Ο Γνήσιος και το “τάιμινγκ”

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Εκδότης-δ/ντής της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ Xr.Papadatos1@gmail.com

➔ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ, ο Αλέξανδρος Παρίσης, ήταν όντως ένα φαινόμενο στην πολιτική ζωή του τόπου.

➔ ΕΙΧΕ παράστημα, είχε τουπέ, είχε επιχειρηματικό πνεύμα, ήταν ένας από τους κορυφαίους θεατράνθρωπους της Χώρας, είχε πάντα όρεξη για δουλειά.

➔ ΟΤΑΝ πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική, πέταγε και ήτανε αυτός που έβαλε στη γωνία τους ΠΑΣΟΚατζήδες.

➔ ΟΛΟΥΣ τους αντιμετώπιζε με αγάπη και με χιούμορ, ακόμα και τους υβριστές του, που αργότερα έγιναν παρακαθήμενοί του.

➔ ΕΧΑΣΕ τις πρώτες εκλογές για τη Νομαρχία, μέσα απ’ την “παρά φύσιν” συμφωνία Κάπτεν-Γεωργάτου, αλλά δεν το έβαλε κάτω.

➔ ΣΥΝΕΧΙΣΕ αγέρωχος και βγήκε στη συνέχεια βουλευτής και 9 χρόνια (μία 4ετία και μία 5ετία) δήμαρχος, και μένει στην ιστορία σαν ο μοναδικός “Κεφαλληνιάρχης”!

➔ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Η» στην πρώτη του εκλογική επιτυχία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ!

➔ ΟΜΩΣ, αυτός ο βιονικός άνθρωπος,που ακόμη και στα 77 του όργωνε όλη την Ελλάδα σαν να μην τρέχει τίποτα, έπεσε θύμα του σωστού “ταϊμινγκ”. Κι, ασφαλώς, δεν μπορούσε να χωνέψει ότι στην πολιτική υπάρχει άνοδος και κάθοδος.

➔ ΑΝΤΙ, μετά από τόσες περγαμηνές, να δώσει το “δαχτυλίδι” του διαδόχου στο Νίκο Ανουσάκη, ή σε κάποιον άλλονε, μπήκε πάλι στον”ντορβά” της νέας εκλογικής μάχης, με αποτέλεσμα να χάσει από 162 ψήφους διαφορά…

➔ ΣΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ, που είναι ο καλύτερος στην ψυχή άνθρωπος, δεν άξιζε να έχει τέτοιο πολιτικό τέλος. Εκτός κι αν μας αποδείξει ότι και σ’ αυτήν την ηλικία μπορεί ακόμα!