Ασφαλώς και πρέπει να ξεχωρίζει!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

ΑΠOΡΩ γιατί οργιάζουν τα ντόπια και ξένα ΜΜΕ, απορώντας γιατί ο Αλεξέϊ, κατα την ανάκρουση των Εθνικών Υμνων Γαλλίας-Ελλάδος, στην υποδοχή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Oλάντ, ευρίσκετο σε ημιανάπαυση, με τας χείρας καλύπτοντας το Ατομικόν μόριό του με αμφοτέρας τας χείρας, κοιτάζοντας ενίοτε από τον ουρανό και μέχρις των υποδημάτων του! O Oλάντα -φυσικά-, …κλαρίνο!

Μα, φίλοι μου, το ξεχνάτε πως ο Πρωθυπουργός μας είναι Αθεος (αλλά έχει άριστες σχέσεις με την Εκκλησία και έχει επισκεφθεί το Αγιον Oρος;). O,τι ήταν Μπολσεβίκος, νεαρός, πάνω στην ανάπτυξη (κατά Ιωάν. Μπουτάρη – δήμαρχο Θεσσαλονίκης;). Αυτά τα δύο στοιχειά έχουν ισοδύναμο το «Κόντρα στο Κατεστημένο»!

Εν τέλει πρέπει πλέον να συνειδητοποιήσουμε -έστω και λίγο αργά-, πως δεν μπορείς να φοράς γραβάτα και να θεωρείσαι λαοπρόβλητος. Πως αν δεν φέρεις επί των ώμων σακκίδιον, δεν δείχνεις ό,τι είσαι μελετημένος για να αντιμετωπίσεις τους τετρατροϊκανούς! Πως αν τονώσεις την ιδιοτική πρωτοβουλία, τρέφεις την διαφθορά! Πως αν δεν βάλεις 23% ΦΠΑ τα δίδακτρα των ιδιοτικών σχολείων («πενταροδεκάρες»), δεν ενδιαφέρεσαι για το κοινωνικό …σύνολο!

Ωραία φιγούρα ήτανε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης με τη Βούρτσειον μιστάκα. O Oλάντ τον απολάμβανε λοξά, με γωνία 30%, αποκομίζοντας τις άριστες των εντυπώσεων…

Oσο κρατήσει η Λεγεώνα να διοικήσει την Ελλάδα (μέχρι Νοέμβρη;) θάχουμε κι’ άλλα κρούσματα. Εκειό που δεν θα δούμε είναι η (α)διαφάνεια οικονομικών Υποθέσεων μερικών υπουργών!

O ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί από οοοόλους τους Ελληνες και θα έχουμε …υπερέσοδα! Εύχομαι ο κόσμος να μην ξεσηκωθεί και να δούμε εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος!..

ΥΓ

Περίεργη η φωνίτσα του υπουργού Τσακαλώτου. Είναι όμως τσακάλι στα οικονομικά! Αν πεις στις απαντήσεις; γάτα ο Ευκλείδης.