Νέα πετυχημένη έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: «Αισθητικές και θεωρητικές Καταθέσεις»

Με την αθρόα προσέλευση εκπροσώπων του καλλιτεχνικής, λογοτεχνικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής καθώς και πολλών φιλότεχνων εγκαινιάστηκε πρόσφατα η μεγάλη έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: Αισθητικές και θεωρητικές Καταθέσεις.
Την εντυπωσιακή έκθεση εγκαινίασε με ομιλία της η κ. Ειρήνη Στ. Νταιφά, αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, η οποία αναφέρθηκε τιμητικά στην προσωπικότητα και το έργο του πρωτοπόρου εικαστικού, καλωσορίζοντας αυτόν και τα έργα του στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Χαιρετισμό απήυθυνε επίσης ο προιστάμενος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Μιχάλης Τσεκούρας- Στάμου, τονίζοντας τον θεμελιώδη ρόλο της καλλιτεχνικής επιμόρφωσης και επικοινωνίας που διεξάγεται παρά τις δυσκολίες της εποχής μας και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα παράλληλων θεωρητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα πλαισιώνουν κάθε βράδυ την έκθεση.
Oι γνωστοί Ιστορικοί Τέχνης και επιμελητές εκθέσεων Μαράη Γεωργούση, με τίτλο «Αιθέριες Μορφές» και Λεόντιος Πετμεζάς, με τίτλο «Η Αισθητική Ενατένιση του Κώστα Ευαγγελάτου», προσέγγισαν αισθητικά και ανέλυσαν με εύληπτο και διεισδυτικό τρόπο τα έργα και τις προθέσεις του καλλιτέχνη.
Στη συνέχεια οι υποστηρικτές της έκθεσης ανέπτυξαν τις απόψεις τους για τον διακεκριμένο καλλιτέχνη.
O κ. Βασίλειος Μόσχου υπεύθυνος εικαστικών του Oμίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, μίλησε για τις πολλαπλές δράσεις του διεθνούς Oμίλου και απένειμε στον Κώστα Ευαγγελάτο «Τιμητικό Έπαινο για την Προσφορά του στον Πολιτισμό». O πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι» κ. Στέλιος Μαρούλης, μίλησε επαινετικά για τον συμπατριώτη του διεθνή καλλιτέχνη και του απένειμε «Τιμητική Διάκριση για Τα Εικαστικά και Λογοτεχνικά Δρώμενα της Πατρίδας».
Η λαμπερή βραδιά των σημαντικών εγκαινίων ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στις επτά αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, όπου εκτίθενται 84 ζωγραφικά έργα του Κώστα Ευαγγελάτου, χαρακτηριστικά των πολύχρονων αισθητικών του ερευνών, προτάσεων και καταθέσεων.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ Κ.Ε.ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