Εθνικός Τελικός Ολυμπιάδας Ρομποτικής WRO 2019

To Εργαστήριο Techable Robotic & Coding, που έχει έδρα το Αργοστόλι Κεφαλονιάς, με την Ομάδα μας Smartkefalonia, συμμετείχε την Κυριακή 30 Ιουνίου στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

Συμμετείχαμε στις εξής κατηγορίες:

  • Κατηγορία Open – Open Elementary για μαθητές Δημοτικού.

Η κατηγορία έχει εκθεσιακό χαρακτήρα και ζητά από τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους έξυπνη ρομποτική λύση, με βάση ένα δοσμένο θέμα. Κατά την ημέρα του αγώνα οι ομάδες παρουσιάζουν στους κριτές το έργο τους, καθώς και ένα ολοκληρωμένο portfolio που το συνοδεύει.

  • Κατηγορία Regular – Regular Elementary για μαθητές Δημοτικού.

Η απαιτητική κατηγορία Regular αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή για τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Σε αυτή την κατηγορία οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν τα ρομπότ τους κατά την ημέρα του διαγωνισμού, καθώς και να κάνουν επί τόπου αλλαγές στον προγραμματισμό, με βάση έναν κανόνα – έκπληξη που τίθεται κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας.

Η ομάδα μας κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία Open, ανάμεσα από τις 20 συμμετέχουσες ομάδες! Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Με όχημά μας τους διαγωνισμούς και την συμμετοχή μας σε αυτούς, επιδιώκουμε την προώθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics).

Λίγα λόγια για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO αποτελεί έναν προκριματικό διαγωνισμό, μέσα από τον οποίο αναδεικνύονται κάθε χρόνο εκείνες οι ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στη World Robot Olympiad.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO διοργανώνεται από τον WRO Hellas από το 2009 και ακολουθεί επακριβώς τα εκπαιδευτικά και διαγωνιστικά πρότυπα της διεθνούς World Robot Olympiad.

Τα θέματα του διαγωνισμού μεταφράζονται και ανακοινώνονται στην Ελλάδα τον Μάρτιο κάθε έτους, ενώ ο Εθνικός Τελικός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO διεξάγεται κάθε Ιούλιο. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται για να συμμετάσχουν στη World Robot Olympiad, η οποία φιλοξενείται κάθε χρόνο από διαφορετική χώρα. Η επόμενη World Robot Olympiad θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία το Νοέμβριο του 2019.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την θερμή υποστήριξη τους στην προσπάθεια μας αυτή.

To Εργαστήριο Techable Robotic & Coding
Ευαγγελάτος Χρήστος
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Δεβοσέτου
Σιτεμπόρων, Αργοστόλι
2671023142 – 6973742953
https://www.facebook.com/TechableRobotic.Coding/