Λοβέρδος: Δεν έχει προηγούμενο η δήλωση Παυλόπουλου ότι η Συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να αλλάξει και με διμερή «ερμηνεία». Παρέμβαση στο Σκάι

«Δεν διορθώνεται το κακό που έγινε. Αυτά που ειπώθηκαν τραυματίζουν τα ελληνικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος ακόμη κάποια πράγματα να διορθωθούν. Πρέπει μέχρι το τέλος της ημέρας να αναστραφεί το κλίμα» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Τη δυσφορία του για όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Παυλόπουλου – Ερντογάν εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Με παρέμβασή του στον Σκάι, ο κ. Λοβέρδος είπε: «Φάνηκε η πολύ κακή προετοιμασία της ελληνικής πλευράς για αυτή τη συνάντηση».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΔΗΣΥ «δεν έχει προηγούμενο η δήλωση του Έλληνα Προέδρου ότι η συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να αλλάξει και με ερμηνεία» κάτι για το οποίο επικαλέστηκε και τον υπουργό Εξωτερικών. Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «αποστομωτική» την απάντηση του Ταγίπ Ερντογάν στον Προκόπη Παυλόπουλο ότι «όλα αυτά τα ανοίξατε εσείς».

«Ο κ. Ερντογάν δημοσίως, μπροστά σε όλες τις διεθνείς κάμερες έθεσε σοβαρότατα θέματα, επαναλαμβάνοντας άκυρες θέσεις μέσα στο ίδιο το Προεδρικό Μέγαρο» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Εν συνεχεία, δήλωσε: «Δεν διορθώνεται το κακό που έγινε. Αυτά που ειπώθηκαν τραυματίζουν τα ελληνικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος ακόμη κάποια πράγματα να διορθωθούν. Πρέπει μέχρι το τέλος της ημέρας να αναστραφεί το κλίμα».

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος:

«Εχουμε πολλές και σοβαρές επιφυλάξεις, εάν αυτή η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Ελλάδα έχει οργανωθεί σωστά. Εμείς προσφέραμε ως Ελλάδα ένα βήμα αποκατάστασης του τρωθέντος πολιτικού διεθνούς του κύρους.  Χρειάζεται προσοχή για να μην υποστούμε πλήγματα και ήττες. Φάνηκε η πολύ κακή προετοιμασία που είχαμε κάνει για αυτή τη συνάντηση. Ο κύριος Ερντογάν δημοσίως, μπροστά σε όλες τις διεθνείς κάμερες έθεσε σοβαρότατα θέματα, επαναλαμβάνοντας άκυρες θέσεις μέσα στο ίδιο το Προεδρικό Μέγαρο και ο Τούρκος Πρόεδρος απήντησε σε όλα. Πρέπει μέχρι το τέλος της ημέρας να αναστραφεί το κλίμα. Αποστομωτική ήταν και η απάντηση του τούρκου προέδρου στον κύριο Παυλόπουλο, λέγοντας ότι το θέμα το άνοιξε ο ίδιος για αυτό και ζητά απαντήσεις από εκείνον. Δεν διορθώνεται το κακό που έγινε. Αυτά που ειπώθηκαν τραυματίζουν τα ελληνικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος ακόμη κάποια πράγματα να διορθωθούν».

(protothema.gr)