«Θα πάνε όλοι φυλακή»! Καμμένος και Πολάκης απειλούν και βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν για μια ακόμη φορά ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Πολάκης, δείχνοντας ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι «ναρκοθετημένος» με πρωτοφανή οξύτητα.

Επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να πολώσει το πολιτικό σκηνικό για λόγους εκλογικής συσπείρωσης, ο αναπληρωτής υπ. Υγείας, Παύλος Πολάκης, εμφανίστηκε λάβρος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ευθέως ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές… αν βάλουμε και κανέναν φυλακή»!

Πολάκης: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή»

Κατά την τοποθέτησή του, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Τις εκλογές θα κερδίσουμε αν δεν κόψουμε συντάξεις και αυξήσουμε βασικό μισθό. Αν υλοποιήσουμε αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αν βάλουμε και κανέναν φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε μάλιστα τη Δικαιοσύνη «να επιταχύνει αυτό που κάνει. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών», είπε και πρόσθεσε ότι «αν δε σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία».

ΝΔ: Ο Τσίπρας ανέχεται τον Πολάκη σε ρόλο εισαγγελέα

Τις απειλές του αναπληρωτή υπ. Υγείας για φυλακίσεις προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, σχολίασαν πηγές της ΝΔ.

Οι κύκλοι της Πειραιώς εγκαλούν τον υπουργό ότι παίζει τον ρόλο του εισαγγελέα και επέκριναν τον πρωθυπουργό που το ανέχεται.

«Το ακούσαμε και αυτό σήμερα. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μην συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Όρμπαν στη ΝΔ, ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο τον Πολάκη» τόνιζαν οι πηγές της ΝΔ.

Καμμένος: «Θα πάνε όλοι φυλακή»

Τη… σκυτάλη, ωστόσο, πήρε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπ. Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σε ένα διαδικτυακό ξέσπασμά του, μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο για τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ περί plan B στο Σκοπιανό, αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «θα πάνε όλοι φυλακή».

Ο κυβερνητικός εταίρος είδε να είναι ο ίδιος, κυρίαρχο θέμα στην διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη που τον κατηγορούν ότι κάνει σπασμωδικές κινήσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσει εκλογικά. Από τον Νίκο Φίλη μέχρι την Τασία Χριστοδουλοπούλου τα πυρά ήταν ομαδικά με κυρίαρχο φόντο την διάθεση της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ για απεμπλοκή από την διακυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

Ολα αυτά την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου τη Δευτέρα, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Πάντως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι προγραμματισμένο να βγει στις 8:15 το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ στην εκπομπή Πρώτη Είδηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Αφορμή για το ξέσπασμα Καμμένου, στάθηκαν τα σενάρια που θέλουν τον Πάνο Καμμένο να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για «κατευθυνόμενο δημοσιογραφικό αυνανισμό» και διέψευσε τα σχετικά σενάρια.

«Σήμερα πέραν των φανταστικών διαλόγων από συνομιλία που δεν έγινε από τις ΗΠΑ, τις Βάσεις που ήδη υπήρχαν, ξεπερνώντας τα όρια του κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού αυνανισμού με εμφανίζουν στο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει» ήταν το tweet που ανήρτησε στο λογαριασμό του ο Π. Καμμένος.

«Ως εδώ, αρκετοί έγιναν μάγκες στην πλάτη μας»

Ο υπ. Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδωσε συνέχεια απαντώντας σε αναρτήσεις φίλων του, διατυπώνοντας παράπονα και για το εσωτερικό του κόμματός του αλλά και για τον «σύμμαχο» ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα ανεχτώ όμως πια την αχαριστία ανθρώπων που βάλαμε σε θέσεις κλειδιά χωρίς να εχουν εκλεγεί και στα ζόρικα πήγαν απέναντι. Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα είναι μόνο για τους ζόρικους που άντεξαν. Ως εδώ αρκετοί έγιναν μάγκες στην πλάτη μας….» έγραψε ο Π. Καμμένος.

«Δεν θα γονατίσω ποτέ»

Και αμέσως μετά έγραψε:

«Για εσάς δεν θα γονάτισω ποτέ όσοι μας εγκατέλειψαν τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι 25 βουλευτές ούτε δημοτικοί σύμβουλοι μόνοι με τα λύτρα της προδοσίας ΕΜΕΙΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ»

«Θα πάνε όλοι μέσα, αλλά τα φίλια πυρά πονάνε πιο πολύ»

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Π. Καμμένου σε παρατήρηση χρήστη του twitter. «Αντί να δυσκολεύετε την αντιπολιτευση και να τους στέλνετε στα δικαστήρια για τα σκάνδαλα, δυσκολεύετε την κυβέρνηση σας. Εγώ αυτό βλέπω» του έγραψε για να απαντήσει ο πρόεδροςτων ΑΝΕΛ σε ύφος που παρέπεμπε στην δήλωση του Παύλου Πολάκη:

«Θα πάνε όλοι μέσα αλλά να αναρωτιέσαι και για κάποιους δικούς μας που μου επιτίθενται χωρίς λόγο. Έχω αποδείξει ότι αντέχω πιέσεις αλλά τα φίλια πυρά με πληγώνουν πιο πολύ . Μην ανησυχείς έρχεται η Νέμεσις …».

ΚΙΝΑΛ: «Πανικόβλητοι, τίποτε δεν τους σώζει»

Το Κίνημα Αλλαγής έσπευσε να σχολιάσει:

«Πανικόβλητοι μπροστά στην επερχόμενη καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό, οι κολλητοί Υπουργοί του κ. Τσίπρα φθάνουν στο κατάντημα να κατασκευάζουν ενόχους και να κατηγορούν την δικαιοσύνη γιατί δεν τους κάνει τα χατίρια.

Τζάμπα παιδεύονται, τίποτα δεν τους σώζει».

(iefimerida.gr)