Διάκριση Κεφαλονίτικης Εταιρείας

Με μια μεγάλη διάκριση στις αποσκευές μας, επιστρέψαμε την Τετάρτη 31 Μαΐου από την Αθήνα και τη συμμετοχή μας στα Energy Mastering Awards.

Η εταιρία Ionian Laundry της Θεοχαρίστης Παντελειού και του Ανδρέα Κωνσταντάτου που δραστηριοποιείται στο πλύσιμο επαγγελματικού ιματισμού (ξενοδοχείων και εστιατορίων) και εδρεύει στον Κατελειό, κέρδισε στα Energy Mastering Awards το Bronze βραβείο στην κατηγορία Energy Conservation!

Τιμή που φαντάζει απίστευτη για μια μικρή Κεφαλλονίτικη επιχείρηση, όταν στον διαγωνισμό συμμετείχαν και βραβεύτηκαν εταιρείες κολοσσοί όπως, τα ΕΛΠΕ, το Ωνάσειο, η Vodaphone, η Cosmote, AB Βασιλόπουλος, ο Διεθνής Αερολιμένας, η Σωληνουργία Κορίνθου, Δήμοι όπως της Χαλκίδας, της Μεταμόρφωσης, του Αγίου Δημητρίου και τόσοι άλλοι «μεγάλοι παίκτες» της αγοράς.

Βράβευση με το κύρος που προσδίδουν σε αυτή, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, όπως ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Αγερίδης, Διευθυντής του ΚΑΠΕ, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Κώστας Βασιλικός πρόεδρος των μικρών υδροηλεκτρικών και οι λοιποί που μπορείτε να τους δείτε στο link http://www.energyawards. gr/judges.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, όπου περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Δημοσίων φορέων, καθώς και δημοσιογράφοι, παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων για τις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης και αειφορίας στην Ελλάδα.

Το βραβείο ανταμείβει, τόσο την εταιρεία που επένδυσε την τελευταία τετραετία στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και τον υπογράφοντα Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Κωνσταντίνο Πρέντζα που σχεδίασε τα έργα που έγιναν. Υλοποίησε τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, την προστασία από τα άλατα του νερού και το ISO 9001 της εταιρείας, ενώ σε ρόλο συμβούλου επέβλεψε την εγκατάσταση των ηλιοθερμικών συστημάτων και του βιολογικού καθαρισμού.

Τα μεγάλα ενεργειακά έργα σήμερα έχουν σχεδόν αποσβεστεί και οι παρεχόμενες υπηρεσίες από την Ionian Laundry χαρακτηρίζονται από όλους ως υψηλού επιπέδου.

Αποδείχθηκε λοιπόν στην πράξη ότι, η προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας, το οικονομικό όφελος και η βιώσιμη ανάπτυξη μιας εταιρίας είναι εφικτά, όταν υπάρχει ο σωστός σχεδιασμός και η άψογη συνεργασία Επιχειρηματία-Μηχανικού.

Είθε του χρόνου στα Energy Mastering Awards να συμμετάσχουν κι άλλες επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς… η Ionian Laundry πάντως έθεσε στόχο σε δύο χρόνια από σήμερα, να πάει για το Χρυσό!!

Εκ της Ionian Laundry

Ο Υπεύθυνος Μηχανικός

Ανδρέας Κωνσταντάτος

Κωνσταντίνος Πρέντζας