Οταν ο ΓΑΠ διόρθωσε το λάθος του πατέρα του!

Γράφαμε χθες για το ιστορικό ατόπημα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος το 1982 ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Κεφαλονιά, πλην όμως δεν ήλθε κατ’ ευθείαν στο νησί μας, το λίκνο του Ριζοσπαστισμού, για να τιμήσει τους Ηρωες Ριζοσπάστες, αλλά πήγε πρώτα στην Κέρκυρα, όπως συνήθιζαν οι ηγεσίες των δεξιών Κυβερνήσεων.

Και τονίζαμε ότι για το ιστορικό αυτό ατόπημα φταίει και η ηγεσία του τότε τοπικού ΠΑΣΟΚ (Τρίτσης, Μαντέλης, Καλαφάτης κ.λπ.) που δεν έδωσε την πρέπουσα «γραμμή» για να γίνει το «σωστό δρομολόγιο» του τότε πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα να τρίζουν τα κόκκαλα των Ηρώων.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι το λάθος του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982, το διόρθωσε στις 21 Μαΐου του 2005 ο γιός του Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στις 21 Μαΐου 2005, επί Δημαρχείας Αργοστολίου Μάκη Φόρτε, ήλθε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατ’ ευθείαν στην Κεφαλονιά για να τιμήσει επαξίως τους Ριζοσπάστες και διορθώνοντας το λάθος του πατέρα του μετά από 23 χρόνια!

Ιδού τι έγραφε για το θέμα αυτό ο «Η» (20/5/2005, αρ. φ. 3594):

«Μετά από 23 χρόνια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου διορθώνει το λάθος του πατέρα του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και έρχεται σήμερα κατ’ ευθείαν στην Κεφαλονιά για να τιμήσει την Κοιτίδα του Ριζοσπαστισμού.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός της χωράς που επισκέφθηκε την Κεφαλονιά και αυτό έγινε στις 21 Μαΐου 1982, όταν ήρθε στο νησί μάς για να τιμήσει τους Ριζοσπάστες, πλην, ομως έκαμε το λάθος να πάει προηγουμένως στην Κέρκυρα.

Εμείς, τότε ξεκινούσαμε την έκδοση της μηναίαιας μαχητικης εφημερίδας “Νεα Κεφαλονιά”, η οποία στο πρώτο φύλλο της (με νωπή την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και με δυο βουλευτές ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας -Τρίτσης, Μαντέλης), έγραψε το άρθρο για την επερχόμενη 21η Μαίου 1982» στο οποίο αναφερθήκαμε χθες (Βλ. χθεσινό φύλλο).

Την Εορτή της Επετείου της Ενωσης στις 21/5/2005 από πλευράς Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, τίμησε με την προυσία του ο Κεφαλονίτης υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, ενώ παρέστησαν επίσης η Κεφαλονίτισα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαρίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο βουλευτής κ. Πέτρος Αλιβιζάτος.

n Ολα τα παραπάνω αλλά και όσα αναφέραμε χθες σχετικά, τα γράφουμε σε συνδυασμό με όσα είπε στον «Η» ο παλιός «εμβληματικός» ΠΑΣΟΚτζής Νικόλας Βαλλιανάτος, σε σχέση με όσα έχουν αναγραφεί στο βιβλίο του τ. υφυπυργού του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Καλαφάτη «Τα βήματα».

 

Ο «Η» με το πρωτοσέλιδο του στις 20/5/2005 επαινεί τον ΓΑΠ, που τίμησε επάξια τους Κεφαλονίτες Ριζοσπάστες, διορθώνοντας το λάθος του πατέρα του, το 1982