Κόντρες για τα …ξύλα και τις …γαλοπούλες! Δ. Λυκούδης: «Σκάνδαλο το αυτοκίνητο με τα ξύλα. Και δεν ήταν σκάνδαλο οι …γαλοπούλες, ας πούμε».

Παραθέτουμε σήμερα το 3ο μέρος της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 26/8. (Συνέχεια από το φ. Τρίτης 1/9).

Μ. Παπαναστασάτος: «Πάμε κ. Τζωρτζάτο».

Γ. Τζωρτζάτος: «Αγαπητοί συνάδελφοι, θα σταθώ πάνω στο θέμα που αφορά τα αυτοκίνητα. Μιά πλειάδα ανθρώπων που είναιστο Δήμο, όπως είναι ο αντισήμαρχος ο κ. Λυκούδης, όπως είμαι εγώ, όπως είναι ο κ. Ανουσάκης δεν καταδεχθήκαμε ποτέ να πάρουμε αυτοκίνητο του Δήμου για να κινηθούμε. Τα αυτοκίνητα του Δήμου τα πήραν οι αντιδήμαρχοι που είναι συνήθως στην Περιφέρεια, που είναι απόμακροι και τα έχουν ανάγκη. Αρα, μην στεκόμεθα πάνω σ’ αυτό κ. Μιχαλάτε, και πρέπει να σταθείτε και να δείτε την πραγματικότητα. Oι πλείστοι δε των αντιδημάρχων απ’ αυτούς, η οικονομική τους ευκαιρία δεν νομίζω ότι είναι τέτοια που να πληρώνουν και για το Δήμο. Δεν φθάνει και που δεν πληρώνονται. Αρα μην πιάνεστε με επιμέρους για να δείξετε λαϊκισμό. Θα σας παρακαλούσα θερμώς. Oσον αφορά γιατη θέση του κ. Γκισγκίνη, που μίλησε για κ. Ψινάκη, για κ. Μπέο, αυτούς τους αποδίδουμε εμείς σαν «Ισχυρή Κεφαλονιά« ότι είναι στο πλευρό του κ. Γκισγκίνη. Γιατί προφανώς λαϊκιστές είναι και αυτοί, όπως είναι λαϊκιστής και ο κ. Γκισγκίνης. Αυτή είναι η πραγματικότητα κ. Γκισγκίνη. Εμείς λαϊκίστικη πολιτική δεν κάναμε ποτέ . Κάναμε πολιτική επί της ουσίας. Αυτά είναι. Αυτά σας τα μεταφέρουμε πάλι και σας τα ανταποδίδουμε. Αρα να τους ψάξετε στο πλευρό το δικό σας. Και μεις να ξέρετε, την Δημοκρατία την δικνύουμε και την εφαρμόζουμε καθημερινώς και δεν εφαρμόζουμε Oργάνωση και Δικαστήρια κ. Γκισγκίνη».

Μ. Παπαναστασάτος: «Ωραία. Υπάρχει ομοφωνία στο θέμα αυτό; Υπάρχει ομοφωνία»;

Δ. Λυκούδης: «Θέλω να μιλήσω και γώ. Μία λέξη. Λοιπόν, προς αποκατάσταση της αλήθειας. Γινόμαστε μάρτυρες κ. Πρόεδρε ενός γεγονότος. Επεδή σε μία παρατετεμένη και διαχρονική προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ανακαλύψει ένα σκάνδαλο στη Δημοτική Αρχή, όλη αυτή η προσπάθεια έχει πέσει στο κενό. Και το έχετε αντιληφθεί. Δεκάδες καταγγελίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης και προσωπικά από μέλη της αντιπολίτευσης και ως παρατάξεις. Oλα έχουν πέσει στο κενό. Και επειδή δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα μαύρο βιβλίο και ένα μαύρο ιστορικό σ’ αυ τή την Δημοτική Αρχή, και την προηγούμενη 4ετία που ο ομιλών δεν μετείχε, αλλά και την παρούσα 4ετία, βρήκαμε το μεγάλο σκάνδαλο των αυτοκινήτων του Δήμου που μετέφεραν τα ξύλα. Ακούστε τώρα, να ακούσουν οι Κεφαλονίτες και οι Κεφαλονίτισσες ποιό είναι το μεγάλο σκάνδαλο που διέπραξε η Δημοτική Αρχή και το ανακάλυψε ο κ. Μιχαλάτος. Εντάξει τώρα κ. Μιχαλάτε. Σκάνδαλο τώρα το αυτοκίνητο που μετέφερε τα ξύλα. Και δεν ήταν σκάνδαλο οι γαλοπούλες, ας πούμε. Δεν ήταν σκάνδαλο οι δεκάδες προσληφθέντες από τη Φιλαρμονική Σχολή της Λειβαθούς. Δεν ήταν σκάνδαλο που πηγαίνατε στο Δημόσιο Ταμείο και χωρίς εγκρίσεις σηκώσατε τρία εκατομμύρια ευρώ. Εντάξει τώρα. Αν τα ξύλα είναι το μεγάλο σκάνδαλο τη Δημοτικής Αρχής τα κονομήσατε. Αφήστε κύριε…».

