ΝΕΟΛ, ο μέγας ανατροπεύς!

Αύριο, τελικά, θα γίνει ο 3ος και τελευταίος τελικός μεταξύ ΑΣΚ και ΝΕΟΛ στο Κλειστό Αργοστολίου, αφού την Κυριακή, στον 2ο μεγάλο τελικό η ομάδα του Ληξουρίου κατάφερε, μετά από ένα φανταστικό παιχνίδι και μετά από δύο παρατάσεις, να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να νικήσει τον ΑΣΚ 85-77, κάνοντας το 2-2 στους αναμεταξύ τους αγώνες!

Ηταν ένα ματς που …δεν ξανάγινε, και που έσπαγε καρδιές, αφού ο ΝΕΟΛ πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή, τη στιγμή που έφθασε να χάνει και με 17 πόντους διαφορά!

Ετσι τώρα οι δύο ομάδες μας θα διεκδικήσουν αύριο, επί ίσοις όροις, την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, ξεκαθαρίζοντας οριστικά τους …λογαριασμούς τους.

Οι Αργοστολιώτες μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και με αρκετά μεγάλη ευστοχία βρισκόταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, φτιάχνοντας μάλιστα διαφορές που, όπως προαναφέραμε, έφταναν και τους 17 πόντους.

Ολα αυτά μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο που έκλεισε με προηγούμενη την ομάδα του Λεωνίδα Παπαδάτου με 14 πόντους διαφορά (43-57), οπότε όλα έδειχναν ότι η σειρά θα τελειώσει σε αυτό το παιχνίδι και με τον ΑΣΚ Πρωταθλητή.

Ομως οι γηπεδούχοι, με ένα εκπληκτικό 4ο δεκάλεπτο και με ηγέτες τους Λιάκο – Τρυφωνόπουλο – Ντούλε – Βεργανελάκη, έφεραν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι ολοκληρώνοντας την κανονική διάρκεια ισόπαλοι με σκορ 71-71 και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Ηταν κάτι που κανείς δεν περίμενε! Στην παράταση δεν βγήκε και πάλι νικητής, αφού ολοκληρώθηκε με σκορ 75-75.

Ετσι οι ομάδες οδηγήθηκαν σε ακόμη ένα έξτρα 5λεπτο, εκεί που ο ΝΕΟΛ με πολύ καλή άμυνα, δέχθηκε μόνο 2 πόντους, αλλά και με σπουδαία επίθεση, πέτυχε 10, και έμεινε ζωντανός στην κούρσα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Σίγουρα η 3η συνάντηση των Κεφαλονίτικων ομάδων αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και οπωσδήποτε πλέον θα βγάλει τον Πρωταθλητή!

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 34-48, 43-57, 71-71 κ.α 75-75 (1η παράταση), 85-77 (2η παράταση) τελικό.

Διαιτητές: Παναγιώτου-Τσούνας.

ΝΕΟΛ (Μ. Τζουγανάτος): Αντωνάτος 8, Παπαγιάννης 1, Ντούλες 21 (2), Βεργανελάκης 11, Συνοδινός Χρ., 3, Λιάκος 16 (5), Αθανασόπουλος, Μαρούλης 4, Τρυφωνόπουλος 21.

ΑΣΚ (Λ. Παπαδάτος): Χουλιαράς 3 (1), Μουίκης 2, Γιαννάτος 2, Βαλλιανάτος 6, Ακτύπης 18 (2), Χατζής 18 (3), Μπαχός 9 (1), Θεοδωράτος 8 (1), Αγγελάτος, Τσαπρούνης 11 (1).

(Φωτό: Sportsthea)