Αντιμέτωποι με …αγριόσκυλο!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ, υπομένοντες κάθε εξευτελισμόν, να …«γαληνέψουμε» τον Σουλτάνον, τόσον αυτός δείχνει τους …σουβλερούς οδόντας του!

ΚΑΤΙ το οποίον, όχι μόνον ο τελευταίος υποδεκανεύς αλλά και όποιος έχει κάποτε βρεθεί αντιμέτωπος με …αγριόσκυλο, καλώς γνωρίζουν!

ΕΙΔΙΚΑ ο τελευταίος, γνωρίζει ότι, ενώ αν αρχίσει το…τροχάδην τρομοκρατημένος, θα καταλήξει ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ …δαγκωμένος,αν όχι …κατασπαραγμένος, αν προχωρήσει αργά αλλά αποφασιστικά …εναντίον του ζώου, …«αγριεμένος» κι’ αυτός, περισσότερον από τον …σκύλο ει δυνατόν, ομοίως δείχνων τους οδόντας του και επιτιθέμενος, το οργισμένο ζώον, μάλλον θα το …ξανασκεφθεί και τελικά …θα «θωπεύει» με την ουρά του τα …σκέλη του, ενώ σε …Ισπανική υποχώρηση!!!


Η …«μικρούλα Χώρα»!!


ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κάθε φορά που ακούω κάποιον, ειδικά Έλληνα αξιωματούχον( όπως μόλις προχθές!) ή της Ε.Ε αλλόθροον «συν-εταίρον μας» να αναφέρεται στην Ελλάδα μας, ως …«μικρούλα Χώρα»!

ΜΙΚΡΑ και απλανή, είναι τα …ματάκια του!

Η ΕΛΛΑΔΑ, στην Ευρωπαϊκήν Ένωση και σε πληθυσμό, είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από: ΑΥΣΤΡΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ , ΚΥΠΡΟ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ , ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΣΛΟΒΑΚΙA, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΣΘΟΝΙΑ, ΛΕΤΟΝΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΜΑΛΤΑ!

ΜΕ τους εκτός των συνόρων μας Έλληνες, μεγαλύτερη και από μερικές από τις υπόλοιπες της Ε.Ε!!!