Βεργώτεια 2019: Εντυπωσιακοί αγώνες και πολλά ρεκόρ

Πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο, για 5η συνεχή χρονιά, με μεγάλη οργανωτική επιτυχία, ρεκόρ, αλλά και κορυφαίες συμμετοχές στο στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής, οι Διεθνείς αγώνες στίβου «Βεργώτεια 2019».

Τα «Βεργώτεια», είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς – Ιθάκης, της ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς, του ιδρύματος Βεργωτή και της Γ.Ε. Κεφαλονιάς.

Συμμετείχαν αθλητές υψηλού επιπέδου, τόσο από την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, (πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο στο Βερολίνο το 2018 και στον κλειστό στίβο στη Γλασκώβη το 2019, με ατομικό ρεκόρ 8,38μ), η Βούλα Παπαχρήστου, (πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στο Βερολίνο, 2η στο Ευρωπαϊκό κλειστού 2019 και όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, με ρεκόρ 14,73 στο τριπλούν και 6,60 στο μήκος), ο  Δημήτρη Τσιάμης (3ος νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 στο Βερολίνο και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο τριπλούν με 17,55) και η πρωταθλήτρια Ελλάδας Λίλη Αλεξούλη με ατομικό ρεκόρ 6.76μ.

Η Βόλα Σουντάραβα, από τη Λευκορωσία στο μήκος, (ατομικό ρεκόρ 6.86μ, 2η στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι το 2012 και  7η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου), η ανερχόμενη Άννα Κρασούτσκα, από την Ουκρανία (έχει επίδοση 14.15 στο τριπλούν και 6.32 στο άλμα σε μήκος).

Οι Ουκρανοί οι σπρίντερ Αλεξέι Ποζντνίκοφ  (5ηθέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015 στο Βελιγράδι στην σκυταλοδρομία 4Χ400,  ατομικό ρεκόρ 46.42 στα 400μ.) και η Μαρία Μικολένκο, (πρωταθλήτρια Ουκρανίας στα 60μ το 2019).

Επίσης στο άλμα σε ύψος γυναικών με τις Ιωάννα Ζάκκα (πρωταθλήτρια Ελλάδας 2016 και 2017) και Παναγιώτα Δόση (4η στις Ολυμπιακές ημέρες νεότητας 2018 στο Μαρόκο, ρεκόρ 1.84) και φυσικά μαζί, οι αθλήτριες της Γ.Ε. Κεφαλληνίας Άννα Κρούσσου και Μέμη Αλυσανδράτου.

Ξεχώρισαν το μήκος και το ύψος, όπου είχαμε μεγάλες «μάχες» στο ταρτάν.

Έλαμψαν με την αγωνιστική παρουσία τους, η Βούλα Παπαχρήστου στο μήκος με επίδοση 6,59, που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων – Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος με το σπουδαίο άλμα των 8,10, που και αυτό αποτελεί ρεκόρ αγώνων, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που έλαβαν μέρος.

Πριν από τους κυρίως αγώνες,  έγινε και επίδειξη Kids’Athletics, από τους μικρούς αθλητές της Γ.Ε. Κεφαλονιάς και όχι μόνο, αλλά και αγώνες για παιδιά με πολύ μεγάλη συμμετοχή (περίπου 200)!

Μετά τους παιδικούς αγώνες, τιμήθηκαν με ειδική πλακέτα, από τους διοργανωτές, οι αθλητές Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτος Τεντόγλου, Δημήτρης Τσιάμης και ο προπονητής τους, Γκιόρκι Πομάσκι.

Τις απονομές έκαναν:η βουλευτής του Νομού κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίσης και ο πρόεδρος του ιδρύματος Βεργωτή κ. Γερ. Βεργωτής αντίστοιχα.

Στα φετινά Βεργώτεια συμμετείχαν αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και εκτός αυτής, όπως από την Λευκορωσία, Ουκρανία και Κύπρο.

Ψυχή της διοργάνωσης και φέτος ποιοι άλλοι; Τα τρία αδέλφια Διονύσης, Νίκος και Βασίλης Μεταξά, οι οποίοι έχουν βάλει την δική τους «σφραγίδα» στους αγώνες και γενικότερα έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη του Κεφαλονίτικου στίβου με το μεράκι και την αγάπη που τους διακρίνει.

Παρόν στους αγώνες και ο Εθνικοί προπονητές Απ. Αποστολόπουλος, Γκιόργκι Πομάσκι και Παύλος Σκορδίλης.

Τα «Βεργώτεια» για ακόμη μια χρονιά καλύφθηκαν από την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ και τον συμπατριώτη μας, αθλητικό δημοσιογράφο κ. Νίκο Γιαννόπουλο.

Αποτέλεσμα μέσω αυτής να διαφημίζεται το νησί μας, μέσα από τις εικόνες που θα παίξουν στις προσεχείς εκπομπές της!

Τίμησαν με την παρουσία τους, τους αγώνες, η βουλευτής του Νομού κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος κ. Αλ. Παρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Γαλιατσάτος, οι αντιδήμαρχοι οικονομικών του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Σοφία Γαρμπή, Λειβαθούς κ. Ηλ. Κουρκουμέλης, η Π.Σ. κ. Σουζάνα Πεφάνη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, ο υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. θεόφιλος Μιχαλάτος – Μάκης Φόρτες, οι Δ.Σ. κ. Νίκος Σκλάβος και Παναγής Βανδώρος, ο πρόεδρος του ιδρύματος Βεργωτή κ. Γ. Βεργωτής κ.α..

Τέλος, να αναφέρουμε ότι κόσμος στις κερκίδες ήταν αρκετός και σίγουρα αυτοί που παραβρέθηκαν θαύμασαν τους αθλητές που συμμετείχαν και καταχειροκρότησαν κάθε τους προσπάθεια.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες αθλητές οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, με την διεξαγωγή των 6ων «Βεργώτειων».

(sportsthea.gr)