Μεγάλη γκάφα της Aστυνομίας

Ο τέταρτος δράστης τον οποίο η αστυνομία αναζητούσε σε ολόκληρη την περιοχή από το πρωί της Δευτέρας, τελικά κρυβόταν μέσα σε ντουλάπα του διαμερίσματος που λήστεψε, όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες.

Έτσι, η υπόθεση αυτή εκτυλίχθηκε σε απίστευτο φιάσκο για την αστυνομία μια και σύμφωνα με αστυνομικούς ο επικίνδυνος δράστης ήταν κρυμμένος επί 14 ολόκληρες ώρες στην ντουλάπα του διαμερίσματος του 8ου ορόφου στην οποία μάλιστα είχε αφοδεύσει και βγήκε από αυτή όταν οι ένοικοι την άνοιξαν μετά από ώρες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κακοποιός πετάχτηκε από την κρυψώνα του γύρω στις 12 το βράδυ και αφού απείλησε με πιστόλι τους ένοικους του διαμερίσματος, αλλά και της πολυκατοικίας που βγήκαν να δουν τι συμβαίνει, βγήκε στον δρόμο χωρίς να τον αντιληφθεί η αστυνομία και έγινε καπνός

Αμέσως μετά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, της ΔΙ.ΑΣ και της ΟΠΚΕ, με τη βοήθεια σκύλων άρχισαν να ψάχνουν τον ληστή, σε ολόκληρη την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και του Φλοίσβου χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Ιδιαίτερα επικίνδυνοι κακοποιοί

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για την ταυτότητα των υπόλοιπων δραστών που συμμετείχαν στη ληστεία -θρίλερ βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτά επρόκειτο για μία σπείρα η οποία αποτελείτο από ιδιαίτερα σκληρούς κακοποιούς.

Ειδικότερα, και όσον αφορά στον ληστή που τελικά έχασε τη ζωή του όταν στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε από τον πέμπτο όροφο στο μπαλκόνι του πρώτου, πρόκειται για 41χρονο Μολδαβό ο οποίος εμπλέκεται σε διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και κλοπές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 10 Μαρτίου 2007, ο Μολδαβός συμμετείχε με συμπατριώτη του σε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά στην οποία σκότωσαν τον ιδιοκτήτη και έναν πολίτη. Ειδικότερα, οι δύο ληστές είχαν εισβάλει στο κοσμηματοπωλείο όπου ο ιδιοκτήτης είχε άδεια οπλοφορίας και τους τραυμάτισε στα πόδια. Εκείνοι όμως ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν μαζί με έναν συμπολίτη που βρισκόταν σε κοντινό περίπτερο και έσπευσε να βοηθήσει.

Όσον αφορά στον έναν από τους δύο ληστές που συνελήφθησαν, τον Ρώσο «Ιγκόρ» έχει απασχολήσει τις αρχές για 36 ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών, επιχειρήσεων και συνελήφθη σε επιχείρηση της ΕΚΑΜ, σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη.

Και οι δύο δράστες και ο Ρώσος και Μολδαβός είχαν καταδικαστεί, σε 17 χρόνια φυλάκισης ο πρώτος και σε πολλά περισσότερα ο δεύτερος. Και ο νεκρός δράστης και ο Ρώσος «Ιγκόρ» αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους το 2015, ο πρώτος από τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ο Ρώσος «Ιγκόρ» συνεργάτης διαβόητου ληστή

Πρωτοπαλίκαρο του διαβόητου ληστή χρηματαποστολών «Ρουσλάν» ή «Ιορδάνη» είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος συλληφθείς «Ιγκόρ». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος ληστής τον Ιούλιο του 2011 μαζί με τρεις ακόμα συνεργούς και είχε εισβάλει σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι, και υπό την απειλή καλάσνικοφ απέσπασαν 150.000 ευρώ.

Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη και κατηγορήθηκαν για 36 ένοπλες ληστείες και 18 κλοπές οχημάτων.

Ο Ρώσος με τους συνεργούς του συμμετείχε και στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009 σε άλλη ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αργυρουπόλεως στην Καλλιθέα στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 με λεία 12.640 ευρώ. Σε αυτή την ληστεία, έγιναν αντιληπτοί από φύλακα παρακείμενου υποκαταστήματος της ΔΕΗ και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ιδιώτης και η δωδεκάχρονη κόρη του.

Όσον αφορά στον δεύτερο συλληφθέντα πρόκειται για 35χρονο Αρμένιο ο οποίος είναι επίσης σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές.

(kontranews.gr)