Νέο παγκόσμιο σοκ από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ σε συναυλία της με εφήβους. 22 νεκροί πάνω από 120 τραυματίες. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Σοκ προκαλεί η τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι (ανάμεσά τους και παιδιά) και να τραυματιστούν σχεδόν 120. 

Συγκεκριμένα, η επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Μάντσεστερ Αρένα, την ώρα όπου η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε -ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους- έδινε συναυλία.

Αρχικά, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ανώνυμα ότι υπάρχει υποψία να επρόκειτο για επεισόδιο με βομβιστή αυτοκτονίας. Αυτό επιβεβαίωσε και η βρετανική αστυνομία, η οποία σε δήλωσή της ενημέρωσε πως ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, οι Αρχές εκτιμούν πως ο δράστης έδρασε μόνος, με έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με το εάν είναι μέλος οργάνωσης. Πιστεύεται πως ο «άνδρας είχε εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος προκάλεσε το μακελειό». Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ τόνισε ότι υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στους 22 νεκρούς.

Η βρετανική αστυνομία είπε ότι το επεισόδιο, στο οποίο επίσης τραυματίστηκαν τουλάχιστον 119 άτομα, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν. Η αστυνομία της περιοχής του Μάντσεστερ ολοκλήρωσε μια ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο αρκετές ώρες μετά την έκρηξη και αργότερα ανέφερε ότι ήταν ρούχα που είχαν εγκαταλειφθεί κοντά στο στάδιο. Η αστυνομία του Μάντσεστερ είπε ότι απάντησε σε αναφορές για έκρηξη που έγινε στην είσοδο του σταδίου, που έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. τοπική ώρα χθες (00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας). Στο ακροατήριο βρίσκονταν πολλά παιδιά και μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ταυτότητες των νεκρών και των τραυματιών, ενώ δεν έχουν γίνει και συλλήψεις.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, η επίθεση έγινε από καμικάζι αυτοκτονίας που έφτασε στη συναυλία χρησιμοποιώντας το μετρό (σταθμός «Βικτόρια») και ο οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε βόμβα που περιείχε καρφιά. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από τις Αρχές της Βρετανίας, ωστόσο μάρτυρες έκαναν λόγο για τραύματα στα θύματα που έμοιαζαν με εκείνα που προκαλούνται από θραύσματα.

Τζιχαντιστής, στο όνομα του ISIS, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση

Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελέσει την πιο αιματηρή επίθεση από μαχητές στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις Βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου. Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμισι εβδομάδες πριν από τις εκλογές, τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Όπως έγινε γνωστό, στις 09:00 το πρωί (ώρα Αγγλίας) συνεδριάζει η Επιτροπή Ασφαλείας «Κόμπρα» υπό την Τερέζα Μέι.

Τζιχαντιστής, στο όνομα του ISIS, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση
Ένας άνδρας που έχει καλυμμένα, με στρατιωτικό μαντήλι, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εμφανίζεται σε βίντεο στο twitter και υποστηρίζει ότι το ISIS βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Πίσω του έχει μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους
Το βίντεο έχει διάρκεια μόλις 16 δευτερολέπτων και οι Αρχές εξετάζουν αν είναι αυθεντικό.

Το μήνυμα on camera
«Αυτή είναι μόνο η αρχή! Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθονται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλαχού Ακμπάρ» λέει ο άνδρας. Στη συνέχεια και πριν κλείσει το βίντεο σηκώνει και δείχνει στην κάμερα ένα λευκό χαρτί στο οποίο έχει γράψει «Μάντσεστερ 2017-05-22».

Η βρετανική αστυνομία απηύθυνε έκκληση στο κοινό για φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση καθώς οι αρχές προσπαθούν να καταλάβουν αν ο μακελάρης έδρασε μόνος του ή είχε βοήθεια.

Εδώ και τρία χρόνια το επίπεδο συναγερμού ήταν το δεύτερο υψηλότερο, που σημαίνει ότι θεωρούσαν πολύ πιθανή μια επίθεση. Αλλά τους τελευταίους μήνες η αντιτρομοκρατική δραστηριότητα εντάθηκε με σχεδόν μία σύλληψη ημερησίως.

