Η πολιτική μας ηγεσία (τουλάχιστον) στέκεται στο ύψος της…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Γενική κινητοποίηση -προ ημερών-, στην Πρωτεύουσά μας, με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την υποδοχή του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας! Είδαμε -επι τέλους-, από κοντά τον Εμμανουέλ Μακρόν μετά της συζύγου του. Και οι περισσότεροι της Κυβέρνησης φαίνεται πως πίστεψαν ότι ήλθε ο Αη Βασίλης με τα δώρα. Τα άφθονα και ακριβά δώρα, για μικρούς και μεγάλους, για χορτάτους και πεινασμένους.

Χαιρετισμόν θερμόν και ευχαριστίες του εξέφρασε υποδεχόμενός του και προσκυνώντας τον, ο κύριος Πρόεδρος της ημετέρας Δημοκρατίας, ο …σεισμολόγος -συγγνώμην-, ο συνταγματολόγος Προκοπάκης Παυλόπουλος. Μεταξύ των όσων του απηύθυνε -αισθανόμενος ότι ανήκει σε μικρή και αδύναμη διαφορετική Χώρα, ήταν η αναφορά πως έσωσε την Γαλλία και κατά συνέπειαν …την Ευρωπαϊκήν Ενωση! Αυτονόητον και την Ελλάδα, καταδεικνύοντάς τον σε σύγχρονο ήρωα. (Και από …καλόλογα είμαστε άπιαστοι). Ντροπή σου Πάκη. Να μου πείτε, «τώρα θα προκόψει»; Δεν σεβάστηκες ένα λαό δεινοπαθούντα περισσότερον από τους συμμάχους του εκμεταλλευτές και ολιγότερον από τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις των πολιτικών του. Κρίμα στα κάτασπρα (καθαρά) μαλλιά σου! Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να επαινώ τις πράξεις και τις ευλογίες σου προς την Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Ο πρωθυπουργός μας, ο Αλέξιος φάνηκε πιο ισορροπημένος! Τον υπεδέχθη ζορκολαίμης -ως γνωστόν-, με το μόνιμο σεμνό μείδιαμά του, του ανέφερε σοβαρά θέματα, έκανε τις γνωστές απογειώσεις, ξαναπροσγειωνόταν και τόνισε ιδιαίτερα πως η Ε.Ε. υποφέρει, πως δεν αμβλύνει τις ανισότητες και ότι πρέπει ν’ αγωνιστούμε όλοι, για να την κάνουμε καλύτερη, δικαιότερη!

Ελληνίδες-Ελληνες. Ο Μακρόν μας επισκέφθηκε, όχι για να δώσει αλλά για να πάρει. Πότε θα το πάρουμε χαμπάρι; Λαϊκά, εάν μας δώσει ένα, θέλει να πάρει δέκα! Ομως δεν χρειαζόταν να μας κοπιάσει ο Εμμανουέλ για να αποκτήσουμε επ’ αυτού εμπειρία. Οοοολοι οι Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί που μας επισκέπτονται, αυτό το σκοπό έχουν στο μυαλό τους. Να πιούνε γάλα από την ΑγΕλλάδα! Γιατί η Μέρκελ ή ο Ομπάμα ήλθαν για να προσφέρουν; Εεεε; Οσοι περάσανε, πατήσανε τη γη μας ζητούν γη! Και ο Μακρόν, ζήτησε και ύδωρ! Οχι μόνο πόσιμο, αλλά και θαλασσινό με τα προϊόντα του πυθμένος του, που δεν είναι ψάρια. Εμείς είμαστε ψάρια. Και μάλιστα τώρα τελευταία, είμαστε του βούρκου!

Και το τελευταίο …γιατί παραείπαμε. Ολοι αυτοί οι λεβέντες που επισκεπτόμενοι μας τιμούν, είναι κοράκια, είναι όρνεα που ίπτανται ενός τραυματισμένου αν όχι ημιθανούς σώματος! Πλην όμως ημείς, όπως συμβαίνει στους ποδοσφιαικούς αγώνες, άδομεν! Αδομεν με το ενδεχόμενο μιάς Νίκης…

ΥΓ.

Οσοι δε πιστεύουν πως ο Μακρόν απέχει πολύ από να προσδεθεί στο άρμα του Σόϊμπλε και να κρατήσει τα βρακοζώνια της Μέρκελ, ως ινία, ας αποφύγουν την καθημερινήν χορτοφαγίαν. Να περιοριστούν στα μανιτάρια!