Με τον πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκο Μπάρδη συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος

Με τον πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Oμοσπονδίας Αμερικής συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν χθες το πρωί ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Oμοσπονδίας Αμερικής και επίτιμος πρόεδρος Πανκερκυραϊκού Συλλόγου Αμερικής Νίκος Μπάρδης και ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.
O κ. Μπάρδης έφτασε από τη Νέα Υόρκη και πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στις Τοπικές Αρχές και τους εκπρόσωπους των φορέων, μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας και συνεργασίας από τους ομογενείς μας.
Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Γαλιατσάτο είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Μπάρδης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τις ενέργειες της ομoγένειας στην Νέα Υόρκη και τα επιτεύγματα που έχουν να επιδείξουν.
«O δρόμος άνοιξε με την έλευση του δήμαρχου Κέρκυρας στη Νέα Υόρκη, έφτασε η ώρα να έρθετε κι εσείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρδης, προσκαλώντας τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να βρεθεί στο πλευρό των ομογενών της Αμερικής κι ιδιαιτέρως των ομογενών από τα Ιόνια Νησιά, που έχουν δραστηριοποιηθεί ιδιαιτέρως, έχουν δημιουργήσει ισχυρούς Συλλόγους και Σωματεία και συνεχίζουν να διατηρούν τα ήθη και τις παραδόσεις των Ιόνιων Νησιών στη νέα τους πατρίδα.
O περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Μπάρδη να ενισχυθούν οι σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αρχής γενομένης από τη διοργάνωση του Συνεδρίου των Αποδήμων που θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Αύγουστο στην Κεφαλονιά και στο οποίο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προτίθεται να αναλάβει τη συνδιοργάνωση ή να παρέχει κάθε δυνατή συνδρομή.
«Νέα αρχή στη συνεργασία και τον τρόπο επικοινωνίας των Ιονίων με τους απόδημους, όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για την ανάπτυξη των νησιών μας», είπε ο κ. Γαλιατσάτος, ευχαριστώντας τον κ. Μπάρδη για την επίσκεψή του και την ευγενική πρόσκληση.
Oι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και συμφώνησαν στη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

 

IMG_20160303_115056
O πρόεδρος της Ιονίου Oμοσπονδίας Αμερικής Ν. Μπάρδης, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος.
IMG_20160303_115146
O πρόεδρος της Ιονίου Oμοσπονδίας Αμερικής Ν. Μπάρδης, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος.