Αλέξανδρος Παρίσης: Για ακόμα μια φορά απών!!!

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος ανακοίνωσε χθες τα εξής:

Αλέξανδρος Παρίσης: Για ακόμα μία φορά ΑΠΩΝ!

Στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα και, πιο συγκεκριμένα, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων τονίσθηκε η σπουδαιότητα του διαλόγου μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς. Eπισημάν-θηκε η αναγκαιότητα για πλουραλισμό απόψεων, ακόμα και εάν αυτές είναι άκρως αντίθετες με τις απόψεις, που εκφράζουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ο δήμαρχός μας, λοιπόν, έκρινε, ότι έπρεπε, να απουσιάζει από μια τόσο σοβαρή συνδιάσκεψη, η οποία αφορούσε σε μεγάλο βαθμό την Κεφαλλονιά μας και προτίμησε να παρευρεθεί μόνο στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι. Δεν εκφράζουμε καμία αντίρρηση για τη συμμετοχή του σε αυτή τη διαμαρτυρία, η οποία καλώς έγινε και για την οποία ελήφθη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, έπρεπε να εξασφαλίσει την ενεργό συμμετοχή του στο διάλογο με τον πρωθυπουργό στην Κέρκυρα, μεταφέροντας, μάλιστα, τα αιτήματα των διαματυρομένων και αποδεικνύοντας, ότι το συλλαλητήριο έχει έρεισμα.

Η απουσία του αυτή βαρύνει ιδιαίτερα, εάν αναλογισθεί κανείς, ότι ο δήμαρχος είναι πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕ-ΔΙΝ).

Απαξίωσε, να συμμετέχει στη συζήτηση μειζόνων θεμάτων, όπως ήταν η ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Ιονίων Νήσων, η αποκατάσταση των επιπτώσεων που προκάλεσαν οι σεισμοί του 2014 και του 2015 στην Κεφαλλονιά και τη Λευκάδα, η επέκταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, η ολοκλήρωση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας στην Περιφέρεια, σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία και η συνακόλουθη ύπαρξη τεκμηριωμένου – περιβαλλοντικά και θεσμικά – οδικού χάρτη, η εκπόνηση αντιπλημμυρικών έργων με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της περιόδου 2014-2020, η πρόληψη των πυρκαγιών σε συνάρτηση με την αποκατάσταση των εκτάσεων, τις αναδασώσεις και την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων.

Αφησα για το τέλος, όχι επειδή το θεωρώ λιγότερο σημαντικό, αλλά, ακριβώς, για να εξάρω τη σπουδαιότητα αυτού του ζητήματος: την απομάκρυνση του Τμήματος Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων από το Ληξούρι και κατ’ επέκταση την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Nήσων, ζήτημα το οποίο ανέλυσα εκτενώς σε προηγούμενη ανάρτησή μου και απηύθυνα ανοιχτή επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς. Ο αξιότιμος δήμαρχός μας, Αλέξανδρος Παρίσης, είχε την ευκαρία, να θέσει αυτό το ζήτημα στον Πρωθυπουργό και να επιδιώξει τη βέλτιστη λύση για το νησί μας, διεκδικώντας νέα πανεπιστημιακά τμήματα, θέτοντας επί τάπητος τα χρόνια αιτήματά μας και, ταυτόχρονα, μεταφέροντας την αδικία, που νιώθει ο κεφαλλονίτικος λαός έναντι της Κέρκυρας, η οποία παίρνει τη μερίδα του λέοντος…

Αντ’ αυτού επέλεξε το δρόμο της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, της ΑΠΟΥΣΙΑΣ, της ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗΣ συμμετοχής στο συλλαλητήριο… Ως εδώ! Θα τον σταματήσουμε και θα του απαντήσουμε με πράξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ με όλους τους φορείς και ΕΥΘΥΝΗΣ.

Μετά τιμής,

Γεώργιος Τζωρτζάτος

Ανεξάρτητος

Δημοτικός Σύμβουλος