Ατυπο Περιφερειακό Συμβούλιο προέδρων νέων των Ιονίων Νήσων

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Αποκλειστικό για ανήλικα αγόρια). Μερικά αποσπάσματα

Στην έδρα των Εφτανήσων, την Κέρκυρα, στο «μαντούκι», υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη Νέας Γενιάς Θρασύβουλου Παλαβιάρη, τον Απρίλιο, εφέτος, πρόεδρος εξελέγη διά κληρώσεως σε Νομό της Επικράτειας, στη Ροδόπη. Πλειοψήφισε ο Μουσουλμάνος Ελληνας της …«Τουρκικής μειονότητος», ο Μουσταφά Μαλακιντζί.

Πρόεδρος: Αρκεται συνεντρίαση. Λόγγο έκει Κερκυραίο Σπυράκη. Ουρίστε.

Πίπης (Κερκυραίος): Απ’ όσα είπαμε φίλοι μου πιστεύω ότι η Εθνική Αριστερή μας Κυβέρνηση κατόρθωσε ο,τι δεν πέτυχαν οι προγενέστερες Κυβερνήσεις. Τον Αύγουστο, που είναι ώριμα τα σύκα, έχουμε καθαρή (δι)έξοδο από τα Μνημόνια. Το βεβαιώνει ακόμη και κείνος ο βουβαλόμπουλης, ο εξωτερικής μας ο Κοτζιάς που επιμένει να βαφτίσει τους Βαρδιάρσκους «Μακεδόνες». Βιάζεται. Κι’ αυτοί …αντιστέκονται. Η φωνίτσα του είναι ακριβώς η ίδια με της γάτας μου της «Πιτσουρίνας». Ριρί-ριρί-Ριρίκααα, εσύ σαι πράμα… Αυτός βιάζεται και λαμβάνει υπόψη και την φωνή των Αθηναίων και Μακεδόνων, των Ελλήνων (λαός-εξουσία).

Μίμης (Παξοί): Εμείς τη βολεύουμε ωραία. Εχουμε τα ενοικιαζόμενα. Ψαρεύουμε γοφάρια, αστακούς και καλαμάρια. Πετιώμαστε στο Ποντικονήσι κι’ ανάβουμε ένα σπαρματσέτο στο Εκκλησάκι.

Μπάμπης (Κεφαλονίτης): Πράγματι έχουμε πάρει τον ανήφορο στην ανάφτυξη. Οοοόλοι οι Ελληνες καλοπερνάμε. Ευτυχώς είναι μειοψηφία, μόλις 30% οι αλλόφωνοι βουλευτές μας, εκτός των 4 …Τούρκων! Εχουμε Αλβανογενείς, Βαρδιακόσπορους και Τουρκόγυφτους. Και όπως συχνολέει ο Πάκης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, «Οι Ελληνες δεν διεκδικούμε». Ομως ως Ορθόδοξη Χριστιανοί χαρίζουμε (ο,τι επιθυμούν), στους γείτονες.

Παυλάκης (Θιακός): Εμείς συνεχίζουμε την Οδύσσειά μας. Εχουμε κάποιους και δη Κεφαλονίτες που αφισβητούν ότι το Θιάκι είναι η γενέτειρα του Οδυσσέα.

Νιόνιος (Ζακυνθινός): Δεν ξέρω πως τα μπουρδουκλώνετε μερικοί. Εμείς εδώ έχουμε βρει το Θέο μας. Και λίγο τόχω να σας αμολήσω καμιά βρισία. Τώρα όλοι τρέχουμε στο «Λαγανά» και κολυμπάμε. Ψαρεύουμε Ιταλίδες, Γαλλίδες, Αγγλίδες και παίζουμε στις ξαπλώστρες την «τυφλόμυγα»! Τις Γερμανίδες τις αποφεύγουμε. Είναι ολίγον κρυόκωλες.

Αποστόλης (Λευκαδίτης): Αν θέλετε να σας τα ψάλλω, δεν έχω αντίρρηση. Σε σας μωρές που τα βλέπετε όλα θαυμάσια. Αγνοείτε ότι η μισή Ελλάδα πεινάει. Η υπόλοιπη -πλην ολίγων- δεν ξέρει που χρωστάει. Χιλιάδες ξενιτεύονται για να ζήσουν. Οι άνεργοι, άγνωστον πόσοι είναι. Συνέχεια μας λένε πως …μειώνονται. Πράγματι αφού πολλοί πεθαίνουν.

Παιδιά δεν γεννιούνται! Εφεξής μόνο θα υιοθετούνται από συμβιούντες!

Οι ληστείες καθημερινά πληθαίνουν.

Οι λαθρομετανάστες αυξάνονται και σε λίγα χρόνια θάναι πλειοψηφία στη χώρα, όση θα έχει απομείνει απ’ τις πωλήσεις.

Οι μισοί Ελληνες χάνουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς.

Για να βρεις θέση στα Νοσοκομεία, θάσαι τυχερός νάρτει σύντομα η σειρά σου. Αν έχεις παιδιά -εκτός από τα σοβαρά επιδόματα που σου δίνει το κράτος- σου παρέχει νέα Παιδεία. Με …ανανεωμένη Θρησκεία. Με …περιορισμένη ελληνική ιστορία. Με ποικίλη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Πόσα άλλα θαυμάσια, κι’ ωραία να απαριθμήσω; Δεν πάτε όλοι σας στο διάολο, για να μην σας στείλω παραπέρα;

Ανέστης (Κυθηραίος): Τα είπατε σχεδόν όλα π’ ανάθεμά σας. Το μόνο που ξεχασάτε είναι πως «Τα Κύθηρα δεν θα τα ξαναδείτε. Εχάσατε το πλοίο της γραμμής». Μπήκατε στο «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», το σαπιοκάραβο που βυθίζεται. Και ο Καπετάν Αλέξης, δεν εννοεί να φωνάξει με τον τηλεβόα από τη γέφυρα «Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω».

Ενας ναυαγός, που πιάστηκε σ’ ένα σωσίβιο, με δυνατή φωνή, ακούστηκε να λέει «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων φίλων»…