Είναι για τα σμπάρα, ο τάλας!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Εχουμε μείνει πλέον σε μονοπώλειο. Σόλο Σεφερλής και ολίγοι δορυφόροι. Δηλαδή, εμβαθύνοντας στην περίπτωση, διαπιστώνεις τη μπούρδα στο τετράγωνο! Δεν ξέρω αν είμαι φοβερά ιδιότροπος αλλά, όταν κατά λάθος πετύχω την παρουσία του σε …παράσταση μου έρχεται ξινίλα στο λαιμό και μια αναγουλίαση μετ’ αφθόνων ρεψιμάτων. Εκείνη η άτριχη κεφάλα του έχει τέτοιες σεισμικές καταπονίσεις προς όλας τας διευθύνσεις, που απορώ πως στέκει ακόμη επί των ώμων του. Εχει αξιόλογο στατικό… Η ταχύτητα των κινήσεων, οι επιδαπέδιες αδέξιες πτώσεις του συνοδευόμενες από παιδαροκουβέντες, είναι δύσκολο σε χειμώνα, ν’ αποφύγεις βαρύ κρυολόγημα!

Και δεν ξέρω γιατί, πολλοί άντρες επιλέγουν αλλόφυλους ρόλους επί έτη και κατ’ εξακολούθησιν. Ποιός τους έπεισε πως παίζουν τη «γυναίκα» καλύτερα από τη γυναίκα; Επειτα αυτή η συνήθεια, το συνεχές πίτσι πίτσι πίτσι, μήπως καταλήγει σε μίτσι και σε …κότσι; Αγωνίζεται, αγωνίζεται με τις ορδές του που είναι χειρότερες αφ’ τις πορδές του, αν εξαιρέσουμε την αίσθηση της όσφρησης! Κάπου κάπου το κοινό -σεβόμενο την αγωνιώδη προσπάθειά του-, τον χειροκροτεί κι’ αυτός …χαίρεται αφ’ τη χαρά του.

Φαντάζομαι -αν είχα το κουράγιο να παρακολουθήσω όλη του την …παρουσίαση-, θα μου φαινότανε σαν να πήαινα στο γιατρό μου, το διατροφολόγο, να μου δώσει πρόγραμμα απώλειας βάρους και η πρώτη οδηγία να είναι:

«Βράζεις 2 κιλά μικρά κολοκύθια με το άνθος τους επί ένα τέταρτο. Βγάζεις την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, να κρυώσουν. Μετά παίρνεις ένα κουταλάκι του γλυκού καιαφαιρείς το λίπος που επιπλέει χωρίς ν’ αφήσεις ούτε σταγόνα. Πίνεις δυό τρια ποτήρια του νερού αφ’ το ζουμί και …συνέρχεσαι!

Αν θέλουμε …φθινότερα, μπορούμε να ξεπέσουμε στο Χαϊκάλη. Τον τ. υπουργό. Θεατρίνος κι’ αυτός …νομίζει πως είναι. Είναι όμως σεμνός ο δύστυχος. Απευθύνεται με μορφασμούς και σε λόγια αρκούντως κατανοητά από …μορφωμένους!

Ομως μην πικραθείτε. Οπου νάναι θα καταπλεύσει ο Λάκης (μας), ο Λαζόπουλος. Αυτός μάλιστα. Υμνεί και εξυμνεί τους άνδρας από τη μέση και κάτω. Τους άλλους τους εκθιάζει από τη μέση και άνω. Καθένας με το είδος του!

Θα φανεί όμως;

ΥΓ

Πάντως -εδώ που τα λέμε-, κάτι θηλεοχορευτικά του Σεφερλή με απαστράπτοντες τους τορνευτούς μηρούς των και ό,τι παραπάνω λάχει -να ούμε-, είναι άααααλλο πράμα…