Καμμένος: Εγώ είπα στον Φωκά να πάει για γκαζόζα και θα το ξανακάνω. Θα καταλάβουν τι θα πει «εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ».

Ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε από την πλευρά του το κλίμα ακυβερνησίας που υπάρχει με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει τη δεδηλωμένη, κάνοντας γνωστό πως εκείνος είπε στον Αριστείδη Φωκά να πάει για γκαζόζα, προκειμένου να δημιουργηθεί η αναστάτωση στην ψηφοφορία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ είπα στον βουλευτή μου να πάει για γκαζόζα. Για να καταλάβουν τι θα πει “εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ”»!

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος εξήγησε πως συνομιλώντας με τον βουλευτή του Αριστείδη Φωκά, ο οποίος μετείχε ως εκπρόσωπος του κόμματος στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επρόκειτο να εγκρίνει επί της αρχής το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, του είπε: «Θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει “εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ” και μένω με τρεις υπουργούς».

«Αν κάνει βρώμικες κινήσεις ο Τσίπρας, δεν θα κάνουμε παρέλαση»

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως σχεδίαζε τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές» είπε και διεμήνυσε περισσότερες από μία φορές ότι θεωρεί «αιτία πολέμου» την ενδεχόμενη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Εμείς κάποια στιγμή θα πίνουμε γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής», είπε με νόημα ο πρώην υπουργός Άμυνας.

«Αν κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ στον ανασχηματισμό, θα έχουμε πόλεμο», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος και επανέλαβε την εκτίμηση για εκλογές πριν από την… παρέλαση της 25ης Μαρτίου. «Αν προχωρήσουν σε βρώμικες κινήσεις και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, παρέλαση δεν θα κάνουμε», είπε.

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκίνησε επαφές και πρόσφερε υπουργικές θέσεις σε Κουντουρά και Κόκκαλη. «Η κυρία Κουντουρά μου είχε πει ότι ευχαρίστως θα έφευγε από την κυβέρνηση και δεν θα ψήφιζε ποτέ τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας του πρότεινε να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να συνεχίσουν μαζί μέχρι το τέλος της τετραετίας, και μάλιστα του είπε «αν φοβάσαι, έλα στο Επικρατείας εσύ και οι ΑΝΕΛ, ή να κάνουμε μια νέα σύμπραξη».

Οι περίεργες ιδέες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο πρώην συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα μίλησε και για τις διαφωνίες που κατά καιρούς εξέφραζαν οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικός εταίρος. Οι ΑΝΕΛ περιόριζαν «τις περίεργες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, ήταν μια απόφαση που του ήρθε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του αναπληρωτή υπουργού «πώς τον έλεγαν, Ήμερο;» (εννοούσε τον Κώστα Ήσυχο) «να ονομάσουμε στρατόπεδο στη Μακεδονία “στρατόπεδο Σαράφη”. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα διέλυε το στράτευμα. Μετά έρχονταν διάφοροι Συριζαίοι για να περάσουν νομοσχέδια για τους στρατιώτες που δεν θέλουν να φέρουν όπλα, τους αρνητές».

«Η Κουντουρά μού έλεγε να κερδίσουμε χρόνο με τις Πρέσπες»

Ο πρώην συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα μίλησε και για την Ελενα Κουντουρά. Συγκεκριμένα, είπε πως την κάλεσε στο υπουργείο την ίδια, αλλά και τον Βασίλη Κόκκαλη, για να συζητήσουν τη στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Μου είπε ότι δεν θα ψήφιζε τις Πρέσπες ποτέ. Μου ζήτησε χρόνο για να δούμε τι θα έλεγε η Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν περίμενα ότι θα με πουλούσε. Την έκανε δύο φορές υπουργό», είπε ο κ. Καμμένος.

Τι έγινε στο ΚΥΣΕΑ

«Οι κρίσεις των στρατιωτικών έγιναν από τον Τσίπρα, στο ΚΥΣΕΑ δεν είχε καμία ανάμειξη ο νέος υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης. Βρέθηκε στο ΚΥΣΕΑ περισσότερο ως αξιωματικός και όχι ως υπουργός, αφού οι αποστρατείες έγιναν με κομματικά κριτήρια», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Μάλιστα, πρόσθεσε πως πλέον στο στράτευμα έχει μπει μηχανισμός από το παλιό ΠΑΣΟΚ.

