«Μαύρα κι άραχνα» τα νέα για τον ΔΟΛ.

Σταύρος Ψυχάρης

Την καταγγελία της δανειακής σύμβασης του ΔΟΛ αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες θα ζητήσουν και την άμεση απομάκρυνση του Σταύρου Ψυχάρη από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης με τον ΔΟΛ με την απαίτηση έκπτωσης του Σταύρου Ψυχάρη από το ΔΣ ως βασικού μετόχου προχωρούν οι πιστώτριες τράπεζες.

Το έγγραφο με το οποίο θα καταγγέλλεται η δανειακή σύμβαση και θα ζητείται η έκπτωση του Σταύρου Ψυχάρη θα εκδοθεί αύριο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην περίπτωση που ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης αρνηθεί να αποχωρήσει τότε οι τράπεζες θα προσφύγουν στα δικαστήρια με την όλη δικαστική διαδικασία να υπολογίζεται να διαρκέσει δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πιστώτριες τράπεζες συγκάλεσαν τη σύσκεψη ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το μετοχικό – διοικητικό σχήμα του ΔΟΛ επειδή ο όμιλος του ΔΟΛ δεν κατέβαλε το ποσό των περίπου 9,5 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αφορούσε εξαμηνιαίους τόκους στο πλαίσιο των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου.

Επίσης, οι τράπεζες είχαν καταστήσει σαφές ότι, δεν ήταν διατεθειμένες να δώσουν και άλλο περιθώριο χρόνου. Στο αμέσως επόμενο στάδιο θα επιχειρηθεί λύση αναδιάρθρωσης για τις υποχρεώσεις και θα αναζητηθεί επενδυτής. Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ παραμένουν απλήρωτοι επί 7 μήνες.