Αποθεώθηκε ο Μίκης στο Καλλιμάρμαρο, στην ιστoρική συναυλία με μαέστρο τον Παναγή Μπαρμπάτη

x-default

Χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκαν χθες βράδι στο ραντεβού με τον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας και τον αποθέωσαν.

Η ιστορική παράσταση «Όλη Η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 φωνές» – αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ο διάσημος μουσικοσυνθέτης έφτασε στο Στάδιο συγκινημένος σε καροτσάκι και πήρε θέση για τη συναυλία προς τιμή του.

Ηταν εκεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και πολλοί άλλοι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία 1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας σχημάτισαν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας απέδωσε μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης αναμενόταν να διευθύνει το κλείσιμο της συναυλίας.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Κεφαλονίτης μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ενώ πήραν μέρος και οι Χορωδίες της ΚΕΔΗΚΕ.

Στη συναυλία ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Θεοδωράκης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς ήταν ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπέγραψε η Κεφαλονίτισσα Σοφία Σπυράτου.

Εκτός από τους 1.000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα, στην παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο Κεφαλονίτης λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Ο Κεφαλονίτης μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ενώ διευθύνει την μεγάλη παράσταση
Mίκης και Παυλόπουλος χθες βράδι στο Καλλιμάρμαρο

Φωτογραφίες: Intimenews/Sooc