Νέο τσεκ απ στον Τουρισμό απ’ την Τουριστική Επιτροπή, όπου συζητήθηκαν οι εναλλακτικές μορφές Tουρισμού

Β. Κεκάτος

Μεγάλη συμμετοχή από Φορείς και επιχειρηματίες του νησιού μας, στη χθεσινή συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «ΚΕΦΑΛOΣ».

Στην Τουριστική Επιτροπή, προήδρευσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος και συμμετείχαν ο τ. αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Κουρής, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χρήστος Λευκαδίτης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος, o πρόεδρος του Αγροτουρισμού κ. Παναγής Μεταξάτος, ο τουριστικός πράκτορας κ. Γιώργος Γεροντάκης, ο κ. Κωνσταντίνος Πρέντζας εκ μέρους της «Κράνης», η κ. Μπαλλή, η κ. Αλεξάνδρα Κούλακ, καθώς και άλλες προσωπικότητες από τον τομέα του Τουρισμού.

Στην συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής συζητήθηκαν οι εναλλακτικές μορφές Τουρισμού και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προβολής του νησιού μας μέσω αυτών.

Λόγος έγινε για τις υποδομές του Αεροδρομίου, οι οποίες δεν είναι οι απαιτούμενες και οι ανάλογες με τον Τουρισμό που διαθέτει το νησί μας.
Επιπλέον, έγινε συζήτηση για τους παραδοσιακούς οικισμούς και το συνέδριο «3nd Mediterranean Countries International Conference» στο CISTERNINO, PUGLIA, που θα λάβει χώρα στην Ιταλία στις 16-18 Oκτωβρίου 2015 στο οποίο θα παρουσίαστεί ο οικισμός της Αγίας Ευφημίας.

Εγινε ενημέρωση στους Φορείς για την οργάνωση του περιπτέρου του Δήμου στην διεθνή έκθεση Swiss International Holiday Exhibition που πραγματοποιείται στο Lugano, στις 30 Oκτωβρίου-1 Νοεμβρίου.

O κ. Κεκάτος ενημέρωσε τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής σχετικά με τα αποτελέσματα από την συμμετοχή του Δήμου στην διεθνή έκθεση τουρισμού κρουαζιέρας Seatrade, στο Αμβούργο. Μάλιστα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με στελέχη του Τουρισμού στο Δημαρχείο όπου θα γίνει συζήτηση για ενδεχόμενη στέγαση του λιμενοβραχίονα.

Επιπλέον, συζήτηση έγινε για την ανάπτυξη του yachting στην Κεφαλονιά, για  το «smart island» που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο νησί μας, και για πρόγραμμα στήριξης του Κάστρου Αγ. Γεωργίου, με το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Επίσης, σχολιάστηκε η αύξηση του αριθμου των κρουαζιεροπλοίων που επηρέασε θετικά το νησί μας.