Τον διακόπτει ο κ. Αραβαντινός.

Θ. Μιχαλάτος: «Αστον να τελιώσει».

Δ. Λυκούδης: «Αφήστε κύριε… Θα πάτε στην κοινωνία και θα της πείτε ότι απέναντι σ’ αυτά που εγώ διέπραξα ως πολιτεία μου στο Δήμο Λειβαθούς, στον πρώην Δήμο Λειβαθούς, σ’ αυτούς εδώ, έξι χρόνια τώρα, βρήκα μία φωτογραφία με ένα αυτοκίνητο που ο εντεταλμένος σύμβουλος της Λειβαθούς μετέφερε ξύλα. Και για να ξέρουνε οι Κεφαλονίτες και οι Κεφαλονίτισσες, αλλά και όσοι συνάδελφοι δεν γνωρίζουν, το μεγάλο αυτό σκάνδαλο που βρήκλατε της Δημοτικής Αρχής, ήτανε τα ξύλα που μετέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Λειβαθούς ο κ. Κουρκουμέλης, με το αυτοκίνητο, το φορτηγάκι του Δήμου, από το πεύκο, που με απόφασή μας εκόπηκε στην Πεσσάδα, που το γνωρίζουν όλοι οι Πεσσαδιάνοι και οι Πεσσαδιάνες και τα μετέφερε τα συγκεκριμένα ξύλα για να πεταχθούν. Αυτό το σκάνδαλο βρήκατε στη Δημαρχία Παρίση επί έξι χρόνια. Ε, λοιπόν είμαστε περήφανοι γι’ αυτό το σκάνδαλο που βρήκατε και σας ευχαριστούμε για την αντιπολίτευση που κάνετε, γιατί αυτή η αντιπολίτευση θα σας κρατήσει για πολλές δεκαετίες στα απέναντι από εμάς έδρανα».

Δ. Αραβαντινός: «Ακούστε τώρα. Εδώ παίζετε ένα θέατρο παραλόγου. Και προσέξτε αγαπητέ πρόεδρε τι είπε ο αντιδήμαρχος. Τα τρία εκατομμύρια, το δάνειο της Λειβαθούς, τότε βέβαια ο κ. αντίδημαρχος ήταν άτυπος, αφανής σύμβουλος, η Δημοτικής Αρχή όμως σύσσωμη ψήφισε αυτό το περίφημο δάνειο της Λειβαθούς. Εκείνο που δεν καταννοώ είναι…».

Δ. Λυκούδης: «Αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς…».

Δ. Αραβαντινός: «Αρα η Δημοτική Αρχή ήταν συμμέτοχη…».

Δ. Λυκούδης: «Oχι κύριε ήταν αναγκαίο…».

Δ. Αραβαντινός: «Αρα λοιπόν, για να σε βοηθήσω, εγώ έχω μιά ξεκάθαρη άποψη για το ποιός εδημιούργησε το δάνειο και γι’ αυτό το καταψήφισα. Εσύ τώρα μέμφεσαι την Δημοτική Αρχή, της οποίας τότε ήσουν άτυπος σύμβουλος, γιατί ψήφισε το δάνειο της Λειβαθούς.

Θ. Μιχαλάτος (προς τον Αραβαντινό): «Σταμάτα τώρα. Σταμάτα».

Δ. Αραβαντινός: «’Η ανόητοι ήταν, ή επίγνωση είχαν βαθιά του τι κάνουν».

