Η παρακίνηση είναι αυτό που σε κάνει να ξεκινήσεις. Η συνήθεια σε κάνει να συνεχίζεις

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Μια ιδέα είναι σχεδόν πάντα η αιτία να ξεκινήσεις κάτι. Μια ιδέα στην πραγματικότητα είναι μια σκέψη στο νου κάποιου και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να λυθεί ένα πρόβλημα, να καλυφθεί μια ανάγκη, να δημιουργηθούν προυποθέσεις για καλύτερη διαβίωση, επικοινωνία, συνεργασία ή ότι άλλο.

Όλα ξεκινούν από μία ιδέα .

Πολλές φορές όμως μια ιδέα μένει στο «ράφι». Τι συμβαίνει τότε; Ήταν πρόωρη; Κατόπιν εορτής, την ξεπέρασε η πραγματικότητα η οποία τρέχει πιο γρήγορα μερικές φορές; Ή κάτι άλλο;

Μία από τις δικές μου ερμηνείες είναι ότι δεν γεννήθηκε σε κατάλληλο νου ή ότι δεν ειπώθηκε σε κατάλληλα αυτιά. Είναι σαν να ρίχνεις ένα σπόρο στην άσφαλτο και να νομίζεις ότι φταίει ο σπόρος που δεν φύτρωσε.

Άνθρωποι με δημιουργική φαντασία ,έχουν πληθώρα εξαιρετικών ιδεών, αλλά δεν υλοποιούνται από τους ίδιους γιατί τις παρουσιάζουν σε άσχετους ή σε ακατάλληλο χρόνο. Μερικές φορές αν η υποδοχή της ιδέας είναι υποτονική, ο κομιστής απογοητεύεται και δεν ξαναμιλά γι αυτήν. Με τα χρόνια κατάλαβα το δεύτερο συνθετικό της επιτυχίας μιας ιδέας. Η επιμονή στην επανάληψη της.

Τελικά οι άνθρωποι που υλοποιούν τις ιδέες τους είναι αυτοί που παρακινούνται να την ξεκινήσουν και έχουν την συνήθεια να επιμένουν μέχρι να την υλοποιήσουν.

(σκεφθείτε την ίστορία του Edisson)

Η παρακίνηση λοιπόν είναι η αρχή (το ήμισυ του παντός) και η επιμονή (η συνήθεια να κάνεις κάτι συνεχώς) είναι το άλλο μισό της επιτυχίας. Έχω ακόμη υποψιασθεί ότι μια ιδέα «εμφανίζεται» μόλις οι συνθήκες υλοποίησης έχουν ωριμάσει. Λες και ψάχνει η ίδια που θα ήταν καλύτερα να γεννηθεί. Σας φαίνεται τραβηγμένο λίγο; Η ανώτερη ευφυία τότε τι ρόλο παίζει, αν δεν φροντίζει το σπόρο ,το χωράφι, αλλά και το λίπασμα και το νερό, για να φυτρώσει να μεγαλώσει και να δώσει καρπούς δηλαδή αποτελέσματα.

Θάλεγε κανείς ότι αυτό λέγεται εξελιξη και ο καθένας «καλείται» να παίξει το ρόλο του .

Ψάξε λοιπόν το σκοπό της ζωής σου, μέσα από τις ιδέες που γεννάει ο νους σου. Δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες, το σύμπαν όλες τις χρειάζεται.

Είσαι Δημιουργός του σχεδιασμού και όχι παρατηρητής.

Τα βασικά ερωτήματα που χρειάζεται να κάνεις σχετικά με την ιδέα που έχει γεννηθεί στο μυαλό σου είναι.

Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν αυτό που υπόσχεσε και προσφέρεις; Είναι για καλό τους;

Που βρίσκονται και πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείς να τους βρεις.

ΚΑΝΕ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ.