Θρίλερ με τα ανθρώπινα οστά που εντοπίστηκαν σε σπηλιά στο Σούνιο- Ανοιξαν οι φάκελοι εξαφανίσεων στην περιοχή. Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση με τα ανθρώπινα οστά που εντοπίστηκαν στο Σούνιο, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ηδη τα ευρήματα βρίσκονται στα εργαστήρια του εγκληματολογικού και η ΕΛ.ΑΣ. περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής και ανθρωπολογικής εξέτασης. Την ίδια ώρα έχουν ανοίξει όλοι οι φάκελοι εξαφανισμένων ανθρώπων, των οποίων τα ίχνη χάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Το χρονικό των μακάβριων ευρημάτων

Τα ανθρώπινα οστά, που κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε γυναίκα, βρέθηκαν σε σπήλαιο στην περιοχή Άσπρο Λιθάρι, στο Σούνιο. Ενας κυνηγός τα εντόπισε στην είσοδο σπηλαίου, έναν ταξιδιωτικό σάκο, όπου βρίσκονταν τα ανθρώπινα οστά. Ο σκελετός αλλά και τα σκορπισμένα οστά ανασύρθηκαν από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Ασφάλειας. Αμέσως μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις 

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για το μακάβριο εύρημα στο Σούνιο, εκτιμούν πως τα οστά είναι ιδιαιτέρως παλιά. Η πιθανότητα να ανήκουν σε γυναίκα εξετάζεται από την Ασφάλεια, καθώς μέσα στο σάκο βρέθηκαν υπολείμματα από γυναικεία ρούχα. «Παλιό» έγκλημα ή αιφνίδιο θάνατο βλέπουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πίσω από το μυστήριο της ανεύρεσης ανθρωπίνων οστών μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, σε σπηλιά στο Σούνιο. Μάλιστα αναφέρουν πως ο ανθρώπινος σκελετός και ο ταξιδιωτικός σάκος, εκτιμήθηκε ότι βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο πάνω από πέντε χρόνια.

Πάντως εξετάζεται το ενδεχόμενο της δολοφονίας και της απόκρυψης του πτώματος για χρόνια σε κάποιο σημείο και τελικά ο δράστης να αποφάσισε χρόνια μετά την πράξη του να τοποθετήσει τα οστά στον ταξιδιωτικό σάκο και να τα πετάξει στο σπήλαιο, ανάμεσα σε απορρίμματα.

Στο σημείο εντοπίστηκαν και δύο πιστωτικές κάρτες με ανδρικό όνομα κατόχου, ωστόσο δεν φαίνεται να συνδέονται τα δύο περιστατικά.

(iefimerida.gr)