Νέα πρόκληση της Τουρκίας

Ακόμα μία προκλητική κίνηση της Τουρκίας στο Αιγαίο έρχεται να προστεθεί στη λίστα.

Αυτή τη φορά ανοιχτά της Χίου, όπου σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10 το πρωί, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, ανοιχτά της Χίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν περίπου 40 άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους 611 του Λιμεναρχείου Χίου που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρέμεινε για αρκετή ώρα στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Χίου, παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι λιμενικοί αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι του νησιού.