Θεωρητικές εικαστικές και λογοτεχνικές δράσεις του Κώστα Ευαγγελάτου τον Ιούνιο

Σε θεωρητικές, εικαστικές και λογοτεχνικές δράσεις συμμετείχε ο Κώστας Ευαγγελάτος από τα τέλη Μαίου στο Αργοστόλι και τη θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχει σε νέες εκδηλώσεις στην Αθήνα.

 Αρχικά συμμετείχε στο ΙΑ΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο στην Κεφαλονιά. Η ανακοίνωση του με τίτλο: “Η έκθεση σύγχρονης τέχνης Επτανησίων δημιουργών το 2014 στο Αργοστόλι. Θεωρητικές προσεγγίσεις και διαπιστώσεις” έγινε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη κατά την απογευματινή συνεδρία της 23ης Μαίου 2018. Στο προεδρείο της συνεδρίας η Ευθυμία Μαυρομιχάλη, επ. καθ. Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ και η Αικατερίνη Δελλαπόρτα, αρχαιολόγος, Διευθύντρια του Βυζαντικού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών.

Από 24-27 Μαίου 2018, συμμετείχε με ζωγραφικά και φωτογραφικά έργα του στην εικαστική έκθεση-βιντεοπροβολή, που έγινε στα πλαίσια του Συνεδρίου “Η Οδύσσεια της γνώσεως” στο Αριστοτέλειο Θέατρο Θεσσσαλονίκης, με εικαστική επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Αννίτας Πατσουράκη.

Στο Αργοστόλι πραγματοποίησε με επιτυχία έκθεση ζωγραφικής και ενθυμημάτων αφιερωμένη στη Μνήμη της μητέρας του  Ροδόπης Χ. Ευαγγελάτου, “είκοσι χρόνια απουσίας”, στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa “Ροδόπη”.

Από 1-3 Ιουνίου συμμετέχει στην διεθνή ομαδική έκθεση-φεστιβάλ “Με άρωμα τριαντάφυλλο” στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Στ. Καλλάρη 33 Α, Π. Ψυχικό, Αθήνα. Iδέα και εικαστική επιμέλεια της έκθεσης από την Yurka Raycheva, καλλιτεχνική διευθύντρια του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Επίσης θα συμμετέχει στις (8/9/10 Ιουνίου) στην έκθεση και τις ποιητικές απαγγελίες που διοργανώνει η εκδοτική πολιτιστική εταιρεία Άπαρσις, σε συνεργασία με Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, την  ΠΕΛΤ,  και με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ, του Σωματείου ΘΗΣΕΑΣ του Δ. Καλλιθέας, της  θεατρικής ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α, του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου, του ViewTag-ΚΑΦΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ καθώς και διακεκριμένων εικαστικών και λογοτεχνών, το 2ο τριήμερο Ποιητικών Συνartήσεων , με την παραχώρηση του χώρου από τον ΟΣΕ και την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.

Οι Εικαστικές δημιουργίες θα εκτεθούν στο χώρο του παλιού Σταθμού Πελοποννήσου του ΟΣΕ, εμπνευσμένες από την ποίηση του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι και από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές των εκδόσεων Άπαρσις.

Είσοδος ελεύθερη.

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΙΟΥΝΙΟ!!

http://www.gisi.gr/evangelatos/sum2018.htm

ART STUDIO EST-LA CHAMBRE

Πρατίνου 87 και Αντήνορος

Αθήνα 116 34.

τηλ: 210 7294259, 6944621286.

Κ. X. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ.JPGΚ.Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.JPGΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ, VILLA ΡΟΔΟΠΗ.JPGΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ, ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ, VILLA ΡΟΔΟΠΗ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ.JPGΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, Η ΑΣΠΙΔΑ ΜΙΚΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΕ ΚΑΜΒΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.JPGCOSTAS EVANGELATOS, ROSE, ACRYLIC ON PAPER..JPGposter1_PRESS - Copy.jpgΙΟΥΝΙΟΣ 2018.jpg