θα θυμάστε τον Παύλο τον Πολάκη! Τον ψηλό γιατρό με τα μουστακογένεια, τον Βουκώλο του Ψηλορείτη της Κρήτης. Θα λέμε «τι έξοχος άνθρωπος-επιστήμων, ήταν». Στόμα είχε και απόπατο δεν χρειαζόταν νάχει…

Φυσικά και τα θηλυκά της Λεγεώνος αφήνουν εποχή. Ωραίες. Ερωτικές. Ξύπνιες (όταν δεν κοιμούνται). Στόμα, θησαυρό. Φορέματα; Κουρέματα; Κωλώνιες; Κοσμήματα; Σταυρούς; Για τα εσώρουχα δεν θα μάθουμε -ποτέ- τίποτα…

  • Η διαβεβαίωση «κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη», είναι άλλο έργο. Θ’ αφήσει εποχή. Θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει έπαθλο …μια δωροεπιταγή 1.000Ε. Ουδέν άλλο σχόλιο!
  • Πάνω από πολλούς ίσταται ο Πάνος, ο μπούλης ο Καμμένος. Καμμένος, καμμένος -φίλοι μου και τα καταφέρνει να γιατρεύονται αμέσως τα εγκαύματά του…

Αξιος ο μισθός του. Είναι και στην πρώτη τριάδα (χάλκινο) στ’ αγώνισμα του επαναληπτικού αναποδογυρίσματος. Πρόσφατα όμως συνήλθε! (Να δούμε).

  • Ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πάκης, είναι φαινόμενο της τύχης. Βουνό. Γι’ αυτό και τον αγαπούν όλοι οι Ελληνες. Το μόνο, που μας ζαλίζουν εκείνα τα απανωτά Βόρεια-Νότια, Ανατολικά και Δυτικά κουνήματα της λευκοκεφαλής του!
  • Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας ο κ.κ Ιερώνυμος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσεις της υπολοίπου Ελλάδας, θάταν καλύτερα αν λεγόταν Ημερώνυμος.

Ησυχος, Ηρεμος, Ατάραχνος. Αδιάφορος σ’ όσα συμβαίνουν στη Χώρα μας. «Μακάριοι οι πραείς». Και για το εθνικό μας θέμα, καθεύδει μη λαλών τε και μη άδων!

Τελευταίος όμως -έστω και οψίμως-, εξεφράσθη απαιτητικά υπέρ της άρνησης …απονομής καθ’ οιονδήποτε τρόπον η ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στο κρατίδιον των Σκοπίων.

Και εγώ προσθέτω: «Μακάριοι οι πλούσοι τω πνεύματι και ουχί τοις χρήμασι»! (Αλλωστε οι …Αγιοι στερούνται των ημετέρων υποχρεώσεων…)

Σ’ όλους αυτούς τους πολιτικούς μας -εκτός από τις χορωδίες που έψαλλαν κατ’ οίκον τα κάλαντα, τους τάψαλε όπως τους άξιζει – κάθε χρόνο, ο συγχωριανός και συγγενής μου Κώστας Παπαδάτος (Ντίνος) και για τα Χριστούγεννα και για την Πρωτοχρονιά. Εξαιρετικός, Αφανής, μετριόφρων, γερή πέννα. Σπάζει κόκκαλα. Και τον έχουμε -συνήθως – μόνο-, λίγες φορές το χρόνο. Ντίνο, και στα Φώτα, τους άλλαξες τα φώτα και τα …πετρέλαια!

Τα υπόλοιπα σε συνέχειες προσεχώς.