Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνα Παπακώστα. Την «ξήλωσε» από αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας

Στην αντικατάσταση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας Κατερίνας Παπακώστα από τον βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα προχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Παπακώστα με ανάρτησή της στο Facebook είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την εξεταστική για την Υγεία και τις δηλώσεις του ότι η επιτροπή συγκροτήθηκε με σκοπό την προσωπική σπίλωση του ιδίου, του Μ. Βορίδη και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Εγραφε συγκεκριμένα η κυρία Παπακώστα: «Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του …επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο …έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού».

Και συνέχιζε: «Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…».

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στη Real News, είχε δηλώσει ότι «η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, για να έχει νόημα, πρέπει να έχει καλές προθέσεις. Η συγκεκριμένη δυστυχώς γίνεται μόνο με έναν σκοπό: να σπιλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολιτικούς του αντιπάλους, δηλαδή εμένα κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως τον κ. Βορίδη και τον κ. Λοβέρδο. Αυτό», σύμφωνα πάντα με την προσέγγιση του Αδ. Γεωργιάδη, «αποδεικνύεται κυρίως εκ του γεγονότος ότι αρνήθηκαν να ελεγχθεί η δική τους περίοδος και αρνήθηκαν να ελεγχθεί και η περίοδος Κουρουμπλή επί εποχής Σημίτη. Για ποιο λόγο; Διότι δεν τους ενδιαφέρει η ουσία. Τους ενδιαφέρει μόνο η σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων».

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Κατερίνα Παπακώστα παίρνει αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματος και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θέλει να υπερψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλάζοντας γνώμη αργότερα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απομάκρυνσή της από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας είναι μια προειδοποίηση του προέδρου του κόμματος και ότι πιθανόν να υπάρξουν και σκληρότερα μέτρα, αν οι διαφοροποιήσεις της συνεχιστούν.

Τι απαντά η Παπακώστα

Στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι παραμένει η αντικατασταθείσα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα. Σχολιάζοντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντικατασταθεί από τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα, η κυρία Παπακώστα έγραψε στο twitter:

«Σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την αντικατάστασή μου από την θέση της αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας δηλώνω πως είμαι πάντοτε στη διάθεσή του,τις αποφάσεις του οποίου σέβομαι.

Είμαι και παραμένω μάχιμος στρατιώτης κάτω από την σημαία της ΝΔ  από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις.

Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων. Και την  οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς. Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ Ιάσονα Φωτήλα. »

(iefimerida.gr)