ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Στο διήγημα του «Οι τρεις ερωτήσεις» ο Λέων Τολστόι γράφει για έναν βασιλιά που έψαχνε τη σωστή στιγμή για να ενεργήσει, τους σωστούς ανθρώπους για να συμβουλεύεται και πάνω απ’ όλα το πιο σημαντικό πράγμα που έπρεπε να κάνει κάθε φορά για να μην αποτύχει ποτέ σε οτιδήποτε,

Οι σοφοί και οι σύμβουλοι του αδυνατούσαν να απαντήσουν, όπως ο βασιλιάς ήθελε και έτσι απεφάσισε να επισκεφθεί έναν γέρο σοφό ερημίτη στο δάσος.

Ο γέρος δεχόταν μόνο απλούς ανθρώπους, γιαυτό ο βασιλιάς φόρεσε απλά ρούχα , άφησε απέξω τη φρουρά του και πήγε.

Βρήκε το γέρο που προσπαθούσε να σκάψει μερικά παρτέρια με μεγάλη δυσκολία λόγω της αδυναμίας του. Οβασιλιάς σήκωσε τα μανίκια του χωρίς να διστάσει και άρχισε να σκάβει με τις ώρες βοηθώντας τον γέρο σε ότι έκανε.

Κάποια στιγμή ρώτησε τις ερωτήσεις , αλλά ο γέρος έκανε πως δεν τον άκουσε. Ξαφνικά είδαν κάποιον που κρατούσε την κοιλιά του που έτρεχε αίμα , να προσπαθεί να τρέξει μακρυά. 

Τον πήραν μέσα του έδεσαν την πληγή και τον φρόντισαν.

Το πρωί ο τραυματίας ζήτησε να τον συγχωρήσει ο βασιλιάς και του εξήγησε ότι τον είχε παραμονεύσει για να τον σκοτώσει επειδή είχε εκτελέσει τον αδερφό του και του είχε πάρει την περιουσία.

Άργησε όμως ο βασιλιάς επειδή βοηθούσε τον ερημίτη και ο ίδιος βγήκε από την κρυψώνα του αλλά τότε έπεσε πάνω στους φρουρούς του, οι οποίοι τον τραυμάτισαν. Τους ξέφυγε, αλλά αν δεν τον είχε φροντίσει ο βασιλιάς με τον γέρο θα πέθαινε από αιμορραγία.

Έτσι τελικά του έσωσε τη ζωή ο βασιλιάς , τον συγχώρησε  και υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την αδικία.

Βγαίνοντας από την καλύβα ο βασιλιάς είδε τον γέρο να φυτεύει τα παρτέρια  και τον ρώτησε ξανά τις τρεις ερωτήσεις.

Ο γέρος του απάντησε, 

–  Δεν βλέπεις πως απαντήθηκαν οι ερωτήσεις σου; Αν δεν με είχες βοηθήσει χθες που δεν μπορούσα να σκάψω και δεν έμενες μέχρι αργά μαζί μου αυτός ο άντρας θα σου είχε επιτεθεί. Άρα η πιο σημαντική στιγμή ήταν που έμεινες και με βοήθησες. Γιατί εγώ ήμουν ο σημαντικός για σένα και το να κάνεις κάτι καλό για μένα, ήταν η πιο σημαντική σου δουλειά.

Μετά όταν αυτός ο άνθρωπος έτρεξε προς εμάς , το πιο σημαντικό ήταν ότι του έσωσες τη ζωή και έτσι συμφιλιώθηκε μαζί σου . Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός και ότι του έκανες ήταν η πιο σημαντική σου δουλειά για εκείνον.

Υπάρχει μόνο μια σημαντική στιγμή  το Τ Ω Ρ Α 

Είναι η πιο σημαντική γιατί είναι η μόνη που μπορούμε να κάνουμε κάτι. 

Είναι η σχέση μας με τη ζωή.

Ο πιο απαραίτητος άνθρωπος είναι αυτός που βρίσκεται τώρα και η πιο σημαντική δουλειά , να κάνεις το καλό σ’ αυτόν. Για αυτό βρίσκεσαι εδώ.

Αναλογίζομαι πόσες φορές έχει επαναληφθεί ένα παρόμοιο σενάριο στη ζωή μας  και μας έχει κάνει να αναρωτηθούμε , πόσο σύμπτωση ήταν.

Θυμάμαι τα λόγια του Χοσέ Σίλβα για την σύμπτωση. 

‘’Είναι η επιθυμία του θεού που δεν έχει βάλει την υπογραφή του’’ 

Σε ένα σύμπαν που αισθάνεσαι την παρουσία του θεού παντού, με όλες τις πιθανότητες να συμβεί οτιδήποτε, το μόνο που χρειάζεται ο εγκέφαλος σου είναι ένα νοερό σχέδιο που θα φανταστείς και θα ‘’επενδύσεις’’ με θετικά συναισθήματα τα οποία προβλέπεις ότι θα αισθανθείς όταν γίνει πραγματικότητα. Αυτό λέγεται σφοδρή επιθυμία και η θετική σου προσδοκία θα σε κρατήσει σε εγρήγορση και επαγρύπνηση να αντιληφθείς και να αναγνωρίσεις όλα τα σημάδια που θα δημιουργεί ο εγκέφαλος σου , για να σε οδηγήσει στο δρόμο της τελικής επιτυχίας.

Γιαυτό εξελίχθηκε έτσι αυτό το όργανο. Για να μπορείτε να ζητάτε από το νου σας το απροσδόκητο, το αδύνατο, το ακατόρθωτο, το αναπάντεχο, το απίστευτο, το ανέλπιστο, το απίθανο και εκείνος να βρίσκει έναν από τους δισεκατομμύρια τρόπους να το κάνει πραγματικότητα.

Παρατηρητής και δημιουργός ταυτόχρονα σε ότι σου συμβαίνει. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η σύνδεση σου με τη Συμπαντική Πηγή, κάτι που κάνει ο δεξιός σου εγκέφαλος στη συχνότητα ΑΛΦΑ.