Δήλωση υποψηφιότητας του Σταύρου Σπαθή

Στ. Σπαθής

Οι επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής αρχής στο νεοσύστατο Δήμο Αργοστολίου, είναι εξαιρετικά κρίσιμες και θα κρίνουν την πορεία του Δήμου προς τον εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, αφενός περιοριζόμενη σε έργα βιτρίνας και της τελευταίας στιγμής μόνο στην τοπική κοινότητα Αργοστολίου υποβάθμισε την περιφέρεια, αφετέρου δεν κατόρθωσε να συντάξει ούτε μία ώριμη μελέτη για μελλοντικά έργα.

Η Κοινωνική πολιτική, τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η καθημερινότητα του πολίτη, το κυκλοφοριακό, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη, σχεδόν 10 χρόνια τώρα υπό τη δημαρχία Παρίση πήραν την κάτω βόλτα με αποτελέσματα ορατά σε όλους τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και προβλήματα κλιμακούμενα. Η δε εμμονή τους σε απευθείας αναθέσεις στα δικά τους παιδιά και οι λοιπές «εξυπηρετήσεις», οδήγησαν την τοπική κοινωνία σε διχασμό και ανέδειξαν τον αλαζονικό τους χαρακτήρα.

Με τα παραπάνω δεδομένα, και έχοντας συμμετοχή στα κοινά από το 2008 πρώτα με τον εμπορικό σύλλογο ΚΡΑΝΗ και αργότερα ως στέλεχος και μετέπειτα Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θεόφιλου Μιχαλάτου «Δημοτική Συμπολιτεία», έχοντας την πεποίθηση ότι ο νέος Δήμος χρειάζεται ανθρώπους που η ενασχόλησή τους με τα κοινά απέδειξε ότι μπορούν να ενώσουν και να παράξουν αποτέλεσμα. Κατέδειξε ότι διαθέτουν κοινωνική ενσυναίσθηση και ισχυρή κοινωνική βούληση.

Η νέα δομή του δημοτικού συμβουλίου θα απαιτήσει συνεργασίες και όχι συναλλαγές, θα ζητήσει ομοψυχία και όχι διχασμό, θα υποχρεώσει σε ωφέλιμες προτάσεις και όχι σε εξυπηρετήσεις, θα αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει τον νέο Δήμο στην πρόοδο και τον εξευρωπαϊσμό με τεχνοκρατικές αντιλήψεις και όχι με παλαιοκομματικές πρακτικές και είναι επιτακτική ανάγκη να αποτελείται από πολίτες με εμπειρία, όραμα, ηθικό ανάστημα και ικανότητα.

Πιστεύοντας σε ένα αγώνα με ήθος μακρυά από τη λασπολογία και τις ύβρεις, όπως άλλωστε πράξαμε στις εκλογές του Επιμελητηρίου, ενθαρρύνοντας τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, καθώς και τα νέα παιδιά να συνδιαμορφώσουν τις προτάσεις μας και τις πολιτικές μας, όλοι μαζί την επόμενη μέρα, χωρίς νικητές και ηττημένους, με Δήμαρχο τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, να δημιουργήσουμε την Κεφαλονιά που αξίζει σε μας και την Ιστορία της.

Σταύρος Σπαθής

Υποψήφιος Δημοτικός

Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου