Ιωσήφ Λουκέρης: «Ανακοίνωση υποψηφιότητας μου με το Ε.ΠΑ.Μ»

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 θα είμαι υποψήφιος βουλευτής του “Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου” (Ε.ΠΑ.Μ.), μαζί με τον κ. Μαρίνο Φωτεινάτο.

Με αρθρογραφία μου στο προσωπικό μου ιστολόγιο και στις τοπικές ιστοσελίδες, θα προσπαθήσω, στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, να σας «συστήσω» το αγνοημένο από τα συστημικά Μ.Μ.Ε. Ε.ΠΑ.Μ. και να αναλύσω τις προσωπικές μου θέσεις.

Ξεκινώ με τα εξής «βασικά»:

Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι η πολιτική κίνηση, που από την συγκρότησή της , το 2011, αντιλήφθηκε και διακηρύσσει ότι η Ελλάδα τελεί υπό κατοχή με όπλο επιβολής το ευρώ.
Προτείνει και διεκδικεί, ως πρώτο και κύριο βήμα για μια Ελλάδα ελεύθερη, κυρίαρχη, παραγωγική, πραγματικά δημοκρατική, με κράτος κοινωνικό και όχι «φύλακα νυκτός», την μετάβαση σε ΕΘΝΙΚO ΝOΜΙΣΜΑ.

Με βάση τις απόψεις του Γενικού Γραμματέα του, οικονομολόγου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ, το Ε.ΠΑ.Μ. έχει σχεδιάσει, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, την ομαλή έξοδο από το ευρώ, σε τρεις βασικούς πυλώνες: Μονομερή, ολική διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση (για πρώτη φορά στην Ιστορία μας) της Τράπεζας της Ελλάδος και των συστημικών τραπεζών και, Ναι, έξοδο επιτέλους από το αντικοινωνικό και ανθελληνικό εξάμβλωμα που ονομάζεται «Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για τον σκοπό αυτό, το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί όλους μας σε ένα ενιαίο παλλαϊκό Μέτωπο, σε κοινό αγώνα, ανεξάρτητα από ιδεολογίες. Όχι, όμως, με βάση την κατάργηση των ιδεολογιών, αλλά την ένωσή τους στην κοινή Ιδέα, σε κάτι που όλοι θέλουμε: Την απελευθέρωση και των εκδημοκρατισμό της χώρας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν απαιτεί από τα μέλη του ή τους ψηφοφόρους του να ΜΗΝ είναι «Δεξιοί» ή να ΜΗΝ είναι «Αριστεροί»!

Προσωπικά, κρίνω απαραίτητη την ταύτισή μου με το Ε.ΠΑ.Μ. και τις ιδέες του πρωτίστως για την επίτευξη του κοινού μας πόθου: Την ανασύσταση, την ανάσταση των κοινωνιών μας, της πόλης μου, του Ληξουριού, και κάθε περιοχής, πόλης και χωριού Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που με κύριο μέσο τον ευρωκίνητο Καλλικράτη, προσπαθούν να πολτοποιήσουν.

Προς αποφυγή δε, κάθε «παρεξήγησης», δόλιας ή μη, διευκρινίζω τα εξής:

α) Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο κείμενό μου, αν την βουλευτική έδρα κερδίσει η «Ισχυρή Κεφαλλλλονιά» θα φταίει όποιος ψήφισε «Ισχυρή Κεφαλλονιά». Μια από τις ελπίδες και προθέσεις μου αποτελεί να βρουν διέξοδο όσοι «παγιδευμένοι» αναγκάζονται να την ψηφίσουν Ν.Δ. και μαζί της την «Ισχυρή Κεφαλλλλονιά», μόνο και μόνο επειδή άλλοι πολιτικοί χώροι δεν τους εκφράζουν και κυρίως, δεν τους επιθυμούν για ψηφοφόρους τους.

β) Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο αναστέλλω οποιαδήποτε συμμετοχή μου στην δημοτική παράταξη ΦΙ.Κ.O., για να μην θεωρηθεί ότι προσπαθώ να επηρεάσω ή «εκβιάσω» την πραγματικά ανεξάρτητη σκέψη και έκφραση των φίλων μου των «φίκων».
Κεφαλλήνες και Ιθακήσιοι συμπολίτες, Η πατρίδα μας, οι κοινωνίες μας, ο τρόπος ζωής μας, η ζωή μας η ίδια, βάλλονται από ένα σάπιο σύστημα, που σκοπό έχει να εξαφανίσει κάθε μορφή πολιτισμού και να μετατρέψει τον Άνθρωπο σε «καματάρικο» ζώο. Τα βλέμματα των λαών της Ευρώπης, τουλάχιστον, είναι στραμμένα σε εμάς. Γρήγορα, πρέπει να ξανακουστεί η Σικελιανική κραυγή:

«Oμπρός κι η Ελλάδα σκώθηκε
και διασκορπάει τα σκότη!
Ανάστα, η Ανθρωπότη,
Κι ακλούθα την …Oμπρός!»
Και η ιστορία, ο χαρακτήρας, το πεπρωμένο των νησιών μας επιβάλλει σε αυτόν το αγώνα να είμαστε πρώτοι.
Καλή Πατρίδα

IΩΣHΦ ΛOYKEPHΣ TOY BAΣIΛEIOY