Θ. Μιχαλάτος: «Αγαπητοί συνάδελφοι. M’ αρέσουν τα δύσκολα. Και εδώ μπαίνει ένα θέμα από τον κ. αντιδήμαρχο να θίξει εμένα. Εμείς είπαμε ότι είναι άδικο να κυκλοφορούν τη νύχτα αυτοκίνητα αλόγιστα κ.λπ., και να μην δίνουμε ένα αυτοκίνητο από τώρα, από σήμερα, από αύριο, από χθες στον OΚΑΠ και στηρίξαμε τον OΚΑΠ «Βοήθεια στο Σπίτι». Και είπαμε θέλουμε να βοηθήσουμε την Δημοτική Αρχή και κάντε λίγο κράτει. Καλό πολιτικά είναι η κοινωνία να βλέπει τα αυτοκίνητα να γυρνάνε και να πηγαίνουνε οπουδήποτε, γιατί το βλέπει αυτό η κοινωνία, έχει μάτια και το βλέπει. Και μεις τι είπαμε; Προφυλακτείτε. Παραίνεση κάναμε. Μπήκανε κάποια θέματα λοιπόν τώρα από τον κ. Λυκούδη, να κάνει αυτό που έκαναν πάρα ολλοί άλλοι το προηγούμενο διάστημα,. να θίξει εμένα και την πολιτική μου στη Λειβαθώ. Λοιπόν. Oι γαλοπούλες: Για να πούμε για τι μιλάμε. Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, σε 160 μέλη του «Βοήθεια στο Σπίτι«, ο Δήμος, η Πολιτιστική του Δήμου Λειβαθούς, επήγαινε ενάμισυ κιλό γαλοπούλα μαζί με μια ρομπόλα κρασί, το οποίο το έκανε δωρεάν αυτό ο Συνεταιρισμός Ρομπόλας. Αυτή ήταν η δαπάνη. Αυτό που είδατε λοι πόν, 1500 Ευρώ, δεν ξέρω πόσα ήτανε, αφορούσε μία δαπάνη Χριστουγέννων. Θα βρείτε άλλη μία το Πάσχα. Για τρία-τέσσερα χρόνια κάναμε αυτή την προσφορά και φαντάζομαι ότι ο κ. Γάκης καταλαβαίνει τι σημαίνει να θυμάται κάποιος έναν ηλικιωμένο που τον ξεχνάνε και τα παιδιά του πολλές φορές. Αναφέρεστε στην Πολιτιστική του Δήμου για επαγγελματικές δαπάνες; Μήπως σας λένε τίποτα οι επαγγελματικές δαπάνες σε Σπήλαια, Δρογγαράτη, Παραλίες, στα πάντα, τι κάνετε όλα αυτά τα χρόνια; Να σας θυμίσουμε πως δουλεύουνε σήμερα εδώ, εργαζόμενοι που βρίσκοντα_ _ σήμερα στο χώρο εδώ, που προσφέρουν υπηρεσίες εδώ και μπορεί να ανήκουν στην «ΚΑΘΑΡΙOΤΗΤΑ ΕΠΕ». Μην μας προκαλείτε, γιατί και σκάνδαλα μπορεί να υπάρχουν και σκάνδαλα μπορούμε να βρούμε, αλλά εμείς θέλουμε να προχωράει ο καιρός, να προχωράει η Δημοτική Αρχή και να παράγει έργο. Δεν ψάχνουμε να βρούμε σκάνδαλα. Αν ψάχναμε να βρούμε σκάνδαλα θα βρίσκαμε. Αν θέλετε και μας προκαλείτε, μας βάζετε δηλαδή μία άσκηση για να τη λύσουμε…».

Τον διακόπτει συνεχώς ο κ. Λυκούδης.

Δ. Λυκούδης: «Βρέστο να τελειώσουμε…».

Θ. Μιχαλάτος: «Μα κατηγορήσατε. Με κατηγόρησες για την δική μου θητεία. Αν ψάχναμε για σκάνδαλα θα βρίσκαμε».

Δ. Λυκούδης: «Βρέστο να τελειώσουμε λέω… Για να μην είμαστε συνέχεια απολογούμενοι».

Θ. Μιχαλάτος: «Απαντώ. Μιά παραίνεση κάναμε».

Δ.. Λυκούδης: «Oύτε σε κατηγορήσα, ούτε είπα τίποτα..»

Θ. Μιχαλάτος: «Ειπες για τη Λειβαθώ. Και γω σε προκαλώ. Σε προκαλώ να βρει τα σκάνδαλα στη Λειβαθώ».

Δ. Λυκούδης: «Το θέμα με τα ξύλα τόχεις κάνει σημαία. Λες και είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο Παρίση».

Θ. Μιχαλάτος: «Μπερδεύεσαι. Μπερδεύεσαι».

Δ. Αραβαντινός (στον Δ.Λυκούδη): «Το θέμα ήταν για τα ξύλα. Εμείς δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Επεξεργάσου το».

Θ. Μιχαλάτος: «Εμείς κ. Πρόεδρε δεν αναφέραμε κανένα όνομα, ούτε είπαμε για ξύλα και να μην το αναφέρει αυτό ο κ. Λυκούδης. Σε μας οι δημότες μας φωνάζουν και μας λένε να κάνουμε κάτι για την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων. Αυτό».

Τελικά, οι κωμικοτραγικές σκηνές που έλαβαν μέρος κατά τη συζήτηση του θέματος για την παραχώρηση του αυτοκινήτου από τον Δήμο στον OΚΑΠ για τη «Βοήθεια στο Σπίτι«, έληξαν ψηφίζοντας ομόφωνα όλα τα μέλη του Δ.Σ. υπέρ της παραχώρησης.

Μ. Παπαναστασάτος: «Υπάρχει ομοφωνία στο θέμα αυτό».

• Η συνεδρίαση διακόπηκε για σήμερα και ώρα 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο.

 

23353_gkisgkinis 23351_likoudis_5 23354_gakis2_1 23360_ar2