Μετά την επίθεση στο Ουέσμινστερ τον περασμένο Μάρτιο απ’ τον Χαλίντ Μασούντ οι αρχές προειδοποιούσαν ότι είναι σχεδόν αναπόφευκτες νέες επιθέσεις. Θεωρούσαν, ωστόσο, ότι θα ήταν χτυπήματα χαμηλού κόστους με μαχαίρια ή αυτοκίνητα. Το γεγονός ότι στην επίθεση στο Μάντσεστερ χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά τους προβληματίζει ιδιαίτερα.

Και μπορεί η επίθεση να μην ήταν τόσο περίπλοκη όσο εκείνες στο Παρίσι το 2015, αλλά σίγουρα απαίτησε έναν βαθμό σχεδιασμού για την κατασκευή του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Και είναι ζωτικής σημασίας για την εξακρίβωση του μεγέθους της απειλής να ανακαλύψουν οι αρχές ποιος ή ποιοι ακριβώς ενεπλάκησαν στην επίθεση και κατά πόσον υπήρχε ένα ευρύτερο δίκτυο πίσω απ’ τον βομβιστή αυτοκτονίας.

Βρετανίδα υπουργός: Βάρβαρη επίθεση κατά νέων ανθρώπων και μικρών παιδιών

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ραντ χαρακτήρισε την αιματηρή έκρηξη στο κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ ως βάρβαρη επίθεση κατά των πιο αδύναμων στην κοινωνία μας -νέων ανθρώπων και μικρών παιδιών που πήγαν σε μία συναυλία.

«Αργότερα σήμερα θα λάβω μέρος στην επιτροπή “Κόμπρα” υπό την προεδρία της πρωθυπουργού, προκειμένου να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση αυτή, ενώ δεν μπορώ να πω περισσότερα τώρα. Οι πολίτες πρέπει να μείνουν σε εγρήγορση και να είναι ψύχραιμοι. Εάν έχουν κάτι να αναφέρουν, να απευθυνθούν στην αστυνομία. Δεν έχω τίποτα περισσότερο να προσθέσω», τόνισε η Ραντ.

Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου και τη στιγμή που οι θεατές είχαν ξεκινήσει να αποχωρούν, καθώς η τραγουδίστρια είχε μόλις ολοκληρώσει το τελευταίο της τραγούδι.

Ένας μάρτυρας ο οποίος παρακολούθησε τη συναυλία είπε ότι ένιωσε μια τεράστια έκρηξη ενώ έφευγε από το στάδιο, που ακολούθησαν ουρλιαχτά και ποδοβολητό από χιλιάδες άτομα εν φυγή από το κτίριο. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φαίνονται θεατές, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, να τρέχουν προς τα έξω. «Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν ήμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι άρχισαν να φωνάζουν», είπε η Κάθριν ΜακΦαρλέιν στο πρακτορείο Reuters. «Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν», πρόσθεσε.

Κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι του Μάντσεστερ

Όπως γίνεται γνωστό από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ κινητοποιήθηκαν μετά την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο και προσφέρουν τη βοήθειά τους για τη μεταφορά τραυματιών.

Ο σταθμός του μετρό «Βικτόρια», που βρίσκεται στην περιοχή, έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη και αναμένεται να παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της ημέρας, με πολλούς ανθρώπους να παραμένουν στα κεντρικά σημεία της περιοχής, χωρίς να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσέφεραν υπνοδωμάτια, τσάι, αλλά και μέσα μεταφοράς (#roomformanchester) μέσω Τwitter, ενώ οδηγοί ταξί μετέφεραν δωρεάν ανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Υπό τον πλήρη έλεγχο της αστυνομίας το νοσοκομείο

Υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο έχει τεθεί νοσοκομείο του Μάντσεστερ (Manchester Royal Ιnfirmary -MRI) στο οποίο έχουν μεταφερθεί μερικοί από τους τραυματίες της αιματηρής έκρηξης.

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών του αναφερόμενου νοσοκομείου βρίσκεται υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο με μέλη του προσωπικού να δηλώνουν ότι έχει μετατραπεί σε «σκηνή εγκλήματος» σχολιάζοντας την αυξημένη αστυνομική παρουσία των ειδικών ιατροδικαστικών υπηρεσιών που συλλέγουν στοιχεία για την έκρηξη.

