Ηθελε εξηγήσεις για να καταλάβει το νόημα!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Για μικρά παιδιά. Χωρίς λιπαρά)

ΠΡΟΧΘΕΣ τ’ απόγιομα, μου παρουσιάσθηκε το δεύτερο κρούσμα.

Με ρώτησε ο Φάνης, τι εννοεί ο Πρωθυπουργός μας όταν μας λέει για «προσωπική χαλάρωση»;

-Δεν ντρέπεσαι, του απαντάω προκλητικά. Οταν θέλεις ερμηνεία γι’ αυτή τη φράση, σημαίνει πως δεν αντιλαμβάνεσαι ντιπ το μεγαλειώδες πρόγραμμα ανάκαμψης κι ανάπτυξης που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του δυόμισι χρόνια για να μας το εμπεδώσει. Κακομοίρη μου, όταν στα ενενήντα σου χάνεις τόσο πολύ,, σκέψου όταν φθάσεις και περάσεις τα εκατό, τι έχουμε ν’ ακούσουμε από σένανε!

Εν πάση περιπτώσει, ας μη σ’ αρνηθώ!

Είναι γνωστό πως οι μισοί Ελληνες πεινάνε. Το 15% είναι άνεργοι. Επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα. Νέοι καθημερινά φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Χρωστάμε σε Εφορία, ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερουλάδικο. Από υγεία; Να δέεσαι να μη σε πιάσει ούτε συνάχι. Από παιδεία, παίδεψη να βρει τον υπουργό και τους βοηθούς του με τα Γαβρουλογλουπειράματα. Και δεν είναι μόνο αυτά τα τζιτζίκια που μας τρυπάνε το μυαλό απ’ το πρωϊ μέχρι τη νύχτα. Οταν τα βάζεις αυτά κάτω και τα δουλέψεις, νομίζεις πως θα σε βοηθήσει κανείς να βρεις λύση; Οχι! Τι πρέπει να κάμεις από την απογοήτευση; Δεν φαντάζομαι να σκέφτεσαι κάτι κακό…

Αλλά -αν ο διάολος τύχει και σε βοηθήσει-, πως θα αμυνθείς, πως θα αντιδράσεις για να σωθείς; Ερχεται ο πρωθυπουργός και σου δίνει τη λύση. Σου λέει: Ξάπλωσε, ηρέμησε, πες στον εαυτό σου «Δεν συμβαίνει τίποτε»! Υστερα από λίγο θα δεις τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Θα πείσεις τον εαυτό σου και θα πεις: «Σε ευχαριστώ Θεέ μου. Υπάρχουν και χειρότερα».

-Δηλαδή -αν κατάλαβα καλά-, κάνουμε χρήση -ας πούμε ενός αναισθητικού, μιανού ναρκωτικού και ονειρευόμαστε τη θεραπεία;

-Αντε γειά σου. Το κατάλαβες, επί τέλους! Και σ’ ανώτερα για ν’ αντέξεις τα χειρότερα…