Η Περιφέρεια Ιονίων Nήσων στη Philoxenia 2017

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε και φέτος στη διεθνή τουριστική έκθεση ‘’Philoxenia 2017’’ στη Θεσσαλονίκη, από 10 έως 12 Νοεμβρίου, στo πλαίσιο της προβολής του τουριστικού μας προϊόντος σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη φετινή Philoxenia, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σημειώθηκε ανατροπή του μείγματος των επισκεπτών, με τους επαγγελματίες που έδωσαν το «παρών» τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό να αυξάνονται σημαντικά. Το τουριστικό επιχειρείν εμπιστεύθηκε την Philoxenia για την προβολή και τις επαφές του, ενώ και όλη η τουριστική Ελλάδα είχε δυναμική παρουσία στην κορυφαία ελληνική τουριστική έκθεση.

Την ΠΙΝ εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με την αεροπορική Εταιρία ‘Ryanair’, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων από την Ιταλία της κ. Ελένης Σαρικώστα, με το οποίο ήδη συνεργάζεται η Π.Ι.Ν, καθώς και Tour Orerators από Βαλκανικές Χώρες και Τουρκία, ενώ έδωσε συνέντευξη στο Ρωσικό κανάλι ‘RUTV’.

Υπεύθυνος του περιπτέρου της Π.Ι.Ν ήταν ο κ. Σπύρος Ζαμπέλης Τμηματάρχης Τουρισμού Π.Ε.Λευκάδας, ενώ επίσης παρευρέθηκαν:

Από την Κέρκυρα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας κ. Βασίλης Καββαδίας, ο Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων κ. Βασίλης Καλούδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων κ. Περικλής Κατσαρός, η υπεύθυνη του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Κέρκυρας κα Ρούλα Αργυρού.

Από την Λευκάδα, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θανάσης Περδικάρης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμεριμάτων κ. Διονύσης Γαζής και η υπάλληλος του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Λευκάδας κα Γεωργία Γράψα.

Από την Κεφαλονιά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

Από την Ζάκυνθο, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου κ. Αντώνης Νικολουδάκης, η κα Τετράδη Χριστίνα Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά και οι υπάλληλοι του Δήμου Ζακύνθου Αθηνά Κάρδαρη και Ζούγρα Μαρία, καθώς και πολλοί επαγγελματίες από όλα τα νησιά.

Την Κυριακή 12/11, το μεσημέρι, στο περίπτερο της ΠΙΝ διοργανώθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση, με την συνδρομή του Κερκυραϊκού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας τραγούδια και χορούς της Κέρκυρας, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

 

Από αριστερά, η τουριστική πράκτορας κ. Νατάσα Κατωπόδη, ο κύριος Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων Λευκάδας κ. Διονύσης Γαζής
Η χορωδία του Συλλόγου Κερκυραίων Θεσσαλονίκης (Ο Άγιος Σπυρίδων).