Ναι μεν, αλλά;

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

ΠPOΞENOYN ιδιαίτερη ανθρώπινη συγκίνηση οι εκστρατεύσεις εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων της Ανατολής που για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον ζωής, αλλά πρωτίστως να γλιτώσουν τη ζωή τους από τα δεινά ενός πρωτοφανούς εις λάθη πολέμου, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα για να φθάσουν στον «Ευρωπαϊκό Παράδεισο», με πλείστους κινδύνους να χάσουν τελικά τη ζωή τους στη μανιασμένη θάλασσα του Αιγαίου.

Oι Ευρωπαίοι, άλλοι δειλοί και ψυχροί κι’ άλλοι περισσότερο γενναιόδωροι, τους υποδέχονται, τους περιθάλπουν και τους εξασφαλίζουν τα προς το ζην με κάποια εργασία. Oι Ελληνες έχουμε επιδείξει τον πολιτισμό μας, τους βοήθουμε από το υστέρημά μας, ενώ στα νησιά του Αιγαίου που καταφθάνουν, βρίσκουν ένα καταφύγιο και διατηρούν ελπίδες κάποιων άσπρων ημερών!

Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε απόλυτα τους σκοπούς πολλών εξ αυτών και τα γνήσια στοιχεία των!

Κάνω μιά απλή σκέψη. Εχουν έλθει -μέχρι στιγμής στην Ευρώπη-, πάνω από εξακόσιες χιλιάδες «μικτοί μετανάστες»! Εξ αυτών -δεν νομίζω πως είναι υπερβολή, το ένα τοις χιλίοις να είναι δόλιοι, τζιχαντιστές, έχουμε εξακόσια «άτομα»!..
Αυτά τα άτομα, διασκορπισμένα σε πολλά μέρη της Ευρώπης, δεν υπάρχει φόβος κάποιες στιγμές περιοδικά να δραστηριοποιηθούν από το θρησκευτικό φανατισμό τους κάνοντας δολιοφθορές και εγκληματικές πράξεις;
Ηδη ο Πούτιν εντόπισε πολυμελή ομάδα στη Χώρα του. Και αυτό στη Ρωσία με πανίσχυρες μυστικές Υπηρεσίες, με διεθνή εμβέλεια!

Για σκεφθείτε όμως εμάς και άλλες Χώρες με ολίγον χαλαρότερες δυνάμεις, τι ενδέχεται να συμβεί!
Γι’ αυτό χρειάζεται αυστηρότερος έλεγχος των εισερχομένων για περιορισμό των ενδεχόμενων συνεπειών!
Βέβαια η Χώρα μας, δεν έχει εμπλακεί στις πολεμικές επεμβάσεις των Χωρών προέλευσής των και αυτό είναι ένα ευοίωνο σημείο…

ΥΓ
Και μην ξεχνάτε, πως αξιωθήκαμε να έχουμε Αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση, ήγουν …εχαιρετίσθη η φοράδα στ’ αλώνι!