Νέα 48ωρη απεργία από την ΠΝΟ

O ελληνικός λαός ακούει πολλές φορές ότι έχει πληρώσει πολλά, ότι έχει υποφέρει, ότι έχει δεχθεί όλο το κόστος των οικονομικών μέτρων, περικοπές μισθών και συντάξεων, φόρους ο ένας πίσω από τον άλλο, κ.λπ.

Ολοι αυτοί που συμπονούν τόσο πολύ το λαό να μας πουν τι έχουν πληρώσει, τι προνόμια έχουν χάσει, μήπως κρατικά αυτοκίνητα, μήπως την ασφάλειά τους, μήπως προσωπικό του γραφείου τους, μήπως διαμονή σε ξενοδοχεία των επαρχόντων βουλευτών και άλλα που εμείς οι απλοί πολίτες δεν γνωρίζουμε.

Ξέρουν να μας λένε με απύθμενο θράσσος και ελεεινή υποκρισία ότι δίνουν αγώνα για να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, ενώ η ανεργία έχει μπει σε κάθε σπίτι και όσοι κατορθώνουν να βρουν μερικές ώρες απασχόλησης οι συνθήκες είναι απάνθρωπες και οι αμοιβές, όσο ο καφές αυτών που δίνουν τον αγώνα και φιλοδοξούν αύριο να μας κυβερνήσουν. Ακόμα δεν είναι εύκολο να ξεχασθεί το γεγονός ότι υπουργοί αριστερής Κυβέρνησης ξέχασαν να δηλώσουν από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας, ενώ έχουν κυριολεκτικά βγάλει τη ψυχή αυτών που υποτίθεται ανέλαβαν να κυβερνήσουν.

Αλέξη, σε ακούσαμε να λες ότι ανέλαβες να κυβερνήσεις μιά Χώρα καταχρεωμένη από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, οι μίζες μας λες πήγαιναν σύννεφο, οι σπατάλες με τη σέσουλα, το κλέψιμο, οι καταχρήσεις, οι πλαστογραφίες, η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή, τραπεζικά θαλασσοδάνεια, εισφορές και αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων οργίαζαν, προμήθειες Οργανισμών του Δημοσίου, κλπ., χωρίς κανέναν έλεγχο.

Ολα αυτά που μας λες Αλέξη, πολύ καλά. Δεν μας λες τι έχεις κάνει με τους ενόχους, τι έχεις κάνει με τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόριαν, τι έχεις κάνει με τις οφσόρ; Προτίμησες την εύκολη λύση, περικοπές μισθών και συντάξεων και φόρους ανελέητα εις βάρων όλων αυτών που μόχθησαν και μοχθούν να πάρουν αύριο μία σύνταξη πείνας. Μόνο το ένα τρίτο να είχες πάρει που μπορούσες η Χώρα μας δεν θα διασύρετο διεθνώς δεν θα είχαμε χιλιάδες αυτοκτονίες, ούτε ο λαός θα είχε φτάσει στην εξαθλίωση, στην ασυνέπεια και στα συσσίτια. Η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια των πολιτών, η εγληματικότητα, τα ναρκωτικά και το δουλεμπόριο θα ήταν ελεγχόμενα και οι λαοί της Ευρώπης δεν θα οδηγούντο σε ακραίες λύσεις.

Η αδιαφορία και η συγκάλυψη των ενόχων σημαίνει συνενοχή και κυρίως μιάς αναξιόπιστης αριστεράς που θα κάνει χρόνια να ξαναβρεί τον βηματισμό της.