Θεματική εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα»

Αποτίμηση της παρέμβασης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Κεφαλλονιάς στο πλαίσιο της συμμετοχής στη Θεματική Εβδομάδα 2016-17 με θέμα «Σώμα και Ταυτότητα»

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Κεφαλλονιάς στην Εκπαιδευτική Θεματική Εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα». Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές παρεμβάσεις με θέμα την «Έμφυλη Βία» σε μαθητές Γυμνασίων του Ν. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, μετά από πρόσκληση των σχολείων προς το Φορέα μας.

Αναλυτικά οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν την περίοδο από Φεβρουάριο 2017 έως και Μάιο 2017 στο Γυμνάσιο Ιθάκης, στο Εσπερινό Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμειών, στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο Γυμνάσιο Πάστρας, στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και στο Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου και συμμετείχαν συνολικά 325 μαθητές της B’ & Γ’ Γυμνασίου και 14 εκπαιδευτικοί.

Επίσης, το υλικό της παρουσίασης χρησιμοποιήθηκε και από Γυμνάσια στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα από το 2ο Γυμνάσιο Περαίας Θεσσαλονίκης, από το 1ο Γυμνάσιο Νάουσας (Λάππειο) του Ν. Ημαθίας και από το 2ο Γυμνάσιο της Κω.

Ο αυθορμητισμός των μαθητών που συμμετείχαν, οι πρωτοτυπία της σκέψης τους αλλά και το αμείωτο ενδιαφέρον τους για ένα θέμα τόσο σοβαρό, όπως το ζήτημα της έμφυλης βίας αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για όλη την κοινωνία. Οι μαθητές του σήμερα, θα αποτελέσουν τους ενηλίκους του αύριο, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να εισέλθουμε στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας πραγματοποιώντας κι άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Η υλοποίηση δράσεων που άπτονται ζητημάτων έμφυλης ισότητας και προάγουν την άρση των έμφυλων στερεοτύπων αποτελούν για εμάς προτεραιότητα και θεωρούμε ότι με τον κατάλληλο τρόπο παρουσίασης μπορεί να απευθύνονται σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Κουμαριώτη και την κυρία Σκιαδαρέση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την οργάνωση της Θεματικής Εβδομάδας αλλά και όλους τους διευθυντές και καθηγητές των Γυμνασίων που συμμετείχαν για την άψογη συνεργασία. Φυσικά ευχαριστούμε και όλους τους μαθητές που χωρίς τη δική τους συμμετοχή τίποτε από αυτά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Τα στελέχη

του Συμβουλευτικού

Κέντρου Γυναικών

Δήμου Κεφαλλονιάς

Στρακάτου Αναστασία

Ψυχολόγος

Φωή Φωτεινή

Κοινωνική Λειτουργός

 

https://drive.google.com/file/d/0BzlzT-uh1c2iNU5Zbm1EOG1XSkk/view?usp=drive_web