Δημοτική Αρχή και οι μύθοι της

O κ. Γεράσιμος Βασιλάτος

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή προσπαθεί,  να δημιουργήσει έναν μύθο για το έργο της και να παρουσιάσει ενα νέο πρόσωπο.

Αλλά:

1) Παρέλαβε τον νεογέννητο και Ενιαίο  Δήμο Κεφαλονιάς και σε 4 περίπου Χρόνια τον υποβάθμισε σε τρείς Δήμους, λόγω ακριβώς της Αδυναμίας, της Αδιαφορίας και της Ανικανότητας να οργανώσει, να λειτουργήσει, να διαχειριστεί και να προτείνει.

2) Άφησε με “ελαφρά τη καρδία”:

  • Αβοήθητη την Παλική μετά τους σεισμούς,  στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων για να επουλωθούν οι πληγές που δυστυχώς ακόμη δεν έχουν κλείσει.
  • Στην λήθη την Έρυσσο σε τέτοιο σημείο που οι κάτοικοι της να μην γνωρίζουν τους άρχοντές της.
  • Την Πύλαρο υποβαθμίζοντας τον πασίγνωστο στην οικουμένη Μύρτο.
  • Την Σάμη και Καραβόμυλο γιατί δεν προχώρησε στην δημιουργία Σπηλαιολογικού Πάρκου και στην ανάδειξη όλων των λημνοσπηλαίων. Και όλα αυτά θα μπορούσε να τα κάνει με μέρος των εισπράξεων από την Δρογκαράτη και Μελισάνη!!!!!!!! 
  • Τον Πόρο και τον στεγασμένο χώρο επιβατών, την τουριστική περιοχή της Σκάλας με την κακή πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου.
  • Την όμορφη περιοχή της Λειβαθούς στην τύχη της.

3) Επικεντρώθηκε τελικά στην πόλη Αργοστολίου και μονάχα στο κέντρο και στην παραλιακή, σε έργα “βιτρίνας”, όταν  σε απόσταση 50,00-100,00μ. από αυτά υπάρχουν πεζοδρόμια χωρίς πλακόστρωση, δρόμοι αδιάνοικτοι και καταπατημένοι.

  • Μια πόλη πρωτεύουσα Νομού, που όταν βρέχει γίνεται “μικρή Βενετία”,  με πολεοδομικά προβλήματα, με όρους δόμησης ανεπαρκείς γιατί δεν μπορείς να εξαντλήσεις τον συντελεστή εκμετάλλευσης,  με χρήσεις γης από το 1986 που χρήζουν αναθεώρηση, με τον περιφερειακό δρόμο να μην έχει ολοκληρωθεί από κόμβο Βαλλιανάτο μέχρι ορφανοτροφείο, με ανύπαρκτους χώρους στάθμευσης, με πεζοδρόμια στα οποία δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν οι πεζοί, με μια υποβαθμισμένη παλαιά δημοτική αγορά στο κέντρο, με την Λάσση να διασχίζεται από δρόμο ταχείας κυκλοφορίας προς αεροδρόμιο και στην οποία έχει “μπλοκαριστεί” το ρυμοτομικό σχέδιο γιατί δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής. 
  • Μια Πόλη με τόσες παραλίες και αμμουδιές όλες χωρίς καμμιά φροντίδα  και χώρους στάθμευσης, που υποβάθμισε  τον Πλατύ γιαλό χάριν άλλων αμμουδιών και συμφερόντων.
  • Μια Πόλη καθόλου φιλική στους κατοίκους της αλλά και στους  επισκέπτες της, στην οποία καθημερινά γινόμαστε θύματα ενός κυκλοφοριακού αλαλούμ, χωρίς καμιά προοπτική γιατί έλλειπε το όραμα.

Ακόμη και το σημαντικό έργο της αφαλάτωσης, (μετά από ένα χρόνο λειτουργίας θα δούμε τα αποτελέσματα) πνίγεται από τον τεράστιο όγκο των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και συσσωρεύονται από την απερχόμενη Αρχή.