Νίκος Ανουσάκης προς Σαμούρη: «Σπύρο, πάμε πλατεία;»

Με τίτλο «ΝΙΚΟΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: ΣΠΥΡΟ, «ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ;»…» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έδωσε απάντηση σε ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Σαμούρη.

Η απάντηση του κ. Ανουσάκη αναφέρει:

Αγαπητέ Σπύρο Σαμούρη,

Αντιλαμβάνομαι τον μεγάλο σου πόνο και την ψυχική σου ταλαιπωρία από την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που αλλάζουν την Κεφαλονιά.

Είναι αλήθεια ότι η σύγκριση αυτών που πετυχαίνει η παρούσα δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς σε καιρούς γενικής οικονομικής ύφεσης με όσα λιγοστά είχατε επιτύχει εσείς σε καιρούς ευμάρειας και πλούτου, σας προκαλεί αμηχανία, κατήφεια ίσως και παροξυσμό.

Παρόλα αυτά, θα ήθελα να σου προτείνω να «κάνεις την καρδιά σου πέτρα» και να κατέβεις να απολαύσεις τον καφέ σου στην νέα πλατεία Αργοστολίου, ακολουθώντας όλους τους συμπολίτες μας, και να είσαι βέβαιος ότι αν το πράξεις αυτό «θα πάνε κάτω τα φαρμάκια»

Με αγάπη και κατανόηση

ΝΙΚΟΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΚ

  • Στην ανάρτηση του ο κ. Σαμούρης ανέφερε τα εξής:

Περί φαρμάκων και άλλων ουσιών

Σε απάντηση του δημοσιεύματος των Ισχυρών ( και όχι μόνο )της Κεφαλονιάς του κ Παρίση ανέφερα προ ημερών σε τοπικό ενημερωτικό σαιτ, υπενθυμίζω και επαυξάνω τα εξής:

❶ Είναι πάγια τακτική ορισμένων συμβούλων του κ Παρίση, να θεωρούν ότι εμφανίστηκε η Κεφαλονιά στον παγκόσμιο ιστό, όταν ανέλαβαν αυτοί τη θητεία τους σαν δημοτική αρχή.

❷ Ξεχνούν να μας αναφέρουν πότε και επί θητείας ποιων δημοτικών αρχών συντάχθηκε η αρχική μελέτη ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου και ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της τότε μειοψηφίας και σημερινά στελέχη της Ισχυρής Κεφαλονιάς δεν την είχαν εγκρίνει με την ψήφο τους,

❸ Κάποια ανώτερα στελέχη της Ισχυρής Κεφαλονιάς, θα επαναλάβω αποσκοπούν κυρίως στην προσωπική τους προβολή, παρά στην οικειοποίηση της κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου από σύσσωμη την δημοτική αρχή ή από τους κατοίκους του νησιού μας.

❹ Αγνοούν συστηματικά να μας παρουσιάσουν ποια η συμμετοχή και ο ρόλος του Θ. Γαλιατσάτου, Π. Δρακουλόγκωνα και Α. Θεοπεφτάτου, τόσο στο έργο της πλατείας όσο και σε άλλα έργα του Δήμου και προσπαθούν ματαίως να καπηλευτούν την σύλληψη, ωρίμανση και υλοποίηση τους.

❺ Η αλαζονεία, η έπαρση και ο τυχοδιωκτισμός της παρούσας δημοτικής αρχής την εμποδίζουν συνεχώς να δεί σημαντικά προβλήματα και στα υπόλοιπα μέρη του Δήμου μας, ή μάλλον εσκεμμένα τα αγνοεί και για αυτό διθυραμβεί για το έργο της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου.

❻ Σε αντίθεση με ορισμένα στελέχη της δημοτικής πλειοψηφίας που ζουν το μύθο της εκλογής τους μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες εκλογής τους σε αρκετούς κομματικούς συνδυασμούς (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και αλλού) έχω την τιμή να μετέχω στο δημοτικό συμβούλιο για τέταρτη συνεχόμενη φορά (πρώην Δήμος Αργοστολίου και ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς).

Συνεπώς

Γνωρίζοντας κεκτημένα και αποφάσεις του πρώην Δήμου Αργοστολίου δηλώνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης της δημοτικής αρχής – σε αντίθεση με τους Ισχυρούς του κ Παρίση – για έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και κάνουν το νησί μας καλύτερο. Δεν το έκανα ποτέ και δεν θα το κάμω και τώρα.

Οφείλουμε όμως όλοι, να αναγνωρίσουμε κάθε προσπάθεια των προγενεστέρων δημοτικών αρχών του νησιού που συνέβαλαν είτε στην μελέτη, είτε στην ολοκλήρωση σημαντικών για το τόπο έργων. Προσωπικά έμαθα να πολιτεύομαι μέσα από τους όρους της αναγνώρισης της συνεργασίας και της βοήθειας και όχι με όρους διχασμού και πόλωση της κοινωνίας όπως επιζητεί η Ισχυρή Κεφαλονιά του κ Παρίση.

*** Όσον αφορά την επίσκεψη μου στα εφημερεύοντα φαρμακεία που προτείνει η Ισχυρή Κεφαλονιά του κ Παρίση, νομίζω ότι θα ήταν πιο δημιουργικό για όλους μας να σταματήσει η ίδια να προμηθεύει τα στελέχη της με παραισθησιογόνες ουσίες. Προκαλούν υπερβολική χαρά ευεξία και το χειρότερο αμνησία.                                  

Σπύρος Σαμούρης

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Κεφαλονιάς

N. Aνουσάκης
Σπ. Σαμούρης