Διονύσης Μιλάτος: Όταν οι άγγελοι …κατεβαίνουν στη Γη

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Οι άγγελοι είναι πνευματικές οντότητες σ’ ενα επίπεδο ανάμεσα στο επίπεδο εξέλιξης της ζωής των ανθρώπων και της Ανώτερης Ευφυίας που συντονίζει αυτήν την εξέλιξη.

Αναλαμβάνουν ”αποστολές” ενσαρκονώμενοι ανθρώπους που δείχνουν το δρόμο στους άλλους με τη ζωή και το παράδειγμα τους, οδηγώντας τους έτσι σε ανώτερο εξελικτικό επίπεδο.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, όπως πιστεύω εγώ, τότε σίγουρα ο Διονύσης Μηλάτος ήρθε στη γη για να συντελέσει σε αυτό το έργο.

Ο Διονύσης. Μηλάτος δεν ήταν κάποιος διανοούμενος ή κορυφαίος επιστήμονας ή ακόμη κάποιος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που διέπρεψε στα ξένα μέρη. Δεν ήταν ξερόλας και μονολιθικός, καθόλου ακραίος και εριστικός, αντίθετα ήταν ο άνθρωπος που θα ήθελες για γείτονα, συγγενή, φίλο,σύντροφο, χωριανό, συνεταίρο, προιστάμενο, δάσκαλο και ότι άλλο ρόλο που θα συμπλήρωνε τη ζωή σου με αξία.

Το ζεστό παντοτεινό χαμόγελο στο πρόσωπο του, σου έφτειαχνε τη μέρα.

Είναι αυτοί λόγοι για να τον κατατάσσω στους αγγέλους; Γιατί όχι; Σημασία έχει το μήνυμα που δίνει η ζωή σου.

Ο Διονύσης για περισσότερα από 35 χρόνια, βοήθησε εκατοντάδες χωρίς εξαίρεση νέους στην περιοχή της Θηνιάς,αλλά και στην Κεφαλλονιά γενικότερα, στο ξεκίνημα της ζωής τους. Οταν λέω βοήθησε, περιορίζω την έννοια της λέξης, γιατί για πολλούς υπήρξε ο πατέρας ή ο μεγάλος αδελφός που τους προστάτευε όχι μόνο εργασιακά προσλαμβάνοντας τους κοντά του, στη σημαντική θέση που του είχαν εμπιστευθεί, αλλά ήταν και το πρότυπο ζωής και συμπεριφοράς για πως θα έπρεπε να ζήσουν και εκείνοι.

Λυπάμαι που δεν θα είμαι σήμερα στα Καρδακάτα στις 11 π.μ. για να τον αποχαιρετίσω, είμαι από εχθές στην Αθήνα . Θέλω όμως να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύντροφο του Ελβίρα στην μοναχοκόρη του Ελένη και τα εγγόνια του Ορέστη και Διονύση, να ζήσουν να τον θυμούνται.