Αντεεεε. Δεν σας έχει μείνει ίχνος ντροπής;

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Περπατούσα προχθές το πρωί στη Λεωφόρο με μισοσκυμμένο κεφάλι γιατ’ είχα στενοχώρια! Πέσανε απότομα και πολύ οι μετοχές μου στο χρηματιστήριο. Σε μιά στιγμή με μιά ματιά που μου ξέφυγε, είδα το φίλο μου τον Χαράλαμπο αφ’ το Ληξούρι και μαλάκωσε λίγο η θλίψη μου. Πάντοτε αυτός ο άνθρωπος είναι γελαστός όλο το χρόνο κι’ ακούω ευχάριστα νέα από δαύτονε.

– Γειά σου ρε Μπάμπηηη. Τι γίνεσαι; Ολοι οι δικοί σου καλά; Τώρα όμως βλέπω το μουσούδι σου τσιτωμένο. Σου συμβαίνει τίποτε άσχημο;

  • Ασε με Μικέλη. Είμαι στα χάλια μου.

– Αλλο τώρα; Δεν πήρες ακόμη το «κοινωνικό μέρισμα»;

  • Αν το πήρα λέει; Πήρα το κατοστάρικο και …χάρηκα.

– Καλοφάωτο. Ωχ τι λέω… Καλά με δουλεύεις, πως πήρες αντίδωρο;

Ο Πρωθυπουργός μας και τα ξωτικά παπαγαλάκια του, μήνες τώρα, αφ’ το καλοκαίρι, διατυμπανίζουν για τη σωτηρία, ενάμισυ εκατομμυρίου φτωχών Ελλήνων!

Κάτι λάθος θα συμβαίνει με σένανε. Γιατί εγώ ξέρω από την Τράπεζα που έχω μετοχές, παίρνω κάθε χρόνο πεντ’ έξι χιλιάρικα και κλείνω πολλές τρύπες. Αυτό είναι μέρισμα.

Αν αληθεύουν τα δικά σου, πάλι καλά. Θ’ αγοράσεις μιά κατεψυγμένη γαλοπούλα, μελομακάρονα, κάστανα και το κρασί σου. Και κάτι, κάτι θα σου μείνει!

Αλλά, νάφθασε ο Πρωθυπουργός μας, που καμαρώνεται σαν σερνικό παγώνι, να λέει και να κάνει τέτοιες μπούρδες, το θεωρώ απίθανο. Πάντοτε είναι συνεπέστατος στις υποσχέσεις και στα …βοηθήματά του!

  • Ασε με τώρα. Κάνεις πως δεν ξέρεις τον Αλέξη; Μετριούνται τα παραμύθια που μας έχει αραδιάσει τρία χρόνια;

– Αν ήταν έτσι, οι Γάλλοι θα τον βραβεύανε; Δεν τον παρασημοφορήσανε ως «συνεπή Πολιτικό αγωνιστή»;

  • Οι Αγγλοι, Γάλλοι και Πορτογάλοι που δεν είναι παπαγάλοι, αλλά μορφωμένοι, έχουν άλλες αρχές και συνήθειες. Προηγμένης τεχνολογίας.

Και δεν μου έφθανε το …δώρο, είχα άλλη μεγάλη ταραχή…

Περάσανε δυό λυκόσκυλά μου, στου γείτονα το οικόπεδο κι’ έπνιξαν τρία κοκκόρια. Παρ’ ολίγο να σκοτωθούμε με τα κυνηγετικά μας. Μ’ απείλησε πως θα με πάει στο Δικαστήριο και τελικά με χίλια βάσανα και παρακάλια, συμβιβαστήκαμε! Θα του δώσω όλη την παραγωγή των αγγουριών μου, του χρόνου.

– Καλά και δεν σου ζήτησε και τις κατσάμπες. Και τι θα τα κάμει τόσα αγγούρια;

  • Ξέρω γω; Αλλα θα φάει, άλλα θα δώσει, άλλα θα… και τα υπόλοιπα θα τα πουλήσει.

– Πάντως νάσαι ευχαριστημένος που αυτά τα θεριά σου δεν έφαγαν όλο το κοτέτσι! Οσο για το κατοστάρικο που λες πως πήρες, θα το εξακριβώσω, αν λες ψέμματα.

  • Θέλεις να μάθεις το καλύτερο; Αλλοι, πολλοί, πήραν τριανταπέντε Ε! Τ’ άκουσες ή όχι;

– Τώρα με φώτισες! Θέλεις να μου σερβίρεις πως ο Τσίπρας δεν έχει τσίπα;

Καλές γιορτές

νάχουμε!