…«Μαύρη θύελλα» ενέσκηψε στα Φαρακλάτα!

Σε ένα …γήπεδο- χωράφι που το επέκριναν διάφορα σαϊτ εκτός Νομού, η …«Μαύρη θύελλα» που ενέσκηψε στα Φαρακλάτα την Κυριακή, νίκησε σε …ένα ημίχρονο την Εικοσιμία με 4-0.

Ηταν η τρίτη συνεχόμη ήττα για την ομάδα μας, την οποία νίκησε η ιστορική Καλαμάτα.

Το συγκρότημα του Γιάννη Χριστόπουλου μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3’ άνοιξε το σκορ με σουτ του Φουάση.

Οι Μεσσήνιοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 7’ κατάφεραν να ζευγαρώσουν τα γκολ τους, χάρη σε κεφαλιά του Γιόνδη. Από το σημείο εκείνο και μετά η «Μαύρη Θύελλα» είχε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα και σε διάστημα δέκα λεπτών κατάφερε να πετύχει ακόμα δύο γκολ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της.

Στο 17’ ο Φουάσης με το δεύτερο του προσωπικό γκολ έκανε το 0-3, ενώ στο 27’ ο Γιόνδης επίσης με το δεύτερο του προσωπικό γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4, αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό για το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η Καλαμάτα  χαλάρωσε, παρ’ ολίγο όμως να φτάσει κοντά σε ακόμα ένα γκολ, πλην όμως, η προβολή του Γιόνδη σταμάτησε στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας Κουστουμπάρδη. Από το σημείο εκείνο και μετά δεν άλλαξε κάτι στο αποτέλεσμα, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό του αγώνα.

Εικοσιμία (Δ. Ζησιμάτος): Κουστουμπάρδης, Μπάμπης, Στεφανάτος (27′ Κορσιάνος), Πολλάτος Δημ., Φωκάς, Λυκούδης (67′ Πολλάτος Αλ.), Μπούσι, Ντεντλάλα (77′ Μανέντης), Χασάι (46′ Ζαμπαύτης), Κόμητας, Πολυδωράτος.

Καλαμάτα (Γ. Χριστόπουλος): Βούρας, Τσόπελας, Ψάνης, Βασκόπουλος, Αλιατίδης (84’ Μπίζος), Αντωνιάδης, Φουάσης, Πινδώνης, Γιόνδης (75’ Αθανασόπουλος), Μίνγκα (65’ Λαθύρης), Μαστραντωνάκης (80’ Ζαχαρόπουλος).

Φάση από τον αγώνα Εικοσιμία-Καλαμάτα, όπου η ομάδα μας έχασε με 4-0 (φωτό sportsthea)

Δημήτρης Ζησιμάτος: Δεν είμαι …μπερδεμένος!


Μετά την νέα βαριά ήττα της Εικοσιμίας στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ο προπονητής Δημήτρης Ζησιμάτος ανακοίνωσε τα εξής:

Το πρωί της Δευτέρας πληροφορήθηκα, καθώς δε διαβάζω ιδιαίτερα τις ιστοσελίδες των τοπικών ΜΜΕ, για την ύπαρξη ενός άρθρου στην ιστοσελίδα KefaloniaPress, όπου με χαρακτηρίζει μπερδεμένο για την «κακή» παρουσία της ομάδας μας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Έχω διαβάσει πολλά γραφικά κατά καιρούς και γι αυτό δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Θα το κάνω όμως για πρώτη και τελευταία φορά προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε ενημέρωση του απλού Kεφαλονίτη αναγνώστη.

Στην 14χρονη παρουσία στην ομάδα μου δεν υπήρξα ποτέ μπερδεμένος. Είχα πάντα την ικανότητα να βλέπω την πραγματικότητα και τις προτεραιότητες και να θέτω στόχους εφικτούς και μακροπρόθεσμους τους οποίους και συνήθως επιτυγχάναμε, η πορεία της ομάδας το αποδεικνύει.

Κινητήριος δύναμη ήταν πάντα η αγάπη μου για την ομάδα και τους παίκτες μου, από τους οποίους αντλώ δύναμη. Μπερδεμένος λοιπόν δεν είμαι.

Στόχος είναι η οικονομική επιβίωση του σωματείου, η δυνατότητα συμμετοχής σε ένα υψηλό επίπεδο και η επιστροφή και συνέχεια του έργου μας στα τοπικά πρωταθλήματα όπου ανήκουν όλες οι ομάδες της Κεφαλονιάς, αποφεύγοντας την διάλυση όπως συνέβη σε πολύ μεγάλα σωματεία του νησιού μας.

Αυτοί οι οποίοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο, ξέρουν. Τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουμε, καθώς δεν υπάρχει ο ισχυρός οικονομικά παράγοντας, δεν επιτρέπουν μεταγραφές εκτός νησιού. Έτσι έχω τη μέγιστη τιμή να προπονώ παιδιά απ το νησί μου, που λίγα από αυτά αποζημιώνονται για τις μετακινήσεις τους, ίσως λιγότερα χρήματα από χρήματα που διακινούνται σε κάποιες από τις ομάδες της τοπικής κατηγορίας.

Απεναντίας μπερδεμένο θα χαρακτήριζα τον ανώνυμο συγγραφέα του άρθρου, καθώς γνωρίζω ότι η Κα Χιόνη δε με γνωρίζει ούτε εξ όψεως αλλά δε νομίζω και να έχει παρεβρεθεί ποτέ της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Θα τον συμβούλευα να αρχίσει να ξεμπερδεύει τον εαυτό του, ξεκινώντας από το να θυμάται να βάζει το όνομά του και την υπογραφή του στα άρθρα του.

Τον διαβεβαιώνω αυτόν, φίλους και εχθρούς ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το νησί μας, την ομάδα μας, τους εαυτούς μας.

* ΥΓ. Για το μόνο που ένιωσα μπερδεμένος είναι αν έπρεπε να χάσω αυτά τα 5 λεπτά που χρειάστηκαν για τη σύνταξη αυτής της απάντησης.

Με τιμή

Δημήτρης Ζησιμάτος

O προπονητής της Εικοσιμίας Δ. Ζησιμάτος