Νέα διαμάχη στο παγκόσμιο βόλει: Η τρανσέξουαλ Τίφανι διχάζει το παγκόσμιο βόλεϊ. Αντιδρούν αντίπαλες ομάδες

Στην Ιταλία έζησε αντιδράσεις και έφυγε, το ίδιο συμβαίνει τώρα και στην Βραζιλία.

Νέα διαμάχη ξέσπασε στο παγκόσμιο γυναικείο βόλεϊ για την παρουσία στον αγωνιστικό χώρο της 33χρονης τρανσέξουαλ Τίφανι, που θήτευσε στην ιταλική Α2 με τη φανέλα της Γκόλεμ Πάλμι και τώρα πρωταγωνιστεί στην πατρίδα της με την Μπαουρού.

Όπως ήδη συνέβη στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Καλαβρία, έτσι τώρα και στη Βραζιλία οι εμφανίσεις της προκαλούν ατελείωτη διαμάχη και συζήτηση σχετικά με το γεγονός αν μια τρανσέξουαλ αθλήτρια έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην ανώτατη κατηγορία. Κάποιοι τεχνικοί, μάλιστα, αναφέρουν ότι η παρουσία της Τίφανι δημιουργεί αλλοίωση αποτελεσμάτων καθώς υπερτερεί έναντι των αντιπάλων της σε φυσικά προσόντα.

Ο προπονητής της Βραζιλίας, Σέρτζιο Νεγκράο, έγινε εκπρόσωπος της ιδέας δημιουργίας ενός «εναλλακτικού» πρωταθλήματος, που θα προορίζεται για τρανσεξουαλικά άτομα. Την ιδέα αντέκρουσε η Μπρούνα Μπεναβίδες, γραμματέας του Εθνικού Συνδέσμου Τραβεστί και Τρανσέξουαλ, η οποία δήλωσε αντίθετη με τη δημιουργία του νέου πρωταθλήματος. Εν τω μεταξύ, πάντως, η ιδέα ενός τέτοιου τουρνουά κερδίζει υποστήριξη.

Πάντως, τον Γενάρη του 2016 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε επιτρέψει την συμμετοχή των τρανσέξουαλ ατόμων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μεγάλα διεθνή τουρνουά, δίχως να πρέπει να υποβληθούν σε εγχείρηση.

Ωστόσο, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Βραζιλία οι αντίπαλες ομάδες αντιδρούν σφοδρά για την συμμετοχής της.

(iefimerida.gr)