«Τον Κοτζιά θα τον καθίσω στο σκαμνί»

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά: «Τον Κοτζιά θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει. Τον περιμένω να με πάει δικαστήριο».

Μάλιστα, απάντησε και στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον είχε αποκαλέσει «κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη», επειδή κρύβεται πίσω από την ασυλία του. Ο κ. Καμμένος είπε «να τη δω στο δικαστήριο, γιατί η γριά κότα έχει το ζουμί και η κυρία Μπακογιάννη είναι και κότα και χωρίς ζουμί. Εγώ θα πάω στο δικαστήριο και δεν θα έρθει ποτέ. Ο Κοτζιάς θα προφυλακιστεί για τις βίζες. Πίσω του κρύβεται ο Τζορτζ Σόρος».

Μάλιστα, ενέπλεξε και την Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας πως «η Ντόρα έχει εμπλοκή με τον Κοτζιά και τον Σόρος».

Τι έγινε με τη σύλληψη του Τούρκου

Για τη σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού στον Έβρο, είπε ότι «τηλεφώνησα στον Ακάρ, του είπα “έχουμε έναν αξιωματικό που τον έχουμε συλλάβει. Δεν θα ακολουθήσουμε τη δική σας τακτική, θα τον ανακρίνουμε και το μεσημέρι στις 3:00 θα σ’ τον δώσω στη γέφυρα”».

«Εκείνη τη μέρα πιάσαμε κι άλλον. Αυτοί ανέπτυξαν δυνάμεις στον Έβρο και τον πήρα και του λέω “μην προχωρήσεις σε ένταση”. Ο διοικητής του μπήκε μέσα να τον ψάξει, επειδή πέσανε… αποκεφαλισμοί εκεί μέσα. Τον ξαναπήρα τον Ακάρ και του είπα ότι τον ανακρίνουμε κι αυτόν. “Θα σ’ τον παραδώσω κι αυτόν” του είπα, θέλουμε να είμαστε απόλυτα σαφείς ότι η ελληνική πλευρά δεν δημιουργεί επεισόδια και σέβεται το διεθνές δίκαιο. Τότε με κάλεσε στην Άγκυρα», είπε ο κ. Καμμένος.

Αρ. Φωκάς: Αυτά που βλέπουμε να γίνονται στο κοινοβούλιο θέλουν μόνο γκαζόζες

Σε έμμεση επιβεβαίωση των όσων είπε ο Πάνος Καμμένος ότι αυτός είπε στον βουλευτή των ΑΝΕΛ να πάει για… γκαζόζα και να μην είναι παρών στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ το βράδυ της Τρίτης, προχώρησε ο Αριστείδης Φωκάς στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Ο κ. Καμμένος με πρόσφερε να πιω μια γκαζόζα κερασμένη “από μένα” όντως» είπε ο κ. Φωκάς ενώ στην ερώτηση αν αυτό αποτέλεσε μια πρώτη πράξη της στάσης των ΑΝΕΛ από εδώ και πέρα στη Βουλή, ο βουλευτής απάντησε «αυτά που βλέπουμε να γίνονται στο κοινοβούλιο θέλουν μόνο γκαζόζες».

Ο κ. Φωκάς, εξιστόρησε επίσης τι συνέβη την Τρίτη όταν ξεκίνησε η ψηφοφορία. «Έλειπα, ήμουν έξω. Αν είχα ειδοποιηθεί μέσω κινητού γιατί υπάρχουν κοπέλες που ειδοποιούν ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις περιμένουμε και 10 λεπτά να έρθει εκπρόσωπος κόμματος. Στη συγκεκριμένη περίπτσωη επειδή δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία συμβαίνουν διάφορα. Ο προεδρεύων της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος είπε ότι ο Φωκάς ψηφίζει “ναι”. Έλειψα δύο λεπτά, πήγα στο μπάνιο γιατί το νομοσχέδιο ήταν από το πρωί. Η ουσία είνα ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας αποφάσισε χωρίς αυτό να αναφέρεται πουθενά από τον Κανονισμό της Βουλής να πάμε σε ονομαστική ψηφοφορία γιατί το νομοσχέδιο πήγαινε στο καλάθι των αχρήστων.

Επαναλαμβάνοντας, τέλος, τη «γραμμή» του Πάνου Καμμένου, είπε ότι έχει αρχίσει ένας πόλεμος στους ΑΝΕΛ από τη στιγμή που ο Καμμένος αποφάσισε να τα τινάξει όλα στον αέρα και να παρατήσει το υπουργείο του.

(iefimerida.gr)