«Κοπρόσκυλα με την καλή έννοια»!

Πολύ κακό για το τίποτα δημιουργήθηκε από τους εκπαιδευτικούς εις βάρος του δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση. Προφανώς και παρερμηνεύθηκαν τα λεγόμενά του κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη, κάτι που αποκάλυψε και ο ίδιος.

«Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ είναι ένας αξιόλογος πρόεδρος που είναι φίλος μου από τον καιρό που γεννήθηκε», ανέφερε με το μειλίχιο και πράο χαρακτήρα του και κατέληξε: «Πείτε στον πρόεδρο, πόσες επισκέψεις έχουν κάνει τα 9 χρόνια που είμαι δήμαρχος και αν ποτέ, συμπεριφέρθηκα με άσχημο τρόπο απέναντί τους»…

Και έχει απόλυτα δίκιο ο υποψήφιος, πλέον, δήμαρχος Αργοστολίου. Οι εκπαιδευτικοί διαστρέβλωσαν τις έννοιες των λεγομένων του και άρα, την εικόνα που έχει δημιουργήσει στο νησί. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να γίνουμε συνήγοροι του Παρίση, αλλά προσφωνώντας «κοπρόσκυλα» τους εκπαιδευτικούς ήθελε να δώσει μια άλλη διάσταση. Είναι σαν την περίφημη φράση «δεν είναι αυτό που νομίζεις…» όταν σύζυγος «συλλαμβάνει» στο κρεβάτι το έτερον ήμισυ. Ως εκ τούτου και στην περίπτωση του δημάρχου Κεφαλονιάς ταιριάζει σαν γάντι η φράση «δεν είπα αυτό που νομίζετε…»

Τι εννοούσε ο Αλέξανδρος Παρίσης με τον χαρακτηρισμό «κοπρόσκυλα». Σε καμία περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί είναι τεμπέληδες και αργόσχολοι. Δεν υπονόησε κάτι τέτοιο. Απλά ότι ως …αδέσποτοι επισκέφθηκαν λάθος κτίριο… «Χρεώνομαι εγώ, παρόλο που το ξέρει ο Δημήτρης ο Μαντζουράτος, το ΥΠΟΜΕΔΙ επέβαλε να παραιτηθώ από τις χρηματοδοτήσεις για επίβλεψη και επισκευή των σχολείων από τους σεισμούς», ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος. Πράος και καλοσυνάτος, όπως πάντα.

Αλλά και η φράση «όταν έρχονται εδώ πέρα μου έρχεται να τους πάρω με τα γιαούρτια…» δεν περιλαμβάνει κάτι το μεμπτό. Αν έλεγε, φερ’ ειπείν, «όταν έρχονται εδώ πέρα μου έρχεται να τους πάρω με τις πέτρες…», ναι, είναι καταδικαστέο, διότι εμπεριέχει βία και προϋποθέτει τραυματισμό. Αλλά το γιαουρτάκι και ειδικά αν δεν έχει πέτσα, είναι αθώο. Ο νόμος 4.000 περί τεντομποϊσμού, άλλωστε, έχει καταργηθεί και το γιαούρτωμα, πλέον, δεν διώκεται μέσω της δημόσιας διαπόμπευσης… Δικαίως ο δήμαρχος απορεί και εξανίσταται…

(kefaloniantimes.gr)