«Κατεβάζει ρολά το Μαντζαβινάτειο»!

B. Οικονόμου

Ερώτηση κατέθεσαν ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και ο βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας με θέμα: «Κατεβάζει ρολά το Νοσοκομείο Ληξουρίου με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ!»

Η ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας έχει ως εξής:

Θέμα: Κατεβάζει ρολά το Νοσοκομείο Ληξουρίου με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ!

Κύριε Υπουργέ,

Αναγκαζόμαστε να φέρουμε στη Βουλή μετά το θέμα του Νοσοκομείου του Αργοστολίου, την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων του Ληξουρίου που βλέπουν το Νοσοκομείο τους, το ιστορικό «Μαντζαβινάτειο», να παρακμάζει και να αργοσβήνει, καταγγέλλοντας, σε όλους τους τόνους, το διαδραματιζόμενο με ευθύνη της διακυβέρνησή σας «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Σας προτείνουμε να ανατρέξετε και εσείς στις σχετικές καταγγελίες του «Συλλόγου Φίλων Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου», της «Κίνησης Πολιτών Ληξουρίου – Παλικής», του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης κτλ.

Στην πρόσφατη επίσκεψη (14/2/ 2018) κλιμακίου του Τομέα Υγείας με επικεφαλή τον Τομεάρχη Υγείας Κο Βασίλη Οικονόμου στο Νοσοκομείο-ΚΥ Ληξουρίου επιβεβαιώσαμε τις καταγγελίες των κατοίκων.

Καμία πρόσληψη ιατρικού προσωπικού δεν έγινε τα τελευταία τρία χρόνια. Στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί παρά μόνο μία(!) Κλινική, η Παθολογική. Προσώρας. Γιατί μέσα στο 2018 συνταξιοδοτούνται ΚΑΙ οι δύο εναπομείναντες παθολόγοι…

Ο τελευταίος χειρουργός του Νοσοκομείου μετακινήθηκε για να καλύψει ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου και επισκέπτεται το Ληξούρι μία φορά την εβδομάδα. Τα εργαστήρια λειτουργούν περιστασιακά (ένας εναπομείνας ακτινολόγος -ένας συνταξιοδοτήθηκε μέσα στο 2017).

Τα άτομα που απαρτίζουν το νοσηλευτικό προσωπικό είναι έξι, ενώ νυκτερινές βάρδιες είναι σε θέση να κάνουν τα πέντε. Αρα οι βάρδιες ΔΕΝ καλύπτονται. Ολο το Νοσοκομείο διαθέτει μόνο δύο διοικητικούς υπαλλήλους και κανένα τραπεζοκόμο (επικουρεί το Ιδρυμα Μαντζαβινάτου ακόμα και στην τραπεζοκομία).

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε την παρατεινόμενη δυστοκία του Υπουργείου Υγείας στην απεμπλοκή και αξιοποίηση της δωρεάς από την Περιφέρεια Αττικής προς το Νοσοκομείο, ύψους 1,6 εκ ευρώ.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Ποια είναι επιτέλους η θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την τύχη του Νοσοκομείου-ΚΥ Ληξουρίου; Σκοπεύετε, έστω και την εσχάτη ώρα, να παρουσιάσετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την διάσωση, την αξιοπρεπή λειτουργία και την ενδυνάμωση του Νοσοκομείου στο Ληξούρι; Γιατί επιμένετε στην τακτική της σιωπηρής εγκατάλειψης και της σταδιακής παρακμής του, εμπαίζοντας τους κατοίκους του Ληξουρίου και αγνοώντας τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους;
  2. Θα αξιοποιήσετε επιτέλους την δωρεά της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1,6 εκ ευρώ η θα αφήσετε τα χρήματα αυτά να χαθούν, συντελώντας έτσι στη πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ

To Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Η»
B. Οικονόμου
Ι. Φωτήλας