Βράβευση μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης 2016»

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου έχει την χαρά να σας ανακοινώσει την διάκριση δύο μαθητών του στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» 2016, που συνδιοργανώνουν σε ετήσια βάση το Τμήμα Φυσικής και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.
O διαγωνισμός αφορά μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και διεξάγεται σε δύο φάσεις. Στόχος του είναι η ανάπτυξη ευρείας άμιλλας μεταξύ των μαθητών, η αποτελεσματικότερη προετοιμασία τους για να γίνουν ενεργοί πολίτες με γνώση του φυσικού κόσμου, η καλλιέργεια ορθολογικής σκέψης και κριτικής ικανότητας, αλλά και η εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Με την παρότρυνση και εμψύχωση της δασκάλας της τάξης κ. Χριστίνας Τσιμάρα, δύο μαθητές μας από την Ε’ Δημοτικού κατόρθωσαν να διακριθούν σε πανελλαδικό επίπεδο μεταξύ χιλιάδων άλλων μαθητών..! O Γιώργος-Ναυτίλος Αθανασίου, του Λουκά και της Ελένης, έλαβε το 1ο Βραβείο Αριστείας και η Φωτεινή Αλιβιζάτου, του Κωνσταντίνου και της Ελευθερίας, Εύφημη Μνεία!
Το σχολείο μας, με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στις μέρες μας, είχε να συναγωνιστεί με πολλά άλλα, δημόσια και ιδιωτικά, τα οποία διαθέτουν οργανωμένα εργαστήρια, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές σαφώς καλύτερες για την διδασκαλία ενός μαθήματος όπως είναι τα Φυσικά. Έτσι, η διάκριση των μαθητών μας μάς κάνει να αισθανόμαστε διπλά υπερήφανοι!
Ως Σύλλογος Διδασκόντων, ευχόμαστε στην Φωτεινή, στον Γιώργο καθώς και σε όλους τους μαθητές μας, να συνεχίσουν να αγωνίζονται για όσα τους συναρπάζουν, να δείχνουν πάντοτε την ίδια αγάπη για την γνώση και να κατορθώνουν να πραγματοποιούν κάθε τους όνειρο με προσπάθεια πλαισιωμένη από κέφι και μεράκι! Η επιτυχία τους μας εμπνέει και μας δίνει ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουμε κι εμείς να προσπαθούμε άοκνα για την τελεσφόρηση των σκοπών της εκπαίδευσης, μα πάνω απ’ όλα για να βλέπουμε την πηγαία χαρά στα μάτια των παιδιών!
Παιδιά, σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε! Είμαστε σίγουροι ότι αυτή δεν είναι παρά η αρχή μιας πολύ όμορφης και συναρπαστικής διαδρομής, μιας δημιουργικής ζωής γεμάτη περιπέτειες, γεμάτη γνώσεις!
Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου,

O διευθυντής
Χρήστος Παπουτσής

1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 2016