Έφυγε στα 81 ο Τάκης Λουκανίδης

Φτωχότερο έγινε από χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και η οικογένεια του Παναθηναϊκού, αφού έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Τάκης Λουκανίδης.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Δόξας Δράμας, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, έχοντας υποστεί έμφραγμα.

Ο Τάκης Λουκανίδης θεωρείται ένας από τους πληρέστερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα και τον συνόδευε ό μύθος ότι μπορούσε να παίξει σε όλες τις θέσεις μέσα στο γήπεδο, εκτός από εκείνη του τερματοφύλακα.

Επαιξε στην ΑΕΚ Κομοτηνής και στη Δόξα Δράμας. Πριν προλάβει κάποια ευρωπαϊκή ομάδα να τον εντάξει στο δυναμικό της, ο Αντώνης Μαντζαβελάκης τον έφερε στον Παναθηναϊκό το 1962, με τον οποίο αγωνίστηκε για επτά χρόνια. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε ως το 1969, κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Στο μεσοδιάστημα γνώρισε τη σύζυγό του, την Άννη, αλλά επειδή δεν τον ήθελαν οι δικοί της αναγκάστηκαν να φύγουν στη Νότια Αφρική το 1965, όπου αγωνίστηκε και εκεί σε μια ομάδα για μερικούς μήνες.

Πριν πάει στους πράσινους, τον ήθελε η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, ενώ , ενδιαφέρθηκε και Γιουβέντους, αφού παράγοντες της τον είχαν δει να αγωνίζεται με την Εθνική Ενόπλων.

Είχε 50 συμμετοχές και 13 γκολ με τη Δόξα Δράμας, ενώ σε 142 αγώνες στην Α’ Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο Κύπελλο. Συμμετείχε σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας 3 γκολ. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 3 Πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965) και ένα Κύπελλο (1967).

Εκλεισε την καριέρα του στον Αρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες, πέτυχε 8 γκολ και κατέκτησε το Κύπελλο το 1970.

Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής σε 23 παιχνίδια και πέτυχε 3 γκολ.


Τι λέει η ΕΠΟ για τον Λουκανίδη


Με μια συγκινητική ανακοίνωση η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συλλυπήθηκε την οικογένεια και τους οικείους του Τάκη Λουκανίδη για την απώλεια του.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του μεγάλου Τάκη Λουκανίδη στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Τάκης Λουκανίδης, από τις μεγαλύτερες μορφές που ανέδειξε ιστορικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν ένα μοναδικό ταλέντο και μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που κυριολεκτικά έγραψε ιστορία στα γήπεδα της xώρας και τίμησε τη φανέλα της Εθνικής μας Ομάδας.

Στη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του ένωσε, ενέπνευσε, δίδαξε, προσέφερε… Η απώλεια του γεμίζει θλίψη σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο».