Αν δεν καλοσχετίζεσαι με τα κανάλια, κάηκες!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Οχι απλώς τον παραδέχομαι, αλλά υποκλίνομαι μπροστά του στα θέματα της γενικής ενημέρωσης. Ειδήσεις, μουσική, ταινίες, πορνό και κουτσομπολιά, είναι η ζωή του. Δεν του ξεφεύγει πρόγραμμα που να μην αφήνει το στίγμα του! Αλλά διαβάζει και 2-3 εφημερίδες την ημέρα και συμπληρώνει το πρόγραμμά του με σχόλια και απόψεις έγκριτων δημοσιογράφων, επιστημόνων, κ.λπ. Πρόκειται για τον κουμπάρο μου τον Παναγή απ’ τα Βαρτσαμάτα. Κάνω αμάν να τον συνατήσω να τα πούμε, να φωτιστώ!

Την περασμένη Κυριακή, τα κατάφερα. Αμέτρητες οι ερωτήσεις που του απηύθυνα. Σ’ όλες χτυπούσε κέντρο με τις απαντήσεις του. Τον ρώτησα, πως βλέπει τον βίον της κοινοπραξίας περιορισμένης ευθύνης, της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του Αλέξη και του Παναή.

  • Ακουσε κουμπάρε Μιχάλη. Πιστεύω πως θα εξαντλήσει την 4ετία. Πρώτον, γιατί ο Πρωθυπουργός έχει γαντζωθεί με σιδερένιους ιμάντες στην εξουσία και δεύτερον γιατί ο Γερμανός Διοικητής της Ε.Ε., ο Σόϊμπλε τον κρατάει μετά μανίας, από τη στιγμή που ο δικός μας εξεφράσθη με πολύ καλά λόγια και απόψεις για τον Διοικητή. Είπε -συν τοις άλλοις-, πως ο Γερμανός «είναι σώφρων πολιτικός». Μ’ αυτόν τον τρόπο κέρδισε την …σκληρή μάχη που έδωσε. Οταν -με το καλό τελειώσει-, έχει μέλλον το Χόλυγουντ! Εκειός όμως ο Παναής που το παίζει πολύ ζόρικος, που είναι και …Καραμανλικός, μάλλον δεν θάχει καλό τέλος. Απ’ την άλλη έχουμε τον Κούλη! Θέλει πάση θυσία να γίνει το ταχύτερον Πρωθυπουργός. Δεν λέει τίποτα το τελείως συγκεκριμένο. Πολλές αοριστίες. Ψήφισε και την «συμβίωση» και των τέκνων αυτών, αναμένεται οσονούπω.

Και η άλλη αντιπολίτεση, τίποτε το σοβαρόν. Δεν εντυπωσιάζει. Τα βολεύει με την ηρεμία. Αποφεύγει τις θαλασσοταραχές. Βέβαια, η συμπαράσταση της Φώφης, της ξανθιάς χασκογελούσης, θα έλθει εις γάμου κοινωνίαν με την Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, όπως δείχνουν τα πράγματα. Ομως αυτή, κάπου-κάπου δαγκώνει την Δεξιά, για να μην …εκτεθεί -ως Προοδευτική- Σοσιαλίστρια, πρέπει να δείχνει πως ασκεί έντιμη πολιτική!

Τώρα υπάρχουν εν ιδρύσει και εν αναμονή πολλά αλλά μικροκομματίδια! Τα περισσότερα δεν τυγχάνουν της προστασίας και προβολής των καναλιών. Τι μέλλον πιστεύουν πως θα έχουν; Θα πάρουνε από 0,5% ή 1,5% και θα …ικανοποιηθούν. Δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερα καινούριο. Κάνουν αναμασίματα!

Εκείνα τα κόμματα που εντυπωσιάζουν είναι: Το ΛΑΟΣ, του προέδρου Καρατζαφέρη που έχει όμως αυτοδύναμο κανάλι. Αγωνίζεται εντυπωσιακά, με μέθοδο και σύστημα. Τονίζει -ενώ απουσιάζει από τα κόμματα της Βουλής-, προβάλλει και δείχνει να πιστεύει στα πρωτεύοντα θέματα της προστασίας του δεινοπαθούντος Εθνους μας. Της άτονης Εκκλησίας του Ιερωνύμου.

– Η «Ελληνική λύση» του Κυρ. Βελόπουλου που καθημερινά σε κανάλι εκθέτει πάρα πολύ σοβαρές και μελετημένες απόψεις για μιά καλύτερη Ελλάδα! Αυτά τα δύο κόμματα πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στην βουλή. Αν ο κόσμος θέλει ν’ ακούει δυναμική παρουσία της Κωνσταντοπούλου και του Λαφαζάνη, θα ήταν εποικοδομητική στη Βουλή. Ομως -πότε ακριβώς-, και τι, πρέπει νάχουμε υπομονή για να δούμε και να σχολιάσουμε τ’ αποτελέσματα.