ΩΣ ΤΑ «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ… ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ! (10)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

Μέρος 10ον

➔ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι μας, τις ηλίθιες εν πολλοίς Συμφωνίες σχετικά με «πρόσφυγες», τις οποίες και κατά τα τελευταία εβδομήντα περίπου χρόνια υπογράψαμε! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!

➔ΜΕΡΙΚΕΣ ειδικά εξ’αυτών, υπογραφείσες από -υποτίθεται-γνώστες του αντικειμένου για το οποίον υπέγραφαν, είναι για …«να τραβάς τα μαλλιά σου», ως ο λαός μας το αποδίδει υπέροχα, από τα πολύ παλιά χρόνια.

➔ΛΥΣΗ του Προβλήματος αυτού, ρεαλιστικά και στην πολύ δύσκολη κατάσταση που έχουμε οι ίδιοι «σπρώξει» τις επιπόλαιες αφεντιές μας, δεν βλέπω.

➔ΔΕΝ θεωρώ ότι θα υπάρξει Πολιτικός Ηγέτης μας, διατεθειμένος να «ξεκαθαρίσει» την κατάσταση, εν μέσω των «καταιγιστικών πυρών» που πανταχόθεν θα δεχθεί, αν κάτι παρόμοιον αποτολμήσει.

➔ΟΜΩΣ, αν τα σχετικά «Πράγματα», κάποια υποφερτή «σειρά» δεν ακολουθήσουν, με όποιον τρόπον, μάλλον και εν κατακλείδι δεν θα αντέξουμε, και όποιον Έργον αγαθόν, μέχρι τότε, θα έχουμε επιτελέσει, ως μόνοι πράγματι ανθρωπιστές, θα «πάει χαμένο», τουλάχιστον για την Διεθνή κοινή γνώμη, η οποία μόνον θα ενθυμείται τα τελευταία, πολύ άσχημα, συμβάντα!

➔ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ πάρα πολλά τίθεται υπό …μεγάλην αμφισβήτηση, η νοημοσύνη του ανερμήνευτα απαθούς Έλληνος, ενώ μπροστά του ισοπεδώνονται όλες οι πιο πάνω έννοιες, Ιδέες, Εθνικά Σύμβολα, Εθνικές κυριαρχίες, προοπτικές για το μέλλον το δικό του, των παιδιών του, των εγγονιών του!

➔ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, οι παμπόνηροι «σύμμαχοι»-γείτονες, μας έχουν …«εκτιμήσει» σωστά, δια τούτο ήταν και είναι απόλυτα βέβαιοι ότι δεν θα επρόκειτο ούτε πρόκειται να περάσουμε στην λίαν ενδεδειγμένην αντεπίθεση, ώστε να δείξουμε ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ στην Υφήλιον, την σκληρή τους, την απάνθρωπήν τους συμπεριφορά απέναντι στους πραγματικούς πρόσφυγες, την απ’ αρχής εκ διαμέτρου αντίθετη, από την άκρως ανθρωπιστική και ιδιαιτέρως επαινετέα δική μας τέτοια!

➔ΩΣ ΠΡΟΣ το άλλο μεγάλο θέμα μας, το λεγόμενον «Μακεδονικόν», επί εικοσιπέντε και πλέον χρόνια δημοσιεύω τις εξόχως δυσσοίωνες προβλέψεις μου, οι οποίες και δυστυχώς, στο σύνολόν τους επαληθεύθησαν!

➔ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ υπήρξαν οι προσπάθειές μου να αφυπνίσω, τους μακαρίως κοιμώμενους Υπευθύνους, επί πολλές δεκαετίες! Δυστυχώς οι φόβοι μου επαληθεύθησαν!

ΑΥΡΙΟ, η συνέχεια!