Παράλληλα, αστυνομικοί εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας στις εισόδους του νοσοκομείου, ενώ έχουν τοποθετηθεί ειδικές πινακίδες έκτακτης ανάγκης που απαγορεύουν την είσοδο.

Τα πρώτα ασθενοφόρα άρχισαν να φτάνουν γύρω στα μεσάνυχτα τοπική ώρα, ενώ όλοι οι ασθενείς που δεν είχαν σχέση με την έκρηξη, είχαν απομακρυνθεί από τους ειδικούς χώρους υποδοχής του νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της νύχτας συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών κατέφθαναν στο νοσοκομείο, προκειμένου να μάθουν για τους αγαπημένους τους, καθώς τους έψαχναν μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

Σε συναγερμό η Βρετανία

Η Αρένα του Μάντσεστερ, το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο στην Ευρώπη, άνοιξε το 1995 και αποτελεί δημοφιλή χώρο για συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Η Βρετανία βρίσκεται στη δεύτερη πιο επείγουσα κλίμακα συναγερμού, με μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων από μαχητές, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας έχει πει ότι συλλαμβάνει σχεδόν ένα άτομο την ημέρα με την υποψία τρομοκρατίας. Τον Μάρτιο, ένας Βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ έπεσε με ένα όχημα σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα προτού μαχαιρώσει και σκοτώσει έναν αστυνομικό και σκοτωθεί από την αστυνομία.

Τερέζα Μέι: Αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαρακτήρισε το επεισόδιο «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση», σε δήλωσή της, και πρόσθεσε ότι «όλες μας οι σκέψεις βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων έχουν επηρεαστεί». Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, οι Συντηρητικοί του κόμματος της Μέι αποφάσισαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου. «Μία πηγή των Τόρις (Συντηρητικών), μιλώντας στην Ένωση Τύπου (πρακτορείο ειδήσεων) είπε ότι η εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές της πρωθυπουργού έχει ανασταλεί», μετέδωσε το Sky News.

Η πρωθυπουργός επίσης συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας για τις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου).

Σοκαρισμένη η Αριάνα Γκράντε

«Δεν έχω λόγια για ό,τι συνέβη», έγραψε στο Twitter η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε. «Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι τόσο στεναχωρημένη. Δεν έχω λέξεις», έγραψε.

Να σημειωθεί πως η Αριάνα Γκράντε βρισκόταν στο Λονδίνο για προγραμματισμένες εμφανίσεις και πως για σήμερα, Τρίτη, ήταν προγραμματισμένο να τραγουδήσει στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου.

Μέτρα ασφάλειας στις ΗΠΑ

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στο Μάντσεστερ, και τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι παρόλο που δεν έχει πληροφορίες για συγκεκριμένη απειλή σε μουσικές συναυλίες στις ΗΠΑ, «αυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας γύρω από ανοιχτούς χώρους, αλλά και κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, στο πλαίσιο λήψης εκτάκτων μέτρων».

Πανηγυρίζουν οι υποστηρικτές του ISIS

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρτασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη ευθύνης από τους τζιχαντιστές.

Λογαριασμοί στο Twitter, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν μηνύματα νίκης σε σχέση με την έκρηξη, ενώ μερικοί από τους χρήστες παρότρυναν για παρόμοιες αιματηρές ενέργειες και σε άλλες περιοχές.

Μερικά μηνύματα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ, ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία.

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε ότι θα σταλούν αστυνομικές ενισχύσεις στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας. «Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία επανεξετάζει το θέμα της ασφάλειας στο Λονδίνο. Οι κάτοικοι του Λονδίνου θα δουν περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους του σήμερα», ανέφερε ο Καν σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε στο Twitter.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:  Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των κεκοιμημένων

«Με ιδιαίτερη θλίψη επληροφορήθην το τραγικό συμβάν του αιφνιδίου θανάτου και του τραυματισμού τόσων αθώων νέων ανθρώπων στο Μάντσεστερ της Αγγλίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στην πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ.
Εκφράζει «τα θερμά συλλυπητήρια στον φίλο αγγλικό λαό» και προσθέτει: «Εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των κεκοιμημένων και στις οικογένειές τους να χαρίζει την καλήν παρηγορίαν».


Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό


Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ μέσω του πρακτορείου Amaq, που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση, όπως μεταδίδει η Μirror.

Το ΙΚ ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

Οι βρετανικές Αρχές λένε ότι ερευνούν κατά πόσον ο βομβιστής έδρασε μόνος του ή ήταν σε επαφή με τρομοκρατικό δίκτυο ή πυρήνα.

Η αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής το όνομά του.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την επίθεση αυτοκτονίας.

«Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ αν και αναλαμβάνει την ευθύνη για σχεδόν όλες τις επιθέσεις. Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει αυτή τη σχέση» είπε ο Νταν Κόουτς, ο Διευθυντής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών, καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

«Με την ευχή και την υποστήριξη του Αλλάχ, ένας μαχητής του Χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο μέσο συγκεντρώσεων των Σταυροφόρων στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ, σε εκδίκηση για τη θρησκεία του Αλλάχ, σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους άπιστους και σε απάντηση των παραβιάσεών τους στα εδάφη των Μουσουλμάνων. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στον ξεδιάντροπο συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 σταυροφόροι και να τραυματιστούν άλλοι 70. Και αυτό που ακολουθεί θα είναι πιο άγριο για τους λάτρεις του Σταυρού και τους συμμάχους τους, με την άδεια του Αλλάχ. Kαι όλοι οι έπαινοι ανήκουν στον Αλλάχ, τον Κύριο της Δημιουργίας», αναφέρει η ανάληψη ευθύνης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την επίθεση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που έδειχνε έναν άνδρα να ισχυρίζεται ότι είναι τζιχαντιστής και να αναλαμβάνει για λογαριασμό του ISIS την ευθύνη για την επίθεση στο Manchester Arena.

Το βίντεο έχει διάρκεια μόλις 16 δευτερολέπτων και οι Αρχές εξετάζουν αν είναι αυθεντικό.

Το μήνυμα on camera
«Αυτή είναι μόνο η αρχή! Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθονται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλαχού Ακμπάρ» λέει ο άνδρας. Στη συνέχεια και πριν κλείσει το βίντεο σηκώνει και δείχνει στην κάμερα ένα λευκό χαρτί στο οποίο έχει γράψει «Μάντσεστερ 2017-05-22».

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο ισχυρισμός του IK ότι ένας «στρατιώτης του Χαλιφάτου» έκανε την επίθεση, μπορεί να σημαίνει ότι μάλλον την ενέπνευσε η τρομοκρατική οργάνωση, παρά την κατεύθυνε.

Τόσο το ΙΚ όσο και άλλες ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν απευθύνει στο παρελθόν εκκλήσεις για επιθέσεις κατά των «απίστων» στη Δύση.

Κατά καιρούς το ΙΚ δίνει λεπτομερείς οδηγίες για τους τρόπους με τους οποίους οι οπαδοί του μπορούν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε χώρες που μετέχουν στο διεθνή συνασπισμό εναντίον του, αλλά και για κατασκευή βομβών.

Μάλιστα το τελευταίο τεύχος του προπαγανδιστικού περιοδικού Rumiya χαρακτήριζε τους χώρους συναυλιών «ιδανικούς στόχους» επιθέσεων.

Μετά το μακελειό οπαδοί του «Ισλαμικού Κράτους» πανηγύρισαν στα social media, ενώ τουλάχιστον δύο μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο τέσσερις ώρες πριν την επίθεση φαίνεται να την προαναγγέλλουν.

 

Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το ΙΚ πιθανώς να στραφεί στους λεγόμενους «μαλακούς στόχους» με μεγάλα πλήθη, όπως έγινε στις επιθέσεις στο Ουέστμινστερ, τη Νίκαια και το Βερολινο, παρά σε καλά φυλασσόμενες περιοχές με μεγάλη αστυνομική παρουσία.

Οι εκρηκτικές συσκευές με τριπεροξείδιο τριακετόνης έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της τρομοκρατικής οργάνωσης στις μεγαλύτερες επιθέσεις που εξαπέλυσε επί ευρωπαϊκού εδάφους σε Παρίσι και Βρυξέλλες, ενώ έχουν ανακαλυφθεί σε αρκετές αποτυχημένες απόπειρες.

(iefimerida